En ny undersøgelse viser, at kvinder og LGBT-personer er underrepræsenterede i Hollywood.

University of Souther California har lavet en undersøgelse, der viser, at kvinder og LGBT-personer er underrepræsenterede i Hollywood, skriver Deadline.

Undersøgelsen er baseret på 48.757 karakterer i 1100 top-film i perioden 2007 til 2017 – hvor top-film betyder de 100 største, amerikanske Box Office-hit for hvert år i perioden.

Kvindelige karakterer med replikker udgjorde 30,6 % af disse karakter.

Mindre end 1 % af karaktererne var LGBT-karakterer, hvilket kan sammenlignes med, at 4,1 % af amerikanerne identificerer sig som LGBT-person ifølge en Gallup-undersøgelse fra 2016.

Hvis man ser nærmere på 2017, viser undersøgelsen, at der var en kvindelig hovedrolle i 33 af de 100 største film fra sidste år.

Sidste år var der samtidig mere end dobbelt så mange kvindelige karakter end mænd, der blev vist i seksuelt afslørende tøj, var delvist nøgne eller som blev refereret til, som værende fysisk attraktive.

Undersøgelsen er lavet af grundlæggeren af Annenberg Inclusion Initiative, Dr. Stacy Smith, der også har lavet en undersøgelse af anmelderne i USA, som har vist sig primært at være hvide mænd – læs mere her.Vis kommentarer (34)
Gravatar

#11 HighFlyer15 4 år siden

Jeg går ikke i biografen for at se på ligestilling. Jeg går i biffen for at se en god historie og blive fjernet fra den latterlige ALLE SKAL VÆRE LIGE verden vi lever i.
Problemet med at de kræver at blive repræsenteret i så mange film som muligt gør at jeg ruller øjne når der dukker en forceret LGBT karakter op. Det er aldrig en naturlig rolle eller "cameo" de får. Mest fordi filmene ikke er skrevet til at indeholde en LGBT person men forfattere føler sig nu presset til at skrive dem ind.
Stop det!
Gravatar

#12 Kim Pedersen 4 år siden

I bund og grund er overskriften på artiklen helt forkert. Den burde være: "Publikum foretrækker film med skæv kønsfordeling"
Gravatar

#13 Geekalot 4 år siden

#10 troede aldrig vi skulle blive enige om noget som helst. Men det blev vi da alligevel :)
Gravatar

#14 cnr 4 år siden

#10

Det er som man tager det Kim. Hvis man ikke må kalde folk af afrikansk afstamning negere, fordi det engelske ækvivalent til det ord bliver betragtet som racistisk i USA, så kan du vel heller ikke tillade dig at kalde dem sorte, når det portugisiske ækvivalent til det ord bliver betragtet som racistisk i Brasilien?

I øvrigt er jeg helt på brasilianernes side her. Hvor jeg voksende op i Sydvest Jylland var neger det neutrale ord og hvis man var racist, kaldte man dem sorte svin. Så når du omtaler dem som sorte i dit indlæg, så syntes jeg faktisk det lyder små-racistisk, som om at du insinuere, at folk af afrikansk afstamning er beskidte.
Gravatar

#15 Gorman 4 år siden

#14
Udemærket argumentation du fremfører. Men det drejer sig jo ikke om hvad du føler og mener. Det drejer sig om hvad de implicerede, det sorte samfund, føler og mener. Og - som jeg har forstået det - ønsker de at blive kaldt sorte og finder at udtrykket “neger” er nedsættende og repræsenterer en lang historisk periode, hvor sorte var slaver og mindreværdige. Derfor ønsker de at blive kaldt sorte - for det repræsenterer ligeværdighed.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#16 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

Tilbage til emnet, tak!

#17 cnr 4 år siden

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#18 cnr 4 år siden

#16 Beklager Morten - så først dit indlæg efter jeg havde posted :-) Se i øvrigt mit afsnit 2
Gravatar

#19 Kim Pedersen 4 år siden

Gravatar

#20 Justin 4 år siden

Måske der er så mange film med mænd i fordi det er hvad publikum gerne vi have
https://politiken.dk/kultur/filmogtv/art6654883/Fi...

Hvis man gerne vil have flere film med kvinder, så man man betale for af se film med kvinder, så kan det jo være af der på et tidspunkt faktisk kan blive lavet film med kvinder fordi der er penge i det, og ikke fordi det er politisk korrekt

Skriv ny kommentar: