På en for nyligt afsluttet filmfestival, Festroia, i Setúbal i Portugal, blev det til hele fire priser til to danske film.

“Kunsten at græde i kor” fik udover en Special Mention pris også en såkaldt CICAE-pris, der kan få betydning for filmens internationale lancering. “Kunsten at græde i kor”, der er instrueret af Peter Schønau Fog, går lige nu sin sejrsgang i danske biografer, hvor den har solgt næsten 200.000 billetter.

Susanne Biers roste drama “Efter brylluppet” vandt juryens pris, og Rolf Lassgård fik prisen for bedste skuespiller.

Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Lady Arwen 10 år siden

Jeg forstår simpelthen ikke at Kunsten at Græde i kor vinder så mange priser, aldrig i mit liv har jeg været så skuffet over en film, nu har jeg godt nok også læst bogen og lavet danskopgave udfra den, men alligevel, den er så dårligt lavet og Jesper Asholt spiller simpelthen forfærdeligt(og OMG så skulle han jo føre sig frem med at han var gået ned psykisk efter optagelserne.)
Doctor Who <3
Gravatar

#2 Patriarch 10 år siden

Den historie kender jeg ikke - uden at spoile noget - hvorfor var han gået ned efter optagelserne?
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#3 lagoni 10 år siden

Den rolle han spiller, er ikke altid lige fin i kanten, det var åbenbart psykisk hårdt for ham. Det er vist det eneste man kan sige uden at spoile :)

Jeg syntes det var en god film, tror problemet for mange - inkl. hende jeg så den med i biografen - er at den er blevet markedsført som en komedie med lidt drama. Jeg smilede da et par gange, men det er klart dramadelen der er størst og bedst.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#4 Patriarch 10 år siden

Ok, tak :)
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#5 moulder666 10 år siden

#1 Heh - det ligner næsten, at vi så to forskellige film. Jeg var voldsomt imponeret over den - jeg synes, at blandingen af sort humor og tragedie er genial!

Vil dog give dig ret i at ham Jesper ikke spiller voldsomt godt (helt elendigt synes jeg nu ikke det var) men damn, hvor synes jeg at børneskuespillerne spiller genialt! Jeg har ikke set bedre siden Pan's Labyrinth!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#6 Lady Arwen 10 år siden

Selvom tråden nu er ved at være lidt gamme vil jeg alligevel lige tilføje at den historie med Jesper A. har været i op til flere aviser og at det virkede som om han skulle have det indført det i alle interviews om filmen *TSK*
Jeg vil så også sige at min mening om filmen ikke har noget at gøre med markedsførelsen af den for jeg synes egentlig ikke at den har været markedsført specielt godt, man har ikke rigtig fået noget at vide, hvordan den lagde sig op ad bogen, hvad den egentlig handlede om, kun at den omhandlede incenst.

Jeg vil også lige have lov til at sige at den største grund jeg ikke bryder mig om den film er at den hele tiden er blevet markedsført som at være efter Erling Jepsens roman men jeg må nok sige der er blevet ændret en VOLDSOM masse, faktisk synes jeg det er sjældent at karaktererne har ændret sig så meget fra bog til film. Drengen som absolut IKKE ligger sig ned til faderen i bogen, gør det i filmen- endda MEGET tydeligt. Faderen er meget mere ynkelig(dårligt spillet), moderens rolle er blevet meget større. I filmen tager hun faktisk stilling hvilket hun IKKE gør i bogen - dette er faktisk noget af det mest tragiske gennem hele bogen at hun netop ikke gør noget som helst men i filmen er det som om hun alligevel lige skal fremstå lidt bedre.
Doctor Who <3
Gravatar

#7 Lady Arwen 10 år siden

#5 jeg vil bare sige at jeg også elsker blandingen af sort humor og tragedie og BOGEN "Kunsten at græde i kor" er simpelthen oså genial, problemet er bare at filmen er FRYGTELIG i forhold til bogen.
Jeg vil også gerne sige at alle jeg kender som har læst bogen og set filmen, synes PRÆCIS det samme, vi har nemlig diskuteret den på min skole.
Doctor Who <3

Skriv ny kommentar: