Fusion: Aktionærerne hos Disney og Fox har stemt ja til Disneys overtagelse af 20th Century Fox.

Fredag stemte både Disney og Fox ja til Disneys tilbud om at købe Fox for 71,3 milliarder dollars, skriver The Wrap.

Dermed overtager Disney film- og tv-selskaberne under Fox-navnet.

Det betyder, at Marvel Studios nu får råderet over “X-Men”, “Fantastic Four” og “Deadpool”, imens franchises som “Avatar”, “The Simpsons”, “Alien”, “Predator” og “Abernes planet” også kommer under Disneys kontrol.

Dermed sidder Disney aktuelt på over 45 procent af det amerikanske filmmarked – Universal Pictures er næststørst med lidt over 13 procent.

Netop Comcast, der ejer Universal, var længe en konkurrent til Disney om købet af Fox, men måtte i sidste uge give fortabt – læs om det her.

Det amerikanske justitsministerium har allerede godkendt Disneys overtagelse.



Vis kommentarer (26)
Gravatar

#21 Mejse 6 år siden

#20 har aldrig påstået de havde monopol, det er andre, jeg var bare nysgerrig og ville være sikker på at jeg vidste hvordan branchen så på det :)
Gravatar

#22 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

Her er den aktuelle fordeling ud fra 2018-omsætningen:
1 Disney 35.3%
2 Universal 13.8%
3 Warner Bros.10.3%
4 20th Century Fox 10.0%
5 Sony / Columbia 9.0%
Gravatar

#23 Mejse 6 år siden

#22 takker :)
Gravatar

#24 Geekalot 6 år siden

For mig at se, så kommer de så tæt på 50% af markedet som de næsten kan. Og det er forkert, de der ikke kan se det, er blinde eller vil ikke indse det er forkert.
Som Kim den her gang har ret i, de har ikke monopol. Men at side på 50% af markedet , er så meget forkert. De der elsker superhelte film er vel glade, for os andre som elsker alle film, er det bestemt ikke en god nyhed.
Gravatar

#25 Johnny42 6 år siden

Selv om der ikke bliver tale om monopol, så kan disney bruge deres størrelse til at presse ting igennem, der ikke vil være til gavn for forbrugere og biografer. Vi har allerede set, hvordan de bl.a. ved TLJ stillede krav til de amerikanske biografer om hvor længe filmen skulle køre i biografen, og hvilken sal, den skulle kære i, samtidig med at de øgede hvor meget af billet-prisen, der skulle tilbagebetales til Disney. Hvis biograferne ikke overholdt dette, ville Disney kræve en højere betaling, det der også kendes som "dumme-bøder"

Disse krav kan vi komme til at se flere af, jo større de bliver, og det rammer især forbrugerne og de mindre biograferne. Ja de kan vælge at ignorere kravene, og så betale det ekstra til disney eller helt lade være med at vise deres film i salen, men hvis det er et spørgsmål om overlevelse, så er det nogle gange de ikke har noget valg. Hvis der fastsættes disse krav betyder det også at, udvalget af film i biografen bliver mindre, eller at man bliver nød til at rejse længere for at se disse film.

Situationen er også meget lig google. Nu bruger jeg for det meste selv googles tjenester, men der er en stærk begrundet mistanke til at de har udnyttet deres meget dominerende stilling til at kvæle nye ideer og andre måder at gøre det på. Ja man kan forsøge sig, men hvis betingelserne er gjort så vanskeligt af en enkelt dominerende spiller, så er det for det meste dømt til at mislykkedes.
Gravatar

#26 Kim Pedersen 6 år siden

#22: Hold nu op med det manipulerende sludder. Konkurrencemyndighederne
n kigger på hele år, og ikke nedslag i en kortere periode. Der har såmænd også været tidspunkter hvor Universal har været tæt på 50 procent over en perioden på mindre end et år. Det går op og ned i Hollywood. Fox er en gang gået konkurs og Disney har engang været tæt på. Det handler hele tiden om at have de rigtige film. MGM, verdens engang største filmstudie, er nærmest ikke-eksisterende i dag.

Skriv ny kommentar: