Der har tidligere huseret rygter om, at den næste “Harry Potter”-film muligvis ville blive delt op i to separate film, og nu har Warner Bros. officielt bekræftet disse spekulationer i en annoncering om lave en opdeling af “Harry Potter og dødsregalierne”, der er det sidste filmkapitel i franchisen.

De to film vil henholdsvis få titlerne “Harry Potter og dødsregalierne: Del I” og “”Harry Potter og dødsregalierne: Del II” og vil blive udsendt i biograferne i november 2010 og i maj måned i 2011.

Instruktøren David Yates, som stod bag “Harry Potter og Fønixordenen” og som nu arbejder på “Harry Potter og halvblodsprinsen”, skal også stå for instruktionen på begge film om “Dødsregalierne”, som vil blive optaget simultant. Manuskriptforfatteren Steve Kloves vender ligeledes tilbage og vil dermed have stået for manuskripterne på syv af de i alt otte film i serien.

De lukrative “Harry Potter”-film har indtil videre omsat for hele $4,5 mia. på verdensplan.Vis kommentarer (40)
Gravatar

#11 tiany 15 år siden

Selvfølgelig gør de det for pengene - men jeg kan godt se den historie-mæssig pointe:

"Unlike every other book, you cannot remove elements of this book," Heyman said. "You can remove scenes of Ron playing Quidditch from the fifth book, and you can remove Hermione and S.P.E.W. [Society for the Promotion of Elfish Welfare] and those subplots . . . but with the seventh, that can't be done."

Så som fan af bøgerne er jeg glad
Valar morghulis
Gravatar

#12 David Munch 15 år siden

Den første gode nyhed siden HP3 filmen, som klart var den bedste. Derefter gik det stærkt ned af bakke... :(

Det kan KUN blive en positiv ting at de rent faktisk laver 2 film, og ikke en!
Gravatar

#13 The Insider 15 år siden

Den eneste af filmene, jeg ikke fandt middelmådig, var 4'eren. Tror bare, jeg nøjes med at læse Wikipedia-synopsis af alle de resterende bøger... kan formentlig ikke magte yderligere 3 film ;-)
War. War never changes.
Gravatar

#14 filmz-Sauron 15 år siden

Jeg er enig i, at Fønixordenen er den svageste af de fem film, og også enig i, at serien har mistet noget af den charme, Chris Columbus lagde i de to første film, men ærlig talt - hvad kan man som instruktør gøre med det bogforlæg, når man samtidig skal tilfredsstille millioner af dedikerede fans!
Bogen er den længste af alle bøgerne (har endnu ikke læst Dødsregalierne, så den kan jeg ikke udtale mig om) og samtidig er det også den af bøgerne med den absolut svageste handling!
Der sker jo ingenting i forhold til de andre historier (er jeg i øvrigt den eneste, der IKKE beklager fraværet af Quidditsch i denne film?), hvor der var forholdsvis meget smæld på. Det var som om, det var et langt mellemspil - som om, hele handlingen lige stoppede op for at tage det sidste dybe åndedrag inden den store finale - og så er der altså to bøger endnu! Og Halvblodsprinsen handler jo også i store træk om, hvordan Harrys og Voldemorts fortid oprulles bid for bid - der er ikke i hverken den eller Fønixordenen det drama, der, ifølge min mening, gennemsyrede specielt 1., 2. og 4. bind + film i serien!
Lad os nu lige se, om ikke Yeats kan få noget godt ud af det sidste laaaaange livtag mellem Potter og Tom Riddle.
Håber virkelig slutningen (Dødsregalierne) er alle de timer værd, man har hængt på :-)
"Where are we going?" "Mexico."
"What's in Mexico?" "Mexicans."
Gravatar

#15 De4_Kia 15 år siden

Warner Bros har taget den rigtige beslutning. Man kan ikke undlade noget i filmen, og gjorte man det alligevel, så vil den med stor sansynlighed blev en kæmpe skuffelse for fans.

Harry Potter og Dødsregalierne samler alle de mange løse tråde, og derfor er man også nød til at gøre som de har valgt at gøre. Der er dog de to minuser, at der går et halvt år mellem hver premiere, og at det er David Yates som skal instruere filmen.

Han gjorte sit job med Fønixordenen elendigt. Den var en kæmpe skuffelse, og som nogle af jer andre siger er jeg selv overrasket over, at han overhoved fik lov at fortsætte. Vi får nok svar på om han har lært sine lektie, når Halvblodsprinsen får premiere til november. Men jeg frygter virkelig, at Halvblodsprinsen og Dødsregalierne bliver for dårlige og ikke lever op til bøgerne.

Kan ikke huske hans navn, men jeg havde virkelig håbet på, at det var instruktøren af Pan's Labyrint der skulle instruere Dødsregalierne. Den er lige noget for ham, den er dyster og mørk, og han ville sikkert kunne skabe en fantastisk film. Men da det ikke er blevet ham, så håber jeg virkelig at der ikke er endnu tre skuffelser i vente.
Gravatar

#16 De4_Kia 15 år siden

En anden ting om Halvblodsprinsen som jeg kan fortælle er, at Ralph Fiennes (Lord Voldemort) ikke er med i Halvblodsprinsen, han er blevet droppet. Men tilgengæld skulle Quidditch være med i denne film.
Gravatar

#17 filmz-CAADK 15 år siden

Voldemort spiller jo heller ikke nogen væsentlig rolle i Half Blood Prince, han er jo mere dukkeføreren end noget andet i den bog. Glæder mig over beslutningen, at man så også burde have gjort det med Goblet of Fire og Order of the Phoenix er en anden diskution, men man skal være glad for hvad man får.

Syntes at det er meget sjovt at enten bryder folk sig på ingen måde om Columbus to første film eller også syntes de at de er de bedste. Underligt. Anyway kunne godt lide de nye filmiske virkemidler som Yeates bragte på bordet, montage der gav lidt fornemmelse af tid, Harry voiceover også videre. Skal nok blive godt med ham.

#15

Det er Guilliermo Del Toro du tænker på
Alfred: Know your limits, Master Wayne
Bruce: Batman has no limits
Gravatar

#18 filmz-BrotherJack 15 år siden

Det skulle have været Gilliam hele vejen. Kun 3'eren og 4'eren står som helstøbte film for mig. Synes dog Colombus havde det helt forkerte syn på bøgerne, og 1'eren er simpelt makvæk. 2'eren var på vej og 5'eren på vej væk. Håber han opper sig, den kære Yates.
Gravatar

#19 mar16 15 år siden

jeg syns nu femmern var go nok og de andre er også goe da bøgerne er ret kedelige og lange. og den her ide lyder go nok.
Gravatar

#20 filmz-moonbird 15 år siden

det er sq da kun fordi at de kan tjene flere penge på det :(
I'm a woman, and i like action films with lots of blood and violence you got a problem with that!?

Skriv ny kommentar: