Hvis man var nervøs for, om Ridley Scotts “Prometheus” ville kunne nøjes med at få en PG-13-rating, kan man nu ånde lettet op.

Se også: Ridley Scott om censur i “Prometheus”: Det vigtigste er at tjene flest penge.

20th Century Fox har bekræftet, at filmen vil få en R-rating pga. voldelige og intense billeder samt sprogbrugen. Ratingen betyder, at man i USA skal være minimum 17 år gammel for at se filmen alene.

“Prometheus” fungerer som en prequel til Scotts “Alien” fra 1979, som i sin tid også fik en R-rating ligesom dens fortsættelser.

Tidligere udtalte Scott ellers, at han var klar til at gå efter en PG-13-rating, hvis det kunne hjælpe filmens indtjening, men dette bliver nu ikke tilfældet.

Den R-ratede “Prometheus” lander i de danske biografer 31. maj – sandsynligvis med en forbudt for børn under 15 år-censur.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#31 filmz-loke76 11 år siden

loki (30) skrev:
#26

Yeps, set den. De er tossede de amerikanere...


Jeg kan heller ikke lide sjællændere, de er så skide generaliserende. ;)
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#32 Richard Burton 11 år siden

astor (22) skrev:
Der kommer sikkert en unrated version på blåstråle, så er jeg glad :)


Hvis den allerede er R, hvorfor så ikke putte de yderligere R ratede scener i nu, som nogle måtte mene Ridley har pillet ud, evt. for at få en PG13? Det vil jo ikke betyde noget nu.

Nej, denne version ER den unratede version.
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#33 Babo84 11 år siden

SIR Ridley Scott (32) skrev:
Hvis den allerede er R, hvorfor så ikke putte de yderligere R ratede scener i nu, som nogle måtte mene Ridley har pillet ud, evt. for at få en PG13? Det vil jo ikke betyde noget nu.

Nej, denne version ER den unratede version.


Men det betød noget da man lavede Troy og Kingdom Of Heaven. De var tydeligvis langt blodigere og mere brutale i dc-versionen, selvom man havde en r-rating i biografen. Ikke sikkert det gør sig gældende her, men hvis man læser begrundelsen, så er den ret så "mild" ifht. hvad den type normalt beskrives med. Og ofte indgår der altså ikke "some language" eller bare "sci fi violence", "some images" ind i en sci-fi horror film nu om dage. Den beskrivelse lyder mere som en PG-13 film. Bemærk at der heller ikke indgår noget med "gore" eller "strong violence" som igen kendetegner en hård R-rating. Dermed ikke sagt at filmen bliver "mild", men det lyder på mig som en moderat-voldelig film, og jeg tænker mere om den egentlig ikke ligeså godt kunne have været pg-13. Men lad os nu se, fandt blot beskrivelsen lidt pudsig.
Gravatar

#34 Richard Burton 11 år siden

#33 Men her er der tale om directors cut udgaven fra start af. Der er IKKE blevet pillet scener ud. Filmen er som Ridley ønsker det.

Denne svælgen i lyst efter hård R rating og strong violence, som om det altid giver "den bedre film", er mig fuldkommen uforståelig. Hvorfor skulle det være så slet med en moderat voldelig film? Vi har masser af stærkt blodige film, som er bekymrende ringe og der er stadig intelligente filmskabere "derude", som kan lave dystre, stemningsfulde film på anden vis.

Jeg har ikke noget imod hårde film, men det er ikke en kvalitet i sig selv.
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#35 Hr. Nielsen 11 år siden

SIR Ridley Scott (34) skrev:
Jeg har ikke noget imod hårde film, men det er ikke en kvalitet i sig selv.
Det var vel heller ikke helt det Babo84 snakkede om (selv om det blev lidt uklart), at en film blev bedre af mere vold. Han snakkede vel mere om, at der var forskel på en R-Rating i biografen og en R-rating på DVD/BD, hvis jeg forstod ham ret. At der så måske er tale om at Scott har haft final cut, så der ikke kommer andre versioner, er en anden snak, som bliver blandet lidt ind i det, også af Babo selv. For mig giver det dog heller ikke mening med at give en film en R-Rating og så skære scener ud man ellers ønskede med, hvis de alligevel gerne måtte være der.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#36 Richard Burton 11 år siden

#35 Har måske misforstået ham så. Personligt håber jeg blot, at den film vi får i biografen er Ridleys final cut. Så kan jeg ikke ønske mig mere :)
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#37 MMB 11 år siden

Enig med Thomas mht. til tolkningen af Babos indlæg. Men det er dog også en kunst at kunne tolke Babos indlæg rigtigt - en evne som kun meget få besidder. ;)
Gravatar

#38 Graversen 11 år siden

Kan godt lide Damon Lindelofs seneste tweets:

I'm not gonna say the R rating was inevitable, but the PG-13 cut of PROMETHEUS was eleven minutes long. skrev:


For those of you hoping an R-rated PROMETHEUS will deliver on more "Fassbender dong," you should be ashamed of yourselves. skrev:


FIY han er medforfatter på filmen.
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#39 Riqon 11 år siden

#38 -

Senere skrev han om PG-13 cuttet:

Also, we would have lost Charlize's best line: "Which one of you motherfuckers slept in my motherfucking space waterbed?"
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#40 Raver 11 år siden

Bare lige for at indskyde en sidenote.

Det kan godt være at jeg husker dårligt.
Kan ikke huske historien i alien filmene, men foregik de ikke i datidens "Nutid", eller hvad man kalder den moderne tid, dengang?

For jeg kan ikke få det til at løbe rundt i hovedet at den her film så foregår så langt ude i fremtiden. Please enlighten me without spoiling. Kan være at man lige skal ha' set Alien filmene. :)

Skriv ny kommentar: