Hvis man var nervøs for, om Ridley Scotts “Prometheus” ville kunne nøjes med at få en PG-13-rating, kan man nu ånde lettet op.

Se også: Ridley Scott om censur i “Prometheus”: Det vigtigste er at tjene flest penge.

20th Century Fox har bekræftet, at filmen vil få en R-rating pga. voldelige og intense billeder samt sprogbrugen. Ratingen betyder, at man i USA skal være minimum 17 år gammel for at se filmen alene.

“Prometheus” fungerer som en prequel til Scotts “Alien” fra 1979, som i sin tid også fik en R-rating ligesom dens fortsættelser.

Tidligere udtalte Scott ellers, at han var klar til at gå efter en PG-13-rating, hvis det kunne hjælpe filmens indtjening, men dette bliver nu ikke tilfældet.

Den R-ratede “Prometheus” lander i de danske biografer 31. maj – sandsynligvis med en forbudt for børn under 15 år-censur.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#41 Lord Beef Jerky 11 år siden

#40 Det lyder i hvert fald som om, at det er en god idé at gense filmene. De foregår et godt stykke ude i fremtiden.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#42 Coffey Mug 11 år siden

Nu er det jo ikke fordi Aliens lever af at der bliver sagt FUCK i hver anden sætning eller at der er et kæmpe sexorgie imellem Xenomorphs og mennesker! Så i dette tilfælde er jeg egentlig kold over for om den er rated TEEN eller R.

Get a grip lol...
Gravatar

#43 Therien 11 år siden

SIR Ridley Scott (36) skrev:
#35 Har måske misforstået ham så. Personligt håber jeg blot, at den film vi får i biografen er Ridleys final cut. Så kan jeg ikke ønske mig mere :)


Det burde alle film være - på godt og ondt - det ærligt og sexet ^^
Gravatar

#44 Babo84 11 år siden

SIR Ridley Scott (34) skrev:
#33 Men her er der tale om directors cut udgaven fra start af. Der er IKKE blevet pillet scener ud. Filmen er som Ridley ønsker det.

Denne svælgen i lyst efter hård R rating og strong violence, som om det altid giver "den bedre film", er mig fuldkommen uforståelig. Hvorfor skulle det være så slet med en moderat voldelig film? Vi har masser af stærkt blodige film, som er bekymrende ringe og der er stadig intelligente filmskabere "derude", som kan lave dystre, stemningsfulde film på anden vis.

Jeg har ikke noget imod hårde film, men det er ikke en kvalitet i sig selv.


Jeg fandt det blot ikke nødvendigt at skrive, at jeg også var ligeglad med om prometheus blev pg-13 eller r, sålænge det blev en af de to ratings, trods alt :) Vi havde jo en debat for nylig om det, hvor vi var ret enige om, at r-ratings i sig selv ikke er lig med kvalitet. Det kan være med til at give nuancer en film, men filmen skal jo være god først og fremmest, hvis ratingen skal "gøre sit arbejde". Jeg fandt det bare lidt pudsigt her, og det lugtede lidt for mig af endnu en "final cut" i vente fordi de ligesom måske valgte at lukke denne snak om prometheus og dens rating, og gav den en mild R, for ligeså ikke at afskrække alle fans med en pg-13 stempel. Nu ånder man lettet op. Jeg håber da, at dette er Scott's endelige version, og jeg ved godt at det kan man læse sig frem til, men det Scott siger og gør, er squ mange gange to forskellige ting.
Gravatar

#45 Babo84 11 år siden

Thomas E. Nielsen (35) skrev:
For mig giver det dog heller ikke mening med at give en film en R-Rating og så skære scener ud man ellers ønskede med, hvis de alligevel gerne måtte være der.


Som jeg sagde, så er der meget der ikke giver mening mht. amerikanske ratings. Men sådan er systemet strikket sammen, hvor biografernes offentlighed er lidt hellig, hvad nogle film angår. Troy er glimrende eksempel. "•Director's Cut runs 198 minutes and features extended and deleted scenes, enhancing plot and character development, as well as featuring more sex and violence"

Og man må sige, at enkelte scener fra den dc-udgave er ret ubehagelige, særligt ifht en så mainstream film som den, som mange går ind og ser. Måske derfor de ville nedtone den, og tingene er mere frie, når den er udkommet på dvd og man kan lave "sin version".
Gravatar

#46 Hr. Nielsen 11 år siden

#45 Jamen alt det kan jeg godt følge og forstå, men ud fra det må der være to slags R-Ratings, for en grund til at lave en DC kan være fordi filmen skal være kortere til biografen. Gør man det for at få en mildere rating og alligevel ikke får det, hvorfor så? Det var det min undren gik på, mere end et fucked up amerikansk rating system.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#47 Lars.dk 11 år siden

Da jeg var 8 tog min mor mig med ind for at se Aliens og jeg tog næste ikke skade.
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/
Gravatar

#48 the_paki_don 11 år siden

#47

Hvis dit profilbillede er et rigtigt billede af dit udseende, så må jeg desværre sige "Bullshit" til din kommentar. :b
Gravatar

#49 Ericmase 11 år siden

the_paki_don (48) skrev:
#47

Hvis dit profilbillede er et rigtigt billede af dit udseende, så må jeg desværre sige "Bullshit" til din kommentar. :b


Here you go:

:)
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#50 the_paki_don 11 år siden

#49

You calling me Schwarzenegger?! Why... thank you! :)

Skriv ny kommentar: