Der er gået politik i Hollywood. Donald Trump, skoleskyderier og naturligvis den altoverskyggende #MeToo-bevægelse har sat sig på dagsordenen i den amerikanske filmbranche. Derfor frygter arrangørerne af Oscar-showet, at der går politik i den ved årets pris-overrækkelse.

Årets Golden Globes blev domineret af #MeToo og #TimesUp-taler, ligesom alle de fremmødte var klædt i sort. Showet endte med at falde fem procent i seertal i forhold til 2017. Det frygter Oscar-producenterne vil gentage sig:

”Vi forsøger at planlægge det, i stedet for det bliver spontant – det får sine øjeblikke, og så føles det ikke, som om det overtager opmærksomheden fra kunstnerne og filmene… Jeg vil elske, hvis alle pris-modtagere ikke føler, at de behøver at nævne det,” siger Channing Dungey, der er øverste leder hos ABC, som sender Oscar-showet på amerikansk tv, til New York Times.

Og Dungeys bekymring er bestemt ikke uden årsag. For selv om den store #MeToo-synder Harvey Weinstein allerede er blevet sparket ud af Oscar-akademiet, så fylder emnet stadig meget i Hollywood.

Feminist-organisationen UltraViolet har således på forhånd krævet, at kun kvinder præsenterer årets Oscar-priser, som det tilsvarende skete ved skuespillernes SAG Awards. Det bliver dog ikke tilfældet ved Oscar.

Senest meldte Casey Affleck fra som Oscar-overrækker på grund af #MeToo-presset imod ham.

TV 2 sender Oscar-showet live i nat fra kl. 2.00.


Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Star Trek fever 7 måneder siden

Selvfølgelig gør det, det.

Af samme grund skal jeg ikke se det i år
Gravatar

#2 Nagash 7 måneder siden

Som jeg lige skrev til jeres FB opslag:
Det er lige præcis det der sker. En stor politisk facade/farce. Alt filmmagi er pist væk. Sådan har det egentlig været længe, men i nat bliver det hel tabt.
Gravatar

#3 Star Trek fever 7 måneder siden

Fuldstændig korrekt.
Gravatar

#4 nwinther 7 måneder siden

Der er ikke noget mere bevægende, end når mangemillionærer stiller sig op og kræver flere millioner, fordi de mener at nogle andre mangemillionærer har flere millioner end dem.

Fantastisk.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#5 Nagash 7 måneder siden

#4 - Hvor rammende. Klynkeri fra øverste skuffe.

Skriv ny kommentar: