Oscar vinderne 2003

Så blev de eftertragtede gyldne statuetter endelig delt ud, og det blev et Oscar-show der endte med en del overraskelser. Showet var tydeligt præget af krigen i Irak, og det var defor også et ret nedtonet show, uden dog på nogen måde at være kedeligt – det bl.a. takket være Steve Martins små kommentarer. Alt i alt et ret vellykket show, situationen taget i betragtning.

Et af morgendagens store samtaleemner, foruden hvem der vandt selvfølgelig, bliver uden tvivl instruktøren og samfundskritikeren Michael Moores verbale øretæve til George Bush. Michael Moore vandt i kategorien ‘bedste dokumentarfilm’ med filmen “Bowling for Columbine”, og han benyttede takketiden til at ytre sin mening om den amerikanske regering og Bush – hvilket ikke ligefrem førte til spontane klapsalver. Jeg tror ikke at jeg nogensinde har set, hørt eller læst om en person der blev buhet af scenen til et Oscar-show – men det blev Moore altså.

Vinderne i de store kategorier blev:

[list]
[li]Bedste mandlige skuespiller: Adrien Brody – “The Pianist”[/li]
[li]Bedste kvindelige skuespiller: Nicole Kidman – “The Hours”[/li]
[li]Bedste instruktion: Roman Polanski -“The Pianist”[/li]
[li]Bedste film: “Chicago”[/li]
[/list]

Desuden blev den danske kortfilm “Der er en yndig mand” også hædret med en af de eftertragtede Oscars.

Klik på overskriften for at se de andre vindere.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 Slettet Bruger [2840111748] 20 år siden

#8: Lige en rettelse. Det var altså i 2001 med 911...Så 1. Oktober 2002 er dog et stykke tid efter. :)
Gravatar

#12 filmz-Gizkor 20 år siden

Kan det virkelig passe at den eneste københavnske biograf der viser Chicago er Palladium ('s lille sal) eller er der noget galt med biobooking???
Gravatar

#13 filmz-vassago 20 år siden

Filmen har først danmarkspremiere d. 4 april
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#14 filmz-Gizkor 20 år siden

ja det ved jeg godt, men søger du i biobooking ser det ud til at det kun er Palladium der får den på plakaten den 4. - og det er vel ikke rigtigt?
Gravatar

#15 The Insider 20 år siden

Biobooking dækker kun få danske biografer på Sjælland. Den kommer helt sikkert også op i Grand og CinemaxX, og det er en fejl hvis der ikke står at den kommer op i Palads (og jeg vil da gætte på, den også bliver taget op i Imperial).
War. War never changes.
Gravatar

#16 filmz-Daniel_Logan 20 år siden

Jeg ved at det er meget sent at komme med et indlæg, men jeg har altså været på studierejse i Rom den sidste ude, og var derfor nødt til at se en båndet udgave af showet i dag. Fedt show. Glad for at Scorsese ikke vandt for GoNY, da det langt fra er hans bedste film. Jeg er glad for at Adrien Brody vandt, da det gav lidt spændning op mod slutningen og da de alle de andre nominerede allerede har Oscars. Jeg elsker dark horses og holder altid med dem. Jeg syntes Far From Heaven skulle have vundet i stedet for Pedro Almodovar, men hey! Thats life. Chicago som bedste film? Hvorfor ikke, den er sikkert bedre end GoNY, og den er mere mainstream end The Pianist.
----------
I am like a wild horse, and you can't tame me..
Gravatar

#17 [ikke godkendt bruger] 3 uger siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]

Skriv ny kommentar: