Oscar vinderne 2003


Så blev de eftertragtede gyldne statuetter endelig delt ud, og det blev et Oscar-show der endte med en del overraskelser. Showet var tydeligt præget af krigen i Irak, og det var defor også et ret nedtonet show, uden dog på nogen måde at være kedeligt – det bl.a. takket være Steve Martins små kommentarer. Alt i alt et ret vellykket show, situationen taget i betragtning.

Et af morgendagens store samtaleemner, foruden hvem der vandt selvfølgelig, bliver uden tvivl instruktøren og samfundskritikeren Michael Moores verbale øretæve til George Bush. Michael Moore vandt i kategorien ‘bedste dokumentarfilm’ med filmen “Bowling for Columbine”, og han benyttede takketiden til at ytre sin mening om den amerikanske regering og Bush – hvilket ikke ligefrem førte til spontane klapsalver. Jeg tror ikke at jeg nogensinde har set, hørt eller læst om en person der blev buhet af scenen til et Oscar-show – men det blev Moore altså.

Vinderne i de store kategorier blev:

[list]
[li]Bedste mandlige skuespiller: Adrien Brody – “The Pianist”[/li]
[li]Bedste kvindelige skuespiller: Nicole Kidman – “The Hours”[/li]
[li]Bedste instruktion: Roman Polanski -“The Pianist”[/li]
[li]Bedste film: “Chicago”[/li]
[/list]

Desuden blev den danske kortfilm “Der er en yndig mand” også hædret med en af de eftertragtede Oscars.

Klik på overskriften for at se de andre vindere.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 filmz-Mifan 17 år siden

Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs over meldingerne om, at det ville blive tonet meget ned. Men min frygt blev gjort til skamme af Steve Martins totalt fede jokes og punchlines... damn jeg fik grinern over den mand...

Til gengæld grinte jeg sq oxo af Michael Moore... man kan mene hvad man vil om krigen, men det kræver sq da lidt nosser at stille sig op og fyre den salve af... LOL! Respekt...

Var jeg iøvrigt den eneste der måtte se slutningen af showet på Pro7??? DR2 forsvandt omkring klokken 4 oder so...
~ Mifan

#2 17 år siden

Fedt show, en del overraskelser. DR2 kom og gik lidt, men de var med hele vejen.
Gravatar

#3 filmz-Ghidora 17 år siden

så det meste af det på Sverige 2.. min DR2 er helt fucked...
(>^^)>
Gravatar

#4 filmz-loonie 17 år siden

Til Lykke til den danske vinder! Det var flot, de er for fede de der kortfilm, det er bare en skam at de kan være svære at få fat på.

Michael Moore, han er da lidt af et jern! Jeg ytrer ikke min mening om krigen, men man kan sige at Moore har boller i størrelsesorden med hans mave (læs: Store) ( :
_________________________________________
I may be wrong, but I doubt it
Gravatar

#5 Spanner 17 år siden

Jeg synes at dækningen var helt fin. Ikke al den snak ind over showet som man har set tidligere år.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#6 Skobbolop 17 år siden

ja..Pro 7 undlod enda at oversætte til tysk....det var lækkert...
________________________
"I AM MAKING A BIRDHOUSE!"
Gravatar

#7 The Insider 17 år siden

Det var faktisk en fed omgang Oscars! Der var særdeles mange overraskelser ind imellem, specielt THE PIANIST´s 3 priser. Jeg havde absolut ikke overevejet at Brody ville vinde den Oscar, og det samme gælder bestemt Polanski, som fandme har fortjent endelig at blive belønnet (han skulle have haft den for CHINATOWN).
War. War never changes.
Gravatar

#8 Seth-Enoch 17 år siden

Sjovt som folk har det med at glemme ting. Hvis denne uddeling var i 2002 d. 1 Okt. Altså ikke ret lang tid efter WTC. Hvordan tror i så han havde udtalt sig? Og ikke mindst, hvordan tror i folk ville ha' reageret?
Gravatar

#9 Michael Andersen 17 år siden

#8
Michael Moore havde sandsynligt udtrykket sig på samme måde som nu. Hans bog, "Stupid White Man", udkom lige efter 11. september 2001 (bogen blev i øvrigt en kæmpe succes) hvor han kom med hans uforbeholdne mening om de samme ting som i nat under Oscar-uddelingen.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#10 filmz-Elvis King 17 år siden

Fandt Michael Moores udtalelser lidt upassende. Martin strange-Hansens joke var til gengæld ok, det klarede han sgu fint

Skriv ny kommentar: