I sidste uge kom det frem, at Producentforeningen havde politianmeldt Johan Schlüters advokatfirma, der varetager arbejdet med at administrere de kreative erhvervs rettighedsmidler heriblandt film. Anklagen lyder på svindel for over 100 millioner kroner. Penge, som en af de berørte, producent Peter Aalbæk, ikke forventer at se igen.

Se også: RettighedsAlliancens advokater er anmeldt for millionsvindel

”Bedragerier kendetegnes som oftest ved, at alle pengene er brugt, og skulle bedrageren endelig eje et eller andet – en villa for eksempel – vil den typisk også være forgældet. Så jeg tror ikke på julemanden i denne sammenhæng,” udtaler Zentropa-producenten om svindelsagen til Ekstra Bladet.

Det er ellers ikke småpenge, som Zentropa har krav på:

”I og med at vi står for mellem 1/5 og 1/4 af de film, som sendes ud, vil der da klart være en indtægt, vi er gået glip af. Men uanset hvordan sagen ender, regner jeg ikke med, at Zentropa nogensinde ser de penge,” siger Aalbæk.

Advokatfirmaet har siden politianmeldelsen afvist, at der er tale om organiseret svindel fra firmaets side. I stedet er der ifølge Johan Schlüters advokatfirma tale om en enkelt svindler, advokat Susanne Fryland, der administrerede producenternes rettighedspenge. Hun er nu blevet fyret.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Nagash 7 år siden

Og at det ikke skulle være organiseret svindel er jo komplet løgn. No chance in hell, at en mand, der i forvejen er dømt for at svindle for over 30 millioner, ikke også har kendskab til dette.
Meget sjovt at tænke på, at Johan Schlüter har kostet de samlede danske rettighedshavere flere penge, end alle landets pirater til sammen :P

Og til Ålbæk... Når det lige netop er dig, der har mistet penge, så fryder det mig bare. Ålbæk er ganske vist ikke dømt for svindel, men det har jo været oppe at vende mange gange før, at han angiveligt har snyd for mange millioner i statsstøtten. Og med den personlighed han har, så tror jeg der er noget om snakken.
Gravatar

#2 Geekalot 7 år siden

Også en anden positiv ting, kan være der kommer til at gå længere tid nu før han sender noget nyt makværk ud..
Gravatar

#4 Nagash 7 år siden

Geekalot (2) skrev:
Også en anden positiv ting, kan være der kommer til at gå længere tid nu før han sender noget nyt makværk ud..


Han nasser vel bare lidt ekstra i statskassen. Men man kan da håbe, at Bertel Haarder er bedre til at gennemskue hans løgne :)
Gravatar

#5 Kisbye 7 år siden

Geekalot (2) skrev:
Også en anden positiv ting, kan være der kommer til at gå længere tid nu før han sender noget nyt makværk ud..

Han da producer på meget af det bedste danske film der er blevet i nyere tid. Der er flops imellem ja, men der er fandme også meget godt.
Et af de kommende projekter hvor han er producer, er Lars von Triers serie "The House That Jack Built". Noget jeg personligt glæder mig meget til.
At manden så er dybt usympatisk, har jo ikke noget at gøre med kvaliteten af den kunst som han er med til at bringe til verden.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#6 Geekalot 7 år siden

#5 så skal jeg da have opfrisket min hukommelse så :)

Skriv ny kommentar: