For lidt over et år siden besluttede Zentropa-direktør Peter Aalbæk at hive formiddagsavisen BT ved daværende redaktionschef Simon Andersen og chefredaktør Olav Skaaning Andersen i retten, fordi Aalbæk mente, at avisen bedrev injurier imod ham, da de i en række artikler skrev, at Aalbæk skulle have fiflet med op mod 200.000 kr. fra filmstøtten til “Antichrist”. Den sag har Peter Aalbæk nu tabt.

Se også: Fifler Zentropa med offentlig støtte?

Dommeren fastslog nemlig, at BT havde handlet i god tro, og at pressens ytringsfrihed har vide rammer af hensyn til almenvældets interesse. Dermed får Peter Aalbæk ikke de 100.000 kr. i erstatningskrav, som han havde krævet i forbindelse med sagen.

Alligevel er Peter Aalbæk dog tilfreds med dommen:

”Jeg noterede mig med tilfredshed, at dommeren fastslog, at BT har fremført injurier imod mig, og at de ikke har ført sandhedsbevis. Og så må jeg så leve med, at systemet er, som det er. Jeg har fået den hævn, jeg syntes, jeg havde brug for,” siger Aalbæk til Politiken.

Peter Aalbæk skal nu dække modparternes sagsomkostninger.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Salene 7 år siden

Haha klovn^^
Gravatar

#2 Geekalot 7 år siden

Tja de der "experter" i hvordan film branchen skal være, er detsvære ikke altid så kløgtige :/
Gravatar

#3 Siriak 7 år siden

Sikke dog en infantil og direkte dum kommentar Aalbæk kommer med. "Fået den hævn, jeg syntes, jeg havde brug for". Er han 12 år gammel?
Gravatar

#4 Therewillbeblod 7 år siden

Han er for sej!

Elsker hans "dumme svin" attitude!

Jeg mindes at se ham i et skrækkelig program på TV3. Det var sådan et "roast" program, hvor det er sjovt at svine hovedpersonen til...kan ikke huske navnet. Som sagt et dårligt program.

Anyways, jeg mener det er Omar Marzouk, som siger noget i stil med.

"Aalbæk og Von Trier, proklamerede for år tilbage at de ville finde varmen, glæden, humoren og folkeligheden tilbage til film Danmark. Sikke dog et godt forsøg I gjorde med morsomme og let tilgængelige folke komedier som "Breaking The Waves" og "Dogville".

- Aalbæks svar: "Jeg kan forsikre dig, at vi grinede hele vejen til banken."

BUM!!! :D
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#5 kstm 7 år siden

Hold kæft for en nar!!!!!
Gravatar

#6 Kisbye 7 år siden

#4
Det giver ikke så meget mening det du skriver og du husker også forkert.

Det var Brian Mørk og den var således:
- Du udtalte på et tidspunkt og jeg ved ikke om du kan huske det. Jeg læste et interview hvor du sagde at mange danskere har et røvkedeligt liv. Jeg ser det som min primære opgave at være med til at sprede godt humør.
Det har du sagt. Og godt humør, med film som Dancer in The dark og breaking the waves, så haha. Du ved, to film der fik selvmordstallet til at stige i Danmark. Det kan jeg godt lide.

- Vi grinede hele vejen til banken, trods alt.


Det giver dog stadig ikke så meget mening. kender ikke salgstalene, men det er min opfattelse at ideen med Zentropa var at finansiere Von Triers film ved hjælp af de overfaldiske lettilgængelige filmproduktioner.
Derudover passer det ikke at Zentropa ikke har lavet komedier. Det har selv Von Trier gjort.
Men det er selvfølgelig som du selv siger, et dårligt program.

Derudover er Dogville noget af det mest innovative jeg har set og faktisk også den film Lars von Trier selv er mest stolt over.
Og ja, Ålen er nok Danmarks mest usympatiske mand.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: