Trods fiaskoen med Tim Burtons genindspilning af klassikeren “Abernes planet” har 20th Century Fox tilsyneladende stadig mod på flere abekattestreger i det berømte filmunivers.

Der er dog ikke tale om en fortsættelse til Burtons version eller en ny fortolkning af den første film. For de uindviede i den populære scifi-franchise fungerer projektet som en prequel – men egentlig er der tale om en ny indspilning af “Oprør på abernes planet”, den fjerde film i den originale filmserie.

“Oprør på abernes planet” – eller “Conquest of Planet of the Apes” som originaltitlen er – er historien om Caesar, den første abe, der kunne tale og sige fra over for mennesket og derved satte gang i de begivenheder, der skulle føre til abernes dominans over kloden og menneskets reducering til underlegent dyr.

Den nye filmudgave kaldes “Genesis: Apes” og er skrevet af Rick Jaffa og Amanda Silver.

Mens “Oprør på abernes planet” fra 1973 udspillede sig i et fremtidigt og dystopisk 1991, vil “Genesis: Apes” foregå i nutidige omgivelser, men også andre afvigelser fra originalen er bemærkelsesværdige.

I denne version er Caesar resultatet af et genetisk eksperiment (i modsætning til et tidsrejseparadoks), hvorfor han som lille abeunge udviser tydelige tegn på høj intelligens og taleevner. En videnskabsmand tager ham hjem til sin kone som en surrogatsøn, men familielykken varer ikke ved. Da Caesar vokser op og er vidne til et overfald på sin mor, træder han til som pligtopfyldende søn og kommer derved til at slå overfaldsmanden ihjel.

Derpå følger et liv i smerte og afskårenhed, da Caesar holdes fanget i et abeanlæg og sammen med andre aber mishandles nådesløst og brutalt. Fortvivlet over at være ligeså klog som mennesker, men aldrig kunne blive et af dem, begynder Caesar at udtænke en kampagne, der skal forene aberne og overtage menneskets samfund – en kampagne, der skal vise sig at blive yderst voldelig.

Om Fox vælger at rykke fremad med projektet, der vil bringe nyt liv til den berømte franchise, er endnu ikke sikkert, men formentlig vil hverken Tim Burton eller Mark Wahlberg være at finde i den nye udgave.Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 filmzkim 14 år siden

Var Planet of the Apes en fiasko.
Selvfølgelig, jeg var kun 8 år på det tidspunkt, så hvad ved jeg!
Gravatar

#2 David Munch 14 år siden

#1 Tim Burtons PotA, ikke den originale...

Personligt synes jeg ikke det her lyder ret interessant.
Gravatar

#3 chandler75 14 år siden

# 2 Jeg tror nu også, der var Burtons, han mente... :)
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#4 Æsop9000 14 år siden

Hmmm... jeg tror egentlig dette er fed ide. Generelt er jeg imod remakes af klassiske, men et remake af en efterfølgere til klassiske film tror jeg er egentlig kunne give et godt resultat på film (selvom dette måske lyder lidt hyklerrisk at være mod remakes, men så igen være for det).

For Planet of the Apes er en af de film-serier som jeg holder meget af. Jeg har ikke lyst til at se flere remakes af 1eren, men en tilføjelser til sagaen som denne synes jeg er fedt.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#5 rockysds 14 år siden

Finansielt var Burtorns film en ganske pæn succes, men filmen selv er ikke noget at råbe hurra for.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#6 enfilmnørd 14 år siden

Syntes ideen lyder en lille smule fjollet. Men det er vel en smagssag. Har heller ikke det bedste forhold til "Planet of the Apes". Den første originale film var okay. Resten har jeg ikke set, på nær Burtons, men den brød jeg mig ikke om.
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#7 myshkin 14 år siden

lol.. Genesis: Apes... lyder fanme som et "straight-to-DVD" projekt..
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#8 kasperfmn 14 år siden

Brød mig overhovedet ikke om Burtons version, Mark Wahlberg var smertende dårlig i den film som generelt ikke var særlig god. Med det for øje kan jeg ikke rigtig blive interesseret i dette projekt, lad aberne ligge en 10-års tid og lav så en ordentlig genindspilning.
Gravatar

#9 kill the bills 14 år siden

Planet of the apes føles overhovedet ikke som en Burton film, det eneste gode i den film var designet.
Gravatar

#10 Lethal Injection 14 år siden

Var det ikke Donnie Wahlberg og ikke Marky der var i Burtons version?
Perhaps an attic shall I seek!

Skriv ny kommentar: