Biograftitler fra Universal Pictures får i dag VOD-premiere – nu raser priskrigen.

Filmz kunne onsdag afsløre, at Universal Pictures i Danmark i dag – fredag den 20. marts – bryder med biografernes eksklusive monopol på premierefilm, der normalt skal vente tre måneder på hjemmebiografen.

Nu er det monopol brudt. Det sker i kølvandet på coronakrisen, der har lukket ned for de danske biografer, som altså ikke aktuelt kan sælge billetter til filmselskabernes premieretitler.

Derfor kan Universal fra i dag tilbyde “The Invisible Man”, “The Hunt” og “Emma” til leje i 48 timer på tjenester som SF Anytime, Viaplay og Blockbuster.

Prisen blev meldt ud til at blive 189 kroner, hvilket den rigtig nok også er hos SF Anytime og Viaplay, men ikke hos Blockbuster.

Læs også ‘Netflix sænker kvaliteten efter ønske fra EU‘.

Hos Blockbuster tilbyder de Universal-titlerne til 179 kroner på VOD-premieredagen, hvilket altså kan blive starten på en priskrig på disse biograftitler til streaming.


Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 måneder siden

179? Ja så slår jeg sku til....
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 MacGuffin 3 måneder siden

Hvordan kan der være tale om et monopol, når biograferne er lukkede. Det kører vist i ring for Filmz.
Hvornår en film udsendes på de øvrige platforme er helt op til rettighedshaveren. Altså filmens producent.
At "The Hunt" udsendes nu beviser jo at det er rettighedshaveren der bestemmer vindues længde. Så at tale om "biografernes monopol" er ikke af denne verden.
Gravatar

#3 Johnny42 3 måneder siden

Priskrig? 179 kr. for at se en film i en begrænset periode? Hvis de nu sænker prisen til 60 kr. vil jeg måske overveje det.
Gravatar

#4 Mejse 3 måneder siden

#3 så er du jo bare ikke målgruppen så nemt er det :)

Skriv ny kommentar: