DGA PGA PScar favoritter nominerede 2020 / Filmz.dk

Producenterne og instruktørerne nominerer: 3 film er nu Oscar-favoritter


Producers Guild og Directors Guild har annonceret nomineringerne til PGA og DGA – Quentin Tarantino ligner nu favoritten frem mod Oscar-showet.

Der er tre store branchepriser, der er vigtige at notere sig før Oscar-showet. Skuespillerne hos SAG har allerede nomineret – læs om det her.

Nu får tre af de SAG-nominerede til ensemble-prisen også nomineringer til både PGA og DGA, hvilket gør disse tre film til storfavoritter frem mod Oscar-showet.

Der er tale om Bong Joon-hos “Parasite“, Martin Scorsese med “The Irishman” og Quentin Tarantinos “Once Upon a Time … in Hollywood“.

Sydkoreanske “Parasite” har dog på forhånd den ulempe, at den ikke er på engelsk, hvilket traditionelt set har gjort det vanskeligt at række ud efter hovedprisen til Oscar, Bedste film.

Bong Joon-ho er nu nærmest sikkert på at vinde Bedste internationale film, ligesom koreaneren kan være i spil til kategorien Bedste instruktør.

Det største problem for Martin Scorsese er, at “The Irishman” ikke er en klassisk biograffilm, men derimod distribueres af Netflix.

Netflix-ejerskabet blev sandsynligvis en faktor, da “Roma” tabte til “Green Book” ved Oscar-showet i 2019.

Derfor må Quentin Tarantino nu regnes for den store Oscar-favorit med “Once Upon a Time … in Hollywood”, der har opbakning fra skuespilleren (SAG), producenterne (PGA) og instruktørerne (DGA).

Læg dertil, at Quentin Tarantino aldrig tidligere har vundet en Oscar for Bedste film eller instruktør – men derimod to for sine manuskripter til henholdsvis “Pulp Fiction” og “Django Unchained”.

Samtidig handler “Once Upon a Time … in Hollywood” om Hollywood og filmindustrien med to skuespillere som filmens helte – den slags kan de traditionelt godt lide i Oscar-akademiet, der er domineret af netop skuespillere.

De 10 nominerede til Producers Guild Awards:
1917
Ford v Ferrari
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Knives Out
Little Women
Marriage Story
Once Upon a Time … in Hollywood
Parasite

PGA bliver afholdt den 18. januar.

De 5 nominerede til Directors Guild Awards:
Bong Joon-ho, Parasite
Martin Scorsese, The Irishman
Quentin Tarantino, Once Upon a Time … in Hollywood
Sam Mendes, 1917
Taika Waititi, Jojo Rabbit

DGA bliver afholdt den 25. januar.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 FelixtheAvenger 10 måneder siden

Akademiet og Guild'sne deler jo osse en del medlemmer.
Yippee ki yay, motherfucker

Skriv ny kommentar: