ABC og Touchstone Television er blevet sagsøgt af produceren Anthony Spinner, som mener, at han er den egentlige ophavsmand bag tv-giganternes store successerie “Lost”.

Spinner, som bl.a. har produceret “Babes in Toyland”, påstår, at han i 1977 blev betalt $30.000 for at skrive et pilotafnit til en ny tv-serie, hvilket blev til et manuskript med titlen “Lost”.

Produceren har indledt søgsmålet mod ABC og Touchstone, da de takkede nej til Spinners serieidé i 1977, 1991 og derpå 1994, hvorpå de efterfølgende selv igangsatte en kopi af showet i 2004.

For at give et indtryk af lighederne mellem Spinners manuskript og den endelige serie har produceren lavet en liste over de større sammenfald mellem de to produkter.

Blandt disse ligheder finder man bl.a. at hovedpersonerne er nødstedte fra et fly på vej til Los Angelses, som havner i junglelignende omgivelser samt brug af flashbacks til at fortælle deres historier og ligeledes brug af dyr fra kolde klimaer i tropisk miljø.

Endvidere påstår Spinner, at han også skabte grunden for de større berømte “Lost”-personer som bl.a. Jack, Locke, Sayid, Kate og Sawyer, da hans idé også bød på en humanitær læge, en effektiv stifinder, en strategisk militærmand, en handlekraftig kvinde med kriminel fortid og en stædig og modvillig semi-helt med en dyster far/søn-historie bag sig.

Desuden gjorde Spinner angiveligt også brug af en narkotikaafhængig hovedperson, dødsfald blandt de større karakterer samt fundet af et tilflugtssted og spor fra en videnskabelig ekspedition og andre, der var på øen før dem.

Han sagsøger derfor de to tv-giganter for skader og mistet royalties, profit og mere. Og hvorfor kommer søgsmålet først nu, hvor “Lost” snart afsluttes med sin sjette sæson? Ifølge Spinner har han forsøgt at sagsøge for flere år siden, men da blev hans søgsmål afvist på grund af proceduremæssige årsage.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#21 aero 12 år siden

Nej NBC er ikke blevet kendt skyldig, men det er højst sandsynlig, fordi Murray ikke lagde sag an om ophavsrets-overtrædelse men i stedet om svindel, og pga de processuelle regler i USA kunne han ikke anlægge sag om dette bagefter. Det er jo så hans egen fejl!

Its structural perfection is matched only by its hostility
Gravatar

#22 nostromo 12 år siden

How the HELL does it always take at least 4 seasons before these idiots actually come out and sue???

So pathetic... IF it was REALLY his work... don't you think we'd hear about it the day the series aired on TV? So typical... especially now that the show is dying, he wants the most out of it.
Girl: It said my cookies aren't turned on? What am I supposed to do, pour some milk on myself and show them my tits?
Gravatar

#23 Michael Andersen 12 år siden

#22 Læs nyheden :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#24 jeppe1991 12 år siden

Jeg synes sgu også bare han skal sagsøge dem, der er jo penge i lortet :b
Gravatar

#25 Nicki52 12 år siden

Hvorfor kan den idiot ikke sagsøg senere, lige når sidste sæson er ovre, for det her kan måske udsætte sæsonen. Men jeg håber der er nogle gode akumenter fra Lost-skaberne.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"

Skriv ny kommentar: