ABC og Touchstone Television er blevet sagsøgt af produceren Anthony Spinner, som mener, at han er den egentlige ophavsmand bag tv-giganternes store successerie “Lost”.

Spinner, som bl.a. har produceret “Babes in Toyland”, påstår, at han i 1977 blev betalt $30.000 for at skrive et pilotafnit til en ny tv-serie, hvilket blev til et manuskript med titlen “Lost”.

Produceren har indledt søgsmålet mod ABC og Touchstone, da de takkede nej til Spinners serieidé i 1977, 1991 og derpå 1994, hvorpå de efterfølgende selv igangsatte en kopi af showet i 2004.

For at give et indtryk af lighederne mellem Spinners manuskript og den endelige serie har produceren lavet en liste over de større sammenfald mellem de to produkter.

Blandt disse ligheder finder man bl.a. at hovedpersonerne er nødstedte fra et fly på vej til Los Angelses, som havner i junglelignende omgivelser samt brug af flashbacks til at fortælle deres historier og ligeledes brug af dyr fra kolde klimaer i tropisk miljø.

Endvidere påstår Spinner, at han også skabte grunden for de større berømte “Lost”-personer som bl.a. Jack, Locke, Sayid, Kate og Sawyer, da hans idé også bød på en humanitær læge, en effektiv stifinder, en strategisk militærmand, en handlekraftig kvinde med kriminel fortid og en stædig og modvillig semi-helt med en dyster far/søn-historie bag sig.

Desuden gjorde Spinner angiveligt også brug af en narkotikaafhængig hovedperson, dødsfald blandt de større karakterer samt fundet af et tilflugtssted og spor fra en videnskabelig ekspedition og andre, der var på øen før dem.

Han sagsøger derfor de to tv-giganter for skader og mistet royalties, profit og mere. Og hvorfor kommer søgsmålet først nu, hvor “Lost” snart afsluttes med sin sjette sæson? Ifølge Spinner har han forsøgt at sagsøge for flere år siden, men da blev hans søgsmål afvist på grund af proceduremæssige årsage.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 moulder666 12 år siden

Mjah - der er vist ingen tvivl om, at der er en del ligheder mellem hans ide og Lost - men til gengæld er der intet der bare minder om "The DHARMA Initiative" hvilket i mine øjne var det, der gjorde serien unik!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#2 Nicki52 12 år siden

Han kan ikke sagsøge for den minder meget om hans idé - alle kunne have fundet på det med Sawyer, Sayid, Jack, Kate, Hurley hvis de bare tænkte sig grundigt om. Man kan sagtens lave en bog om noget andre fik idéen først.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#3 the_paki_don 12 år siden

#2 Ja, men der står at han har NEDSKREVET sine ideer. Og ABC har set disse NEDSKREVEDE ideer gennem angiveligt flere årtier. Og derefter laver de en kopi.

Han har ABSOLUT god grund til at sagsøge. Hvis det hele selvfølgelig er sandt.
Gravatar

#4 Nicki52 12 år siden

Det er ligesom at lave en bog der er baseret på anden verdenskrig. BUM! Jeg var med i anden verdenskrig, selvom du ikke nævnte mig direkte, nævnte du mig da du sagde 'Jøderne i Holland'. Det halve bogen indtjener, tak.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#5 loki 12 år siden

Der er da immervæk nogle temmelig pudsige sammentræf:

# Airplane headed to Los Angeles crashes into a tropical, jungle-like environment.

# Lone survivor of a scientific expedition is found with gunpowder, secure shelter, and an apparent relationship with other who were on the island before them.

# Female leads with criminal pasts.

# Use of flashbacks to the regular life of each character before being marooned as both a source of contest, style, and a means of character development.

Hvis det ikke er opdigtet, e.g. at han vitterlig har sendt dem et script, så er det vel ikke svært at forstå, hvorfor han er lidt pissed. Dog kan det måske undre hvorfor han ikke gjorde noget tidligere.
www.peakoil.dk
Gravatar

#6 MOVIE1000 12 år siden

#1 man hører heller ikke noget om Dharma i pilot afsnittet eller i det hele taget i sæson 1.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#7 moulder666 12 år siden

#6 Præcis - men som sagt, det er det, der gjorde serien unik i mine øjne. Indtil DHARMA-delen kom med, var det "bare" endnu en serie om overlevende fra en katastrofe, dog med enkelte uforklarlige elementer (og som var meget mere velspillet end de fleste serier). DHARMA-historien gav i mine øjne historien meget mere kød på, og man blev forvirret på et højere plan!

Men jo, det kunne da godt se ud til, at de har snuppet en hel del ideer fra ham...det ender nok med et settlement out of court...

Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#8 MOVIE1000 12 år siden

#7 når jeg havde læst dit indlæg forkert my badd men så er vi da enige:)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#9 zamm- 12 år siden

Tjaa... manden kan have ret i det! Lad os nu bare håbe for ham at det han står og lukker ud, er sandt!
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#10 NOWhere 12 år siden

Men hvorfor ta'r det altid disse sagsøgere så uendelig lang tid at opdage, at de er blevet plagieret?

Hvorfor vente 5 år med at sagsøge ABC??

Alle hans anker var jo synlige i sæson 1, så hvorfor ikke råbe vagt i gevær i 2004? Har han levet under en sten?

Skriv ny kommentar: