Næste år vender Disney tilbage med en klassisk håndtegnet film, “The Princess and the Frog”, der foregår i New Orleans i 1920’erne. Produktionen har dog ikke været uden sine problemer, hvilket har resulteret i en total omskrivning af filmen.

Filmen blev oprindeligt rost for at have en sort heltinde for første gang, men blev derefter rakket ned for at have alt for mange stereotyper på rollelisten.

Filmen skulle først handle om den sorte tjenestepige Maddy, som arbejdede for en ung, forkælet overklassepige. Maddy vinder en hvid prins’ hjerte med hjælp fra en god fe, og prinsen redder derefter pigen fra en ond voodoo-præst.

En sort tjenestepige med navnet Maddy, der angiveligt mindede for meget om “Mammy”, som er et gammelt sydstats-øgenavn for en sort tjenestepige, var dog alt for stereotypt ifølge kritikere, hvorfor filmen blev lavet helt om.

Maddy blev nu lavet om til Tiana, der er en 19-årig sort pige, der bor i French Quarter i New Orleans. Hun arbejder ikke længere som tjenestepige, den hvide prins er nu af mellemøstlig herkomst og har navnet Naveen, og voodoo-præstens race er nu blevet revurderet. Titlen blev endvidere ændret fra “The Frog Princess” til det nuværende “The Princess and the Frog”, da den første havde en negativ klang.

Disney-koncernen selv udtaler følgende om den kommende film: ”Fortællingen foregår i den charmerende elegance og storhed i New Orleans’ legendariske French Quarter under jazz-æraen. Prinsesse Tiana vil blive heltinde helt efter de store Disney-traditioner inden for animerede eventyr, og alle de andre karakterer og aspekter i historien vil blive behandlet med den største respekt og sensitivitet.”

Disney fik i 1993 kritik for “Aladdin” på grund af måden, muslimer blev fremstillet i filmen, mens “Pocahontas” i 1995 bl.a. fik kritik for at ændre de etniske træk hos heltinden.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 frz 15 år siden

Disney har glemt hvor de kommer fra :/Anders And som nazist var tider - sjovt som politisk korrekthed ændrer sig til det kedeligere hele tiden.
Gravatar

#2 keitel 15 år siden

Ja, hold kæft en trist verden vi lever i.
Den anden vej rundt er det åbenbart i orden for Disney,tænker på de marcherende nazi sjakaler i løvernes konge.
Gravatar

#3 filmz-Wizard7 15 år siden

Hørte for nogle måneder siden i en samfundsfag time, at man i en Hollands bánk havde ændret deres lokale sparegris, hvor man kunne donere til forskellige ting, til en bjørn fordi de lokale muslimer følte sig stødte af den... WHAT THE F*** IS WRONG WITH THOSE PEOPLE!!!! Hvodan fanden ville de have det, hvis vi kom derned, og sagde: Vi kan ikke rigtig muhammed som profet, han har for meget overskæg, så få en anden tro...
Gravatar

#4 filmz-Bruce 15 år siden

Ja vor herre til hest en modbydelig kedelig no-can-do verden vi efterhånden lever i, efterhånden som der bliver flere og flere uha-disciple.

The New Yorker har lavet en fremragende satiretegning af Obama, iført sandaler, tørklæde, AK47 i det Hvide Hus og et billede af Osama på væggen. Den er også blevet kritiseret. Men ganske sjovt ud fra motiver om at udstille det modsatte af det, der er hensigten. Faktisk er den udtryk for swift boating, således at den har til mål at ramme de republikanere, som netop kritiserer Obama i stil med det, som tegningen udtrykker.

Verdenen mangler MEGET MERE satire. Det skal pumpes ud i en målestok så de kritiserede hiver efter vejret i åndenød og må give fortabt og lade stå til.

Hvis ovenstående film foregår i 1920'erne i New Orleans, så kald for helvede en spade for en spade og lad filmen vise perioden som den var og kald kvinder for mammy eller maddy. Det næste bliver vel at retouchere alle billeder af nazister væk fra alle historiebøger, så vi kan beskytte vore fremtidige poder mod de uhyrligheder der er begået i fortiden fremfor at informere dem.

Politisk korrekthed er et tegn på at man tænker nedværdigende om menneskers intelligens, fremfor at vise tiltro til deres dømmekraft. Men selvfølgelig kan der være ræson i dette, når historie og samfundsfag nedprioriteres i uddannelsessystemet og vi bliver dygtigere til bits og bytes og idioter i tale og skrift.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#5 enfilmnørd 15 år siden

Nogle mennesker bør virkelig tænke over hvad de brokker sig over, dette er jo direkte tåbeligt.
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#6 Notional 15 år siden

#1 Damn vidste slet ikke der fandtes sådan nogen Disney tegnefilm.

#3 Det har de da også gjort i Danmark? Det er grænsende til landsforræderi, sådan at skide på enhver form for dansk kultur, bare fordi nogen få debile mennesker har ondt i røven.

#4 Problemet med den tegning af Obama var, at folk simpelthen ikke fattede den. Amerikanere er åbenbart ualmindelige dumme eller også forstår de sig ikke på satire.

Hvad nyheden angår: Hvordan i alverden kan man nogensinde bevæge sig fremad og udvikle sig, når man konstant begrænser sig af fortiden?
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#7 filmz-Cerebrum 15 år siden

Anders And som nazi-and i en ANTI-nazi film vel at mærke! Propaganda...siger det jer noget? :-)
Gravatar

#8 filmz-BrotherJack 15 år siden

#7
Den går fra satire til propaganda, ja - men jeg ELSKER den.
Gravatar

#9 filmz-Bruce 15 år siden

Man kan vel næsten altid kalde satire for propaganda, afhængig af egen synsvinkel og i givet fald er propaganda og satire vel sjældent modsatrettede. Propaganda er reklame for et givent budskab og hvad nazi Anders angår, ser jeg en satirering over nazismen, dens virkemidler samt mål, mere end propaganda for de allieredes budskaber. Men ja, satiren er da propaganda, når den ene part i en konflikt får lov at skabe og forme informationen helt og aldeles får at påvirke en oppinion.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#10 Dragon_Claw 15 år siden

Efter sådan en lang omgang ballade, har jeg fuld forståelse for, hvis instruktøren smider hele projektet i skraldespanden og siger fuck y´all!
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!

Skriv ny kommentar: