Pixar og Disneys succesfilm “Ratatouille” blev den store vinder ved dette års Annie Awards, der hvert år hylder de bedste animationsprojekter. Den computeranimerede film om gourmetrotten Remy løb med hele ni priser ved den 35. prisuddeling, der fandt sted i weekenden.

Filmen vandt i hovedkategorien bedste animerede spillefilm, hvor de andre nominerede talte “Bee Movie”, “Surf’s Up”, “Persepolis” og “The Simpsons Movie”.

“Ratatouille” fik desuden priser for både bedste manuskript og instruktion, der blev udført af Brad Bird, bedste stemmeskuespil (Ian Holm), bedste figuranimation, musik, storyboard, og produktionsdesign. Endvidere fik produktionen også prisen for bedste animerede videospil, der er blevet udviklet af spilgiganten THQ.

Sony Pictures’ “Surf’s Up” løb med to priser, da filmen vandt for bedste animerede effekter og bedste animationsproduktionskunstner.

Prisen for bedste dvd-produktion gik til “Futurama”-filmen “Bender’s Big Score”.

Vinderen i kategorien bedste animerede spillefilm har hvert år (på nær et enkelt) også vist sig at være vinderen ved den efterfølgende Oscar-uddeling lige siden, akademiet tilføjede kategorien i 2001.

Den komplette liste over samtlige vindere og nominerede i alle kategorier kan ses på Annie Awards’ officielle hjemmeside.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 filmz-frenger 16 år siden

Ganske fortjent at Ratatouille bliver hædret. Jeg var ikke bare underholdt, men også ligefrem rørt imod slutningen. Det er ellers sjældent en Pixarfilm gør det ved mig.

Tilgengæld forstår jeg ikke at Bender's Big Score kan vinde noget som helst. Jeg er stor fan af Futurama-serien og Matt Groening, men den film er simpelthen for ringe. Jeg så den første time, havde ikke grinet én gang - hvorefter jeg slukkede.
Gravatar

#2 enfilmnørd 16 år siden

Ja, det er en rigtig god film, den har fortjent det.
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#3 elwood 16 år siden

ahh jeg må nu tilstå jeg også blev rørt af Finding Nemo, hele historien om Faren der skal opforster et "barn", synes jeg var ekstrem rørene.

Men Thomas Newman's Eminente Score har også en del af takken det krybber virkelig ind under huden på mig.

Ham og så Michael Giacchino er nok to af mine hel store farvoritter.

Men ja Ratatouille er bestemt en rigtig god film.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#4 filmz-Narniabæver 16 år siden

Surf's Up, Shrek den Tredje og Shrek he Halls skulle også have vundet nogen priser.
Chip: Rescue Rangers, away!
Gravatar

#5 filmz-Anton 16 år siden

#4: Det synes jeg nu ingen af dem fortjente.

Skriv ny kommentar: