Har biografen en fremtid? Sådan spørger filmproducent Regner Grasten – manden bag filmfranchises som “Krummerne” og “Anja & Viktor” – på sin blog hos Ekkofilm. Ja, er svaret, men kun hvis vi omfavner alle digitale platforme.

Se også: Peter Jackson: Screening Room vil få flere til at se film

Fremtiden er for Grasten helt indlysende. Alle film skal have simultan premiere på alle platforme – både i biografen og på VOD. Og det nytter ikke noget, at biograferne kæmper imod udviklingen:

”Allerede nu har udviklingen betydet, at den fysiske dvd er mere eller mindre død. Men alligevel forudser biografernes formand, Kim Pedersen, at det er den sikre død for biograferne, hvis filmen bliver udsendt på samme tid på alle digitale platforme. Hvis det er tilfældet, så har biografen ikke en fremtid, for fremtiden kommer inden for en nær fremtid på to-fire år,” skriver Grasten.

Men sådan behøver det ikke at være, mener Grasten. Hvis biograferne omfavner de nye muligheder, så er der penge og filmsalg til alle:

”Hvis de ikke kigger bagud, men fremad. Så kan biografdrift blive en guldgrube for hele den danske filmbranche. Den samlede omsætning for filmen vil stige betragteligt til gavn for alle.”

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (57)
Gravatar

#51 kblood 5 år siden

#50

Nå ja, jeg har fundet en ny VPN tjeneste som havde et tilbud, så jeg kunne få 12 måneder for 20 dollars cirka.
https://www.ibvpn.com

Det er et sommer tilbud som stadigt kører ser det ud til. Så lige under 19 dollars for et helt år, og så kan man hente et program til Android, Windows eller Mac OSX som man så kan starte denne VPN med. Den fulde pakke til 11 dollars i måneden giver en løsning hvor man både kan vælge imellem VPN, DNS, browser plugin og mere.
Gravatar

#52 kblood 5 år siden

#50 Angående Seinfield? Om det så var et fuldt katalog med alle Seinfeild, ville jeg nok hellere have hvilken som helst film, om den så bare var en kort film på 15 til 30 min :P

Men det har nok noget at gøre med at jeg helst ikke vil se den serie. Jeg har jo sagt at film nok er for dyre at lave for Netflix, men der skal godt nok en del til før jeg vil undvære Daredevil eller Jessica Jones. Specielt når nu jeg har andre streaming tjenester og fordi jeg også har adgang til Netflix i USA.

HBO er et ret godt eksempel på hvor vigtigt det er med gode serier, for de har egentlig ikke særligt meget indhold, mest har de bare deres egne serier, men alligevel betaler folk det samme som for et Netflix abonnement for at have dem. Dem kan man så også se gratis siden de har det underlige system med en gratis måned til hver mail, og mails er ret nemme at lave.
Gravatar

#53 Geekalot 5 år siden

Er jo næsten ligegyldig hva for en serie de laver, så den suveræn.
Gravatar

#54 Kim Pedersen 5 år siden

#47 kblood:

For det første abonnere ikke alle danskere på 5 streamingtjenester, for det andet har de fem streamingtjenester ikke samme indhold.

Det korte af det lange er, at streamingtjenesterne generere 9% af filmindustriens indtægter. Det siger næsten sig selv – måske med undtagelse af enkelte Filmz-brugere – at det ikke kan betale for produktionen af spillefilm.

Netflix er alene båret frem af vækst, når vækst ikke længere er mulig, vil korthuset bryde sammen.

Enhver butik som sælger en vare langt under hvad varens produktionspris er, vil altid have succes. Men det vil naturligvis stoppe brat en dag.
Gravatar

#55 kblood 5 år siden

#54 For det første formoder du at Netflix bliver nød til at betale mere og mere for nyt indhold destro flere og flere kunder der kommer, hvilket ikke helt giver mening. For det andet, så har jeg påpeget flere gange at Netflix og andre streamingtjenester som de er nu selvfølgelig ikke kan betale for film af den størrelse som der vises i biografer.

Måske det fortsætter som det gør nu, hvor jeg ikke lige kan se at Netflix skulle blive et korthus der falder sammen. Indtil videre har de jo vurderet markedet bedre end f.eks. Blockbuster som ellers blev tilbudt at købe Netflix. Måske kommer der noget nyt og erstatter Netflix.

Personligt tror jeg bare ikke på at biografer kommer til at fortsætte som de gør nu om 10 år. Der kommer sikkert også til at ske en del med steaming markedet, men det forsvinder ihvertfald ikke. Mener Disney er ved at overveje at lave en streaming tjeneste også.

Din første poite forstår jeg ikke helt. De fem streaming tjenester har ikke samme indhold? Det er da også sådan set pointen er det ikke? Ellers ville det jo kun være afspilleren og prisen på abonnementet der ville afgøre hvilken tjeneste folk vælger, hvis de alle har samme indhold.
Gravatar

#56 Kim Pedersen 5 år siden

#55
Netflix kommer til at betale mere, fordi de lige nu får filmene til spotpris. Netflix nægter at oplyse hvor mange mennesker der ser de individuelle film, det vil filmproducenterne næppe står model til ret meget længere. Netflix kommer også snart til at opleve hård konkurrence fra andre streamingtjenester. Så alt i alt vil det betyde Netflix kommer til at betale mere for indholdet.

Tror du skal studere Netflix-aktien på børsen og hvordan investorer ser på Netflix. Hver gang Netflix ikke når sine mål, ryger aktien jo i frit fald. I den verden er stilstand tilbagegang.

Der kan komme nok så mange streamingtjenester, men vinduerne bliver forhåbentlig bevaret. Ingen har foreløbig kunne komme op med et troværdigt alternativ. Vinduerne er årsagen til at film i det hele taget kan produceres. Uden vinduer vil filmindustrien blive reduceret til produktion at billige tv-film, lowbudget og handel med gamle film.


Gravatar

#57 kblood 5 år siden

#56 Måske det er der som sker, low budget film og serier, med langt længere imellem de helt store film.

Hvis nogen virkelig skulle kunne såre Netlfix, så kræver det som jeg ser det at de tilbyder en bedre tjeneste. Så længe at Netflix følger markedet og kan skalere efter behov, så er der intet korthus som falder sammen. Ja, hvis de står med et fald på 25-50% i indtægter og en stigning på 25% eller mere i udgifter når de skal forny licenser og sådan, så vil de da kunne få det utroligt svært, men det vil være svært at vælte dem af tronen selv hvis det skete, medmindre de slet ikke kunne reagere på den situation på nogen god måde.

Skriv ny kommentar: