Det handler om bare bryster. Og ligestilling. For der er ikke ligestilling, når det kommer til at vise mande- og kvindekroppen frem i det offentlige rum. Det må folkene bag den kommende danske film “Mens vi lever” nu indse.

Se også: Kvindekamp: DC Films satser officielt på Oscar til “Wonder Woman”

Kampagnen for “Mens vi lever” ville nemlig gerne have filmens plakat op at hænge på reklamesøjler i København. Men den går ikke på grund af den kvindelige hovedrolles nøgenhed.

På plakaten ser man hovedrollerne Julie Christiansen og Sebastian Jessen, der begge viser overkroppen frem. Men det er et problem, at Christiansen viser sin overkrop frem:

”Sidste gang, vi diskuterede, hvornår det er ok at vise bare bryster i offentligheden, var dengang, Cult lavede reklamer for Cult Shakers i 2008. Der var stor opstandelse, og ud fra den diskussion, der var i medierne og offentligheden, ændrede vi vores retningslinjer. Så nu viser vi ikke bare bryster. De skal være dækket til,” siger Anders Axelsen, der er direktør for reklamefirmaet AFA JCDecaux, til DR.

Men den udmelding er et udtryk for kønsdiskriminering, mener skuespilleren Julie Christiansen:

”Er det bare, fordi jeg er en kvinde? Der havde jo ikke været noget, hvis det bare var Sebastian, der havde bar overkrop. Jeg synes, vi er nået til en tid, hvor man er nødt til at stoppe op og tænke over det her.”

“Mens vi lever” får premiere d. 26. oktober.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Star Trek fever 2 år siden

Enig med Julie. Så må de bornerte blive voksne eller blive hjemme
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 Ryder666 2 år siden

Man skulle næsten tro at det var en homofyr, der var blevet lidt foraget over at se en nydelig kvindekrop.
Jeg synes det er forkasteligt at mænd godt må men kvinder ikke.
Er det ikke lidt dobbeltmoralsk?

Bevares, jeg har intet imod homofyre. Kom bare i tanke om den gang hvor Jim lyngvild langede ud efter Caroline wosniacki(rigtig stavet?) fordi hun viste lidt bryst., hvor det meste var tildækket.
Mage til hysteri. Der er sjældent brok hvis man ser mande krop og fyldige speedos som lyngvild sjovt nok ikke brokkede sig over.

Anyway just My two cents
Gravatar

#3 kblood 2 år siden

#2 Jeg tror man sidestiller bare bryster lidt med at se en mands kønsdele, men jo det er dobbeltmoralsk. Man kunne argumentere at det så egentlig var ok at se hende uden bukser, men med BH, da det jo for det meste bare er hår man ser der, eller hud.

Jeg er personligt lidt ligeglad, men det er da vidst noget dobbeltmoralsk. Var det ikke Klovn der fik reklamer til at være på en del bybusser hvor man se nøgne bryster og kroppe? Dog ingen kønsdele.
Gravatar

#4 Justin 2 år siden

Er reklame firmaet blevet opkøbt at facebook ?
Gravatar

#5 123456789 2 år siden

Hvad fanden er Danmark blevet en del af USA?
Gravatar

#6 Nagash 2 år siden

Imponerende. Bryster er ikke kønsdele for fanden. Sidste gang debatten var oppe om bryster, var vel ikke i forbindelse med Cult-reklamen, men da der var reklame på alle busser for "nye bryster"..
Med mindre du til Torben Chris' med, men det var jo bevist provokation, for at se hvor langt man kunne gå..
For min skyld måtte de nu også hænge en bar pikkemand op på busserne. Lad den endelig også være stiv. Har jeg ikke lyst til at se den, så kigger jeg væk ;)
Gravatar

#7 henrique406 2 år siden

AFA JCDecaux er et internationalt firma, så den danske afdeling har nok fået strenge ordrer fra moderselskabet.

Men utrolig ærgerligt det skal være sådan. Ytringsfrihed er sgu en af de vigtige ting vi danskere skal holde fast i.

Skriv ny kommentar: