Roger Corman er død

Den legendariske B-filmkonge Roger Corman, der instruerede og producerede hundredvis af lavbudgetfilm og opdagede sådanne fremtidige branchestjerner som Jack Nicholson, Martin Scorsese og Robert De Niro, er død. Han blev 98 år gammel.

Corman døde den 9. maj i sit hjem i Santa Monica, Californien, omgivet af familiemedlemmer, bekræftede familien over for Variety.

”Hans film var revolutionære, ikoniske og fangede en tidsånds. Da han blev spurgt, hvordan han gerne ville huskes, sagde han: ‘Jeg var en filminstruktør, bare det,’” sagde familien i en erklæring.

Cormans imperium, der eksisterede i flere inkarnationer, herunder New World Pictures og Concorde/New Horizons, var lige så aktivt som enhver større filmstudie og var altid rentabelt, hævdede han.

Han specialiserede sig i hurtige, lavbudgets genrefilm – gyser, action, science fiction, endda familievenligt materiale – og hans selskab blev et træningsområde for en bred vifte af store talenter, fra skuespillere som Nicholson (“Little Shop of Horrors”) og De Niro (“Boxcar Bertha”) til instruktører som Francis Ford Coppola (“Dementia 13”) og Scorsese (“Boxcar Bertha”).

Han spillede desuden også Hayden Burke i ‘Silence of the Lambs’ og en cameo i ‘Apollo 13’.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: