Roman Polanski arresteret i Schweiz


Filminstruktøren Roman Polanski blev i går lørdag anholdt af det schweiziske politi, da han forsøgte at rejse ind i landet for at kunne deltage i Zurichs filmfestival, hvor han skulle modtage en karrierepris for sit mangeårige bidrag til filmverdenen.

Den 76-årige Polanski blev i 1977 anholdt i Los Angeles for ulovlig seksuel omgang med en mindreårig, 13-årig pige – en anklage, han erkendte sig skyldig i. I 1978 flygtede han til England og efterfølgende videre til sit hjemland Frankrig, der nægtede at udlevere ham til USA.

Polanski har siden da haft en stående arrestordre over hovedet, og han har derfor holdt sig til lande, der ikke ville udlevere ham til USA.

Polanskis advokater har i de sidste par år forsøgt at få sagen afvist, da dommeren i sagen brød juridiske regler i forbindelse med Polanskis skylderklæring, men den amerikanske ret har krævet, at Polanski først selv møder op, før en afvisning af sagen kan finde sted.

De schweiziske domstole skal nu vurdere, om Polanski kan udleveres.

Se også: Kort teaser-trailer til Roman Polanskis “The Ghost”.Vis kommentarer (65)
Gravatar

#1 Antlion 11 år siden

Den sag er efterhånden blevet ret så triviel, men sørgelig, det er den da.
Gravatar

#2 filmz-Bruce 11 år siden

Han er nu åbenbart ved at blive udleveret:


http://www.bt.dk/kendte/roman-polanski-udleveres-t...

Well! Tag straffen og få det overstået og lav så film i USA igen. Hvis man giver en 13 årig beroligende piller og alkohol for at få et blowjob, så er en straf vel på plads!

Derudover er Polanski en til tider gudsbenådet instruktør.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 Highland Park 11 år siden

#2: Nu forholdet det sig blot sådan, at offeret ikke ønsker at sagen genoptages:
http://politiken.dk/kultur/article797367.ece skrev:
Voldtægtsoffer fik erstatning
Geimer sagde i et interview i 2008, at hun gerne så, at »samfundet tilgiver Polanski«:

»Han er klar over, hvad han gjorde og fortryder det. Han er ikke længere til fare for samfundet. Der er ingen grund til at sætte ham i fængsel, og ingen andre end jeg har nogensinde anklaget ham«.

Roman Polanski har betalt Samantha Geimer en erstatning, hvis størrelse ikke er offentliggjort.

&
http://politiken.dk/kultur/article797281.ece skrev:
Anklager traumatiserer offer
Samme år blev der produceret en dokumentarfilm 'Roman Polanski: Wanted and Desired', som havde premiere på den anerkendte Sundance Film Festival. Filmen beskriver voldtægtssagen og dens efterspil.

I januar i år indgav Polanskis advokat begæring om at få søgsmålet mod Polanski droppet. Men dette blev afvist af en dommer i Los Angeles i maj.

I samme måned anmodede Samantha Geimer om, at anklagerne blev taget af bordet. Hun begrundede sit ønske med, at anklagerens stærke fokusering på sagens detaljer fortsat traumatiserer hende og hendes familie.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 Dragon_Claw 11 år siden

anklagerens stærke fokusering på sagens detaljer fortsat traumatiserer hende og hendes familie.

Det må ikke være nemt at komme videre med sit liv, når man konstant bliver mindet om Polanski´s gerning op igennem sit voksen liv...
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#5 DJAS 11 år siden

Af rent principielle årsager mener jeg at han skal straffes. Det skal ikke være sådan at man blot kan løbe fra sin straf, og så senere blive benådet. Det giver ikke mening i et retssamfund.

Derfor er det heller ikke længere relevant hvad offeret mener, selvom det dog er sørgeligt at hun skal trækkes igennem dette.
Gravatar

#6 Nexiz 11 år siden

#3

Man ska' da ikke kunne slippe afsted med pædofili, bare fordi man har penge nok til at bestikke offeret...
Gravatar

#7 Highland Park 11 år siden

#6: Det har jeg da på ingen måde givet udtryk for.

Jeg synes bestemt, at denne sag skal bringes til en form for afslutning - det vil uden tvivl være godt for begge parter - men på en måde hvor offerets ønsker og behov tilgodeses. Da jeg ikke er jurist, skal jeg ikke gøre mig klog på, hvordan det bedst kan lade sig gøre.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#8 PredatorX 11 år siden

DJAS (5) skrev:
Af rent principielle årsager mener jeg at han skal straffes. Det skal ikke være sådan at man blot kan løbe fra sin straf, og så senere blive benådet. Det giver ikke mening i et retssamfund.

Derfor er det heller ikke længere relevant hvad offeret mener, selvom det dog er sørgeligt at hun skal trækkes igennem dette.


Til dels enig, men jeg håber ikke du er så naiv som til at tro at han ikke er blevet straffet. Og jeg mener ikke kun økonomisk.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#9 Hive 11 år siden

Naturligvis er det sørgeligt at offeret bliver ved med at lide under Polanskis syge handlinger så mange år efter - men i stedet for at give samfundet skylden fordi det, ganske rimeligt, insisterer på at straffe ham for hans forbrydelser - så burde hun måske appelere Polanski til at mande sig op og tage sin straf, så sagen på den måde kan blive afsluttet?

Men nå nej, han har jo betalt sig fra det, så det kan hun ikke...
Gravatar

#10 filmz-Bruce 11 år siden

Man bør ikke kunne løbe fra sin straf og jeg ser ikke tid som en formildende faktor for et stk. lovovertrædelse. Lovgivning er lavet mhb. på, at nogle ting er ulovlige af en given årsag. Fint nok, at et offer tilgiver overgrebsmanden, men det er nu engang op til Justitia i et retssamfund at vurdere skyld og straf. Derudover kan vi godt blive enige om, at skyld og straf ikke altid vurderes eller udmåles, som man godt kunne ønske sig det.

Nu er fælden klappet og så er den skid slået. Roman må tage sin straf eller hvad der nu sker og så komme videre bagefter. Det kan være det bliver en hel lettelse at kunne filme i USA igen og ikke være bange for udlevering, når straffen er udstået.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: