“Doctor Who” har fundet sin 14. Doctor i den 29-årige Ncuti Gatwa.

Jodie Whitaker skrev historie som den første kvindelige udgave af den udenjordiske Tidsherre. Hendes tid som den tidsrejsende karakter lakker dog mod ende, og nu har BBC altså annonceret, at Gatwa overtager stafetten. Den rwandisk-skotske skuespiller bliver dermed den første sorte Doctor i karakterens snart 60 år lange historie.

Gatwa er bedst kendt for sin rolle som Eric Effiong i den populære Netflix-serie “Sex Education”, der har skaffet ham tre BAFTA-nomineringer. Hans karriere er i den grad ved at tage fart med en fjerde sæson af serien på vej, mens han også spiller med i Greta Gerwigs kommende Warner Bros.-film “Barbie” og altså nu også skal spille Doctoren i den ikoniske britiske serie.

Læs også: “Margot Robbies ‘Barbie’-film får første billede og premieredato”

Før Whitaker overtog rollen i 2018 har vi set stjerner som David Tennant (“Jessica Jones”), Matt Smith (“Last Night in Soho”) og Peter Capaldi (“The Suicide Squad”) som varianter af Doctoren.

Russell T Davies, der var seriens showrunner fra 2005 til 2010, da Tennant kunne kalde sig Doctor, vender tilbage til serien i dens 14. sæson, når Gatwa begynder sin periode i hovedrollen. Davies sagde om Gatwas casting:

“Fremtiden er her, og den er Ncuti! Nogle gange træder talent gennem døren, og det er så strålende og frygtløst og genialt, at jeg bare træder tilbage i ærefrygt og takker skæbnen. Ncuti blændede os, indtog Doctoren og havde styr på TARDIS-nøglerne i løbet af sekunder. Det er en ære at arbejde med ham, og virkelig morsomt, jeg kan ikke vente med at komme i gang.”Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: