Verdens biografgængere bør blive voksne, mener Simon Pegg, der selv spiller med i og skriver manuskript til den næste “Star Trek”-film. Det var bedre i gamle dage, siger han til Radio Times.

Se også: Simon Pegg: “Star Trek 3” bliver et optimistisk eventyr

Det er særligt bølgen af superheltefilm baseret på tegneserier, som Simon Pegg er efter:

”En del af mig kigger på samfundet, som det er nu, og tænker, at vi er blevet barnlige af vores egen smag. Vi konsumerer kun meget barnlige ting – tegneserier, superhelte… Voksne ser det her og tager det seriøst!” siger Simon Pegg og uddyber:

”Før ‘Star Wars’ var de mest sete film ‘The Godfather’, ‘Taxi Driver’, ‘Bonnie and Clyde’ og ‘The French Connection’ – grynede, amoralske art-film. Men så pludselige skiftede det til store spektakler og alt ændrede sig.”

“Star Trek 3” med Simon Pegg får premiere i sommeren 2016.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 cain 8 år siden

Ja for Pegg skriver jo kun selv meget seriøse og aldeles voksne manuskripter.
https://lh6.googleusercontent.com/-KTYLYvtOiKY/UAA...
Gravatar

#2 Geekalot 8 år siden

Ja jeg kan heller ikke lige se hvad han har at kritisere superheltefilm baseret på tegneserier, når han selv er med i bla. Star Trek film serien. En af de sidste jeg så med ham var The World's End, må da indrømme jeg tog den ikke seriøs, men jeg fandt den da go nok :)
Gravatar

#3 Slein 8 år siden

Det er jo først nu, at de med "teknikken" kan lave Marvel-film, som er værd, at se. Jeg ville da ønske, at de kunne have lavet lignende fil i 1978 (Superman-filmen var ikke god efter min mening), da jeg læste Edderkoppen og De Fantastiske 4 til den store guldmedalje. Men det kunne de jo ikke, og så er jeg (og rigtig mange andre) glade for, at man så kan få fornøjelsen nu.
Gravatar

#4 Nikolajew 8 år siden

Det er helt forkert fokus, pågældende journalist har haft på Simon Peggs udtalelser. Han udtaler sig på ingen måde negativt om at folks filmsmag har ændret sig. Han påpeger det bare. Han har jo selv flere gange udtalt sig meget positivt om Star Wars og andre "barnlige" genre.
Gravatar

#5 Hive 8 år siden

Simon Pegg, så kig dog på din egen diskografi før du udtaler dig...
Gravatar

#6 qel-droma 8 år siden

Som altid er det frygtelig nemt at tage tingene ude af kontekst og lægge trykket de forkerte steder. Her er mandens egne ord:

"Before Star Wars, the films that were box-office hits were The Godfather, Taxi Driver, Bonnie and Clyde and The French Connection – gritty, amoral art movies. Then suddenly the onus switched over to spectacle and everything changed.

Now, I don’t know if that is a good thing. Obviously I’m very much a self-confessed fan of science-fiction and genre cinema. But part of me looks at society as it is now and just thinks we’ve been infantilised by our own taste.

Now we’re essentially all consuming very childish things – comic books, superheroes... Adults are watching this stuff, and taking it seriously! It is a kind of dumbing down in a way, because it’s taking our focus away from real-world issues. Films used to be about challenging, emotional journeys or moral questions that might make you walk away and re-evaluate how you felt about... whatever. Now we’re walking out of the cinema really not thinking about anything, other than the fact that the Hulk just had a fight with a robot.

But I sometimes feel like I miss grown-up things. And I honestly thought the other day that I’m gonna retire from geekdom. I’ve become the poster child for that generation, and it’s not necessarily something I particularly want to be. I’d quite like to go off and do some serious acting."

Personligt kan jeg ikke helt se hvad det problematiske i hans holdning skulle være. Som jeg læser det erkender han i virkeligheden bare at han har et blandet forhold til disse genrefilm, fordi fokus typisk er på underholdning fremfor at have noget på hjerte. Ikke at jeg mener at det ene nødvendigvis udelukker det andet, men manden har jo ret i at de her film typisk behandler tidens temaer meget overfladisk - formentlig fordi man er bange for at gøre sin målgruppe for snæver ved for alvor at tage diskussionen op.
Are you not entertained!?!
Gravatar

#7 Captain Marvel77 8 år siden

jeg har intet hans præstation af scotty, men hallo ..............., er startrek (endnu i hvert fald) ikke også fantasi ?????
Og hans film om det der rumvæsen (Paul) , var den ikke også barnlig ???? Jo, men sjov ?? Ja, den var ok, men, det da noget fis, det her og mene, selvfølig har manden ret til en mening, men burde han ikke lære dette ordsprog : Ikke kaste med sten, når du selv bor i glashus !!

Skriv ny kommentar: