Ron Howards “Da Vinci mysteriet” er efterhånden blevet forbudt i adskillige lande, da indholdet af historien lader til at provokere religiøse kræfter i de forskellige lande.
Nu skriver Thailand sig med på listen over lande, hvor filmen ikke kan komme direkte i biografen. Men i stedet for at forbyde filmen i landet, har myndighederne valgt en alternativ måde at tilpasse filmen. De klipper de sidste ti minutter af filmen væk!
Et komite-medlem udtaler endvidere: ”Vi i komitéen er også blevet enige om, at der, før filmen starter, højt og tydeligt skal stå, at filmen er fiktion og ikke en virkelig historie.”
Om publikum vil kunne få meget ud af filmen uden de sidste ti minutter, kan man selv vurdere, når filmen får premiere i morgen i Danmark i uklippet tilstand.
#11 m 18 år siden
#12 MTK 18 år siden
I det mindste kunne de skrive: "Løst baseret på virkelige hændelser." ;)
#13 filmz-l.mathiasen 18 år siden
#14 filmz-herskegut 18 år siden
Nu er det ved at være nogen år siden jeg sidste har kigget i biblen, faktisk kan jeg ikke mindes athave åbnet den jeg fik da jeg blev konrimeret for 11 år siden.. men hvor er det lige, at Adam og Eva passer ind i alt det her ??
Efter hvad jeg kan komme med af konklusioner, så har det da aldrig fantes :) så er det vist ligemeget hvor meget forskning der laves.
The next sentence is fake,
The previous sentence is true.
#15 fatcat 18 år siden
#16 BN 18 år siden
Man skal da være fuldstændig blind og døv eller bare totalt uvidende, hvis man kan tror/mener, at "Life of Brian" er blasfemisk!
Jeg har den selv i min DVD-samling (sammen med alle de andre perler af Monty Python). Filmen er en parodi på FALSKE messias'er, IKKE på Jesus Kristus, og den er også en tydelig hilsen til alle mulige religiøse sekter, der opstår på det tyndest tænkelige grundlag. (se nederst i dette indlæg) Jesus ser man kun én gang i filmen, nemlig ved Bjergprædiken, og både Jesu person og hans budskab behandles med respekt i de korte scener der er tale om.
... Folks reaktion da Brian smider en sandal efter dem: "Et tegn! Et tegn!"
;-)
#17 filmz-Don Drift 18 år siden
#18 filmz-l.mathiasen 18 år siden
Det er nok der problemmet ligger, at visse folk hører under et par af tingene. Heldigvis giver det tit bagslag nu om dage, hvis man prøver at tysse nået ned vil folk vide hvad det er.
#19 lasse78 18 år siden
They ALL want to se the freak.....
#20 BN 18 år siden
Oldtidens folkeslag havde visse mindelser om Edens Have, hvor Adam og Eva levede. Det har arkæologer som har udgravet ruinerne af deres byer fundet mange vidnesbyrd om. Man har afdækket lertavler, cylindersegl, papyrusark, monumenter og meget andet som fortæller om de religiøse ideer babylonierne, assyrerne, ægypterne og andre folkeslag havde.
Selv om disse oldtidsfolk levede forskellige steder og havde indbyrdes afvigende religiøse opfattelser, ser det ud til at de alle kunne huske noget om Eden. Det fremgår af deres skrevne beretninger. Forfatteren til Halley’s Bible Handbook skriver: "Disse gamle beretninger, indhugget i sten og præget i ler, i selve historiens morgengry, i menneskets oprindelige hjem ... er et vidnesbyrd om at hovedtrækkene i den bibelske fortælling om Adam fæstnede sig dybt i det primitive menneskes tanker."
Arkæologen Sir Charles Marston skriver i sin bog 'The Bible Comes Alive':
"Når man gennemgår de gamle kileskrifttekster, nogle fra før Abraham, og de graverede segl og udhuggede sten fra Babylonien, Assyrien og andre tidlige civilisationer, opdager man at vidnesbyrdene peger i en bemærkelsesværdig retning. Selv ud fra den forholdsvis lille del af disse levn fra en fjern fortid som kommer til vort kendskab, får vi det indtryk at fortællingerne om Skabelsen, Fristelsen og Syndefaldet ... som forekommer i Første Mosebog, dengang var almindeligt kendte. Og at man måske i en polyteistisk forklædning lærte dem i skolerne i Ur i Kaldæa."
Der findes mange andre folkeslag hvis religion og mytologi indeholder træk som minder om Eden. Bogen The Migration of Symbols af G. d’Alviella indeholder et kapitel på over halvtreds sider om symbolske fremstillinger af hellige træer samt de sagn der knytter sig til disse træer. Teksten og de talrige illustrationer tilkendegiver at der fandtes mindelser om livets træ og træet til kundskab om godt og ondt i fønikiernes, syrernes, persernes, grækernes, sicilianernes, mayaernes, mexicanernes (aztekernes), javanesernes, japanernes, kinesernes og de indiske indfødtes religion.
Og hvad med Adams nærmeste efterkommere, såsom patriarken Abraham og dennes barnebarn Esau?
Så sent som i 1978 identificerede italienske og syriske arkæologer den gamle bystat Ebla i det nordlige Syrien. Ligesom Mari nævnes Ebla ikke i Bibelen, men begge navne forekommer i gamle tekster som stammer helt tilbage fra patriarkernes tid. Hvad fandt udgraverne så dette nye sted? I paladsbiblioteket afdækkede man i tusindvis af lertavler som daterer sig til slutningen af det tredje eller begyndelsen af det andet årtusind før vor tidsregning. I en omtale af dette fund skrev den franske avis Le Point den 19. marts 1979: "Egennavnene har en forbløffende lighed [med de bibelske]. I Bibelen finder vi ’Abraham’; på Eblatavlerne ’Ab-ra-um’; Esau — E-sa-um; Mikael — Mi-ki-ilu; David — Da-u-dum; Ismael — Isj-ma-ilum; Israel — Is-jra-ilu. Arkiverne i Ebla indeholder også navnene Sodoma og Gomorra, byer som nævnes i Bibelen men hvis historiske ægthed længe er blevet draget i tvivl af de lærde. ... Hvad mere er: På tavlerne opføres visse byer i nøjagtig samme orden som den hvori de nævnes i Det gamle Testamente: Sodoma, Gomorra, Adma, Zebojim og Bela [1 Mos. 14:2]." Ifølge Boyce Rensberger, en medarbejder ved New York Times, kan Eblatavlerne "efter nogle bibellærdes opfattelse måle sig med Dødehavsrullerne hvad det angår at bekræfte og øge vor viden om livet på Bibelens ... tid".
Jesus, som ud af alle mennesker der har levet på jorden, er dog den mest pålidelige autoritet - ihvertfald for enhver som kalder sig kristen - henviste til de to første kapitler i Første Mosebog som værende historisk sandfærdige. (Mattæus-evangeliet 19:3-6) Og han opfordrede også til at man troede på hvad Moses havde skrevet, altså også Første Mosebog. (Johannes-evangeliet 5:46, 47)