Susanne Bier blev med “Hævnen” natten til mandag den kun tredje dansker, der igennem tiderne har vundet Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film. De tidligere vindere var Bille Augusts “Pelle erobreren” og Gabriel Axels “Babettes gæstebud”.

Derudover blev “Kongens store tale” – ikke helt uventet – aftenes store vinder i flere af de øvrige store kategorier – årets film, bedste instruktør (Tom Hooper), bedste manuskript og bedste mandlige skuespiller (Colin Firth).

Oscaren for bedste kvindelige skuespiller gik til Natalie Portman for “Black Swan”, mens bedste kvindelige birolleskuespiller blev Melissa Leo for “The Fighter”.

Christian Bale fik prisen for bedste mandlige birolleskuespiller for “The Fighter”, og bedste animationsfilm blev “Toy Story 3”.

Inception” modtog fire priser – for bedste cinematografi, lydmix, lydredigering og visuelle effekter.

Se også: Benways Blog: Oscaruddelingen 2011 – disse film bør vinde.Vis kommentarer (134)
Gravatar

#1 Babo Rises 13 år siden

Nedtur for Fincher, men oscar'en ville selvfølgelig have den mere stokkonservative vinder. Tillykke til Inception med 4 wins, inkl. bedste fotograferng. SÅDAN, og fortjent nok. Pfister's bedste arbejde under Nolan. De kan noget magisk sammen.

Men ellers en forudsigelig aften. De to værter var røvkedelige, og Franco lignede en der var skæv. De var slet ikke sjove, pånær måske lige i introen.
Gravatar

#2 Kruse 13 år siden

Ærgeligt for Fincher, jeg troede at det nu var hans tur for instruktør i det mindste. Ellers en forholdsvis forudsigelig uddeling.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#3 xenocrates 13 år siden

Synes nu Franco var okay som vært. Ikke god, men okay. Hathaway vil jeg ikke udtale mig om. Men de burde virkelig få Robert Downey som vært næste år!

De store priser var ret forudsigelige, ja. Men jeg blev dog overrasket et par gange. Både positivt og negativt. Havde håbet på flere priser til The Social Network, men det var lidt et long shot med oscar-komiteens gamle tudser.
Gravatar

#4 Babo Rises 13 år siden

Ja, jeg tror også at Kings Speech måske har en mere episk look rent filmisk, som er årsagen til den vandt over Social Network, som (groft sagt) kan minde om en tv-film i forhold til mange af de andre. True Grit med 10 nomineringer vandt ingen, og det synes jeg er fair. Den burde squ ikke engang ha været nomineret og det ærger mig den snuppede en plads nominering foran Nolan ved instruktion. Men Coen's er jo populære ved showet, så det tæller naturligvis.
Gravatar

#5 ImpulzE 13 år siden

Men Billy Crystal var "vært" i par minutter, hvilken var en herlig overraske under showet!
"You shoot me in a dream, you'd better wake up and apologize"
Gravatar

#6 elwood 13 år siden

Where was I
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#7 Goon 13 år siden

Synes værterne var søde men der manglede pondus, kreativitet og sarkasme i replikkerne. Franco Glasøjne var stensikkert påvirket hvilket i høj grad klædte showet. Kirk var et af højdepunkterne sammen med ham der vandt adapted manus - er du gal en talestrøm :) Inception burde have vundet bedste film.
Gravatar

#8 Mr. Chriss 13 år siden

Det var et bedre show end de sidste par år, og ja Robert Downey og Jude Law burde være selvskrevet som værter næste år. Der var ikke de store overraskelser i priserne, kun at Fincher ikke vandt. Det var så også rigtig irriterende, da han virkelig fortjener det.
Gravatar

#9 Høegh 13 år siden

Min største skuffelse og overraskelse var egnetligt at “Black Swan” ikke vandt for Film Editing.
The Social Network var bestemt ikke den værste film der kunne have vundet denne kategori, men der er alligevel langt op til Black Swan. Som jeg ser det.


Og ja, så undre jeg mig naturligvis hvordan Hævnen kunne vinde. Susanne Bier mangler endnu at lave noget der er bare lidt interessant.
Men godt for dansk film og forhåbentligt betyder det så at andre og mere talentfulde danske instruktøre kan få lidt større spillerum. Så hurra for det.
Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#10 fazz 13 år siden

Surt det ikke blev "Social Network" istedet for "Kings Speech"...
Fedt for dansk film at Bier vinder, men personligt mener jeg at "Hævnen" er blandt de svageste i den kategori i år. "Biutiful" og den fantastiske "Dogtooth" er efter min mening MEGET stærkere film.
"If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world."

Skriv ny kommentar: