The Swedish Broadcasting Commission (SBC) har for nyligt lagt sag an mod den svenske fjernsynskanal TV4 for at foretage reklameafbrydelser under de mest spændende højdepunkter i “Leon” og “Dødens karteller”. Ifølge søgsmålet skulle denne handling nemlig krænke ”filmenes værdi og integritet”.

Retten har allerede givet SBC ret i sagen, men det lykkedes TV4 at appellere, idet de kunne påstå, at filmens lokale distributør havde godkendt afbrydelserne. Sagen blev derpå taget til den svenske regeringsret, der så tog side med SBC.

Tv-kanalen har i forvejen en kontroversiel fortid med upassende reklamepauser under film. Den mest berygtede sag er pausen, der blev lagt ind midt under voldtægtsscenen i “Udflugt med døden”. Som følge af dette har et antal filmskabere længe nægtet at få deres film vist på kanalen.

Hvad synes du om reklamepauserne i filmene på de danske tv-kanaler? Klik på “kommentarer” herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#21 Confused101 11 år siden

Gad vide hvornår man begynder med tendensen i pornofilm?

"I'm coming I'm coming...bling blong...se hvad som sker efter pausen...Always for kvinder, som kan lide at føle sig frisk"
Gravatar

#22 Jb-film 11 år siden

Den kommercielle tv-verden har jo ædt sig ind på den almindelige tv-forståelse - derfor har den sat en dårlig standard!
Men mange vil jo have de kanaler som afbryder film og andet med reklamer til den store guldmedalje.
- Mærkeligt at nogle ikke råber vagt i gevær overfor de danske kanaler med sagsanlæg.

Svensk TV4 har dog et mere roligt og mindre poppet morgen-tv end dansk TV2.

Men tilbage til reklamerne - noget der er i forbindelse med det, er den stigende information og tv-streamers, som den gode tv-oplevelse skal ødelægges af! - De mange logoer gør det slet ikke bedre - de tror vi er dumme, siden vi også skal have en fast overskrift på udsendelsen, så vi er klar over, hvad det er vi ser!

Men havde de kommercielle tv-kanaler ikke set dagens lys, så havde vi ikke set det ødelæggende udseende på skærmens flade!

Gravatar

#23 steadi07 11 år siden

#20 - Jeg ved det udelukkende fordi det var et indslag i "DR2 Udland". Jeg skal endelig ikke fremstå som, at jeg rent faktisk ser MTV;-)

Jeg giver #22 ret, TV4 havde, da jeg sidst kunne se det, et noget mere interessant morgenshow.
TV2's er jo direkte hæsligt til tider.


Jeg havde glædet mig ret meget til BOXER ankom på det danske marked, men synes de har skuffet slemt.. Det er primært i udvalget af kanaler jeg her tænker på.
Gravatar

#24 filmz-Martychris 11 år siden

I det hele taget ska der slet ikke være Reklamer i løbet af en film, og slet ikke den kaliber som det er på tv3 kanalerne. Jeg kan slet ikke holde ud at se på de kanaler, da det hele er en stor svulmende bobbel af elendige produkter, som kun frembringer en meget ubehaglig smag i munden. Kanal københavn vil jeg hellere se på, end TV3! De har GameTv som i det mindste er ærligt...
"You can call me Dennis!"
Gravatar

#25 filmz-Sichlau 11 år siden

Ser bare generelt ikke tv. Blu-ray og Dvd dækker fint mit behov.
Gravatar

#26 moviefan20 11 år siden

Jeg ser ikke film på kanaler med reklamer midt i udsendelserne. Det ødelægger film, tv-shows og alt andet det nærmer sig. Når det endeligt sker, så glemmer jeg ofte i løbet af de 10-15min lange reklamepauser, hvad det egentligt var jeg var ved at se.

Det kan godt være, at de fleste hader den.. men i flamebait'ens herlige spirit, proklamerer jeg:

Længe leve tv-licensen og film uden reklamer :D
Gravatar

#27 Jb-film 11 år siden

Tv-licensen leverer film uden reklamer - men som jeg ovenfor også har nævnt så ødelægges de ofte med streamers uden at filmen kan nydes til ende. - TV2 gør det også.
- Og streamers kommer på den måde også til at virke som unødig reklame
Gravatar

#28 steadi07 11 år siden

#27 - Men du betaler heller ikke licens til TV2, du betaler licens til TV2 Regioner, som leverer bl.a. Lorry.

Men kan kun være enig i dit synspunkt.. Forstår ikke hvorfor TV3 igennem hele filmen eller et afsnit af en serie skal minde os om, at filmen er "Premiere" og afsnittet er "Nye afsnit".
Gravatar

#29 filmz-Utyske 11 år siden

#28 -

Det er vel fordi TV3 prøver at adoptere sådanne ting fra de amerikanske tv-stationer, der gør præcis det samme. :)

Online-aviserne er for længst sprunget på vognen med et lignende fænomen: BREAKING NEWS!111
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#30 Bony 11 år siden

Vi har fravalgt alle former for TV hjemme hos os. Vi har ikke engang et antennekabel tilsluttet. Det fjerner fint frustrationen over reklamer, dårligt TV etc. Hvorfor nogen vil blive ved med at sluge alt det lort er mig en gåde. Hvorfor nogen frivilligt vil bruge en tredjedel af sendefladen på en eller anden latterlig reklame, der tit er mæsket tykt ind i latterlige virkemidler som virker så klistrende og åbenlyse, at de må regne forbrugerne som torskedumme.

Curling er i disse tider eneste undtagelse. Er på kursus på tredje uge, hvor jeg bor på et konferencecenter med fjernsyn på værelset. Men jeg kan tydeligt mærke, at der ikke er noget behov for at åbne for skærmen og glo på noget, bare for at glo. Men vil da godt indrømme, at der er set en Curling kamp eller to. :-)

Det sjoveste er næsten den modtagelse vi får, når vi fortæller at vi ikke har TV-signal derhjemme. Folk tror vi er huleboere, åndsvage eller bare socialt retarderede, da det åbenbart er noget vanvittig socialt at se TV. Logikken i dette har jeg dog svært ved at se, da folk bliver så opslugt af skærmens indhold, at man har svært ved at komme i kontakt med dem. Hvad skete der med brætspil, kortspil m.m.?
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/

Skriv ny kommentar: