The Swedish Broadcasting Commission (SBC) har for nyligt lagt sag an mod den svenske fjernsynskanal TV4 for at foretage reklameafbrydelser under de mest spændende højdepunkter i “Leon” og “Dødens karteller”. Ifølge søgsmålet skulle denne handling nemlig krænke ”filmenes værdi og integritet”.

Retten har allerede givet SBC ret i sagen, men det lykkedes TV4 at appellere, idet de kunne påstå, at filmens lokale distributør havde godkendt afbrydelserne. Sagen blev derpå taget til den svenske regeringsret, der så tog side med SBC.

Tv-kanalen har i forvejen en kontroversiel fortid med upassende reklamepauser under film. Den mest berygtede sag er pausen, der blev lagt ind midt under voldtægtsscenen i “Udflugt med døden”. Som følge af dette har et antal filmskabere længe nægtet at få deres film vist på kanalen.

Hvad synes du om reklamepauserne i filmene på de danske tv-kanaler? Klik på “kommentarer” herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#1 Lars.dk 11 år siden

Reklamer er døden og Svenske TV4 har det med at lave en lang reklame pause på 20min. hvilket er helt hen i vejret.

Men generelt er reklamer midt i film døden. Derfor ser jeg ikke film på TV3, 3Puls, 3+ og Kanal5 og kanal6. Ved godt det er måden de tjener på men gider dem ikke med reklamer hver 20-25 minut.

Det er tit m,an glemmer filmen når man trykker væk fra kanalen når der er reklamer.

Har dog kanalerne begrund af den fodbold de sender :D
Danmarks værste "komiker" http://img687.imageshack.us/i/1281198900438.gif/
Gravatar

#2 bobafettich 11 år siden

ser aldrig film, på kanaler der afbryder med reklamer. det værste var dengang tv3 forkortede film..ved ikke om de gør det mere, har ikke set en film på tv3 i ti år....det er respektløs, for både filmen og seeren....
Gravatar

#3 Jernie 11 år siden

Jeg optager altid de programmer, som jeg gerne vil se på kanaler med reklamepauser - så kan jeg spole igennem reklamerne. Ikke optimalt men bedre end at blive sur og irriteret over reklamerne
Gravatar

#4 filmz-Utyske 11 år siden

Det er sjældent jeg ser film på tv i det hele taget, men netop p.g.a. reklamepauserne har jeg slet ikke TV3, 3+ og 3Puls kodet ind på tv'et og har ikke haft det i 7-8 år, hvis ikke længere.

At de så samtidig altid har haft en ekstremt ringe billedkvalitet, er underlagt engelsk censur og deres udvalg er noget bras ovenikøbet, gør selvfølgelig heller ikke sagen bedre.

TV4 er heller ikke kodet ind, da de sjældent sender noget jeg gider at se og jeg slet ikke gider at se film, hvor der er indlagt nyheds- og reklamepause. Jeg har dog Kanal 5 og 6'eren kodet ind, men synes ikke at reklamepauserne er så slemme på disse kanaler endnu, hvilket sikkert hænger sammen med at jeg ikke ser så meget tv.

Dog synes jeg at Discovery er begyndt at blive belastende at se, fordi der er rigtigt mange reklamepauser og det er de samme tåbelige reklamer der kører igen og igen, så selvom jeg generelt set godt kan lide indholdet af kanalen, kunne jeg godt finde på at fravælge den.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#5 zamfir 11 år siden

Jeg hader i det hele taget reklamer. De kommer altid lige når filmen endelig bliver spændende, og der er reklamer hele tiden. Det burde forbydes i Danmark.
Gravatar

#6 filmz-jonasgr 11 år siden

#4 Ja ringe billedekvalitet for ikke at snakke om det forkerte format er TV3 mestre i, især på den nye Puls.


Jeg ser aldrig film og serier på TV, især ikke på Kanal 5. Det hele stoppede dengang jeg så "Signs" på Kanal 5. 40-45 minutter reklamer på filmen og så var filmen noget værre bras og så på en søndag.

Men da jeg ser en del fodbold og generelt sport, er Viasat kanalerne nødvendige.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#7 filmz-Utyske 11 år siden

#6 -

Ja, det har jeg læst mig til mht. 3Puls. Sandt at sige, har jeg aldrig kodet den ind, da jeg regnede med at det var mere af det samme fra Viasat.

Desværre er der nok mange der tænker som dig mht. de kanaler og det er synd, fordi Viasat-kanalerne er røvdyre og leverer slet ikke en kvalitet der kan leve op til prisen, men ingen er åbenbart villige til at fravælge dem.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#8 simonselvfed 11 år siden

Utyske: Pauserne på Kanal 5+6 er ikke reklamer, men oplysning om egen programflade, medmindre de har lavet det om. Det er nok derfor du ikk synes de er så slemme.

Reklamer har ødelagt TV. Personligt har jeg ikke et fjernsyn og ser ingen som helst grund til at skaffe et. Det skulle da lige være pga. DR2 og Discovery. Discovery har også (en del) reklamer, som Utyske også var inde på, men til gengæld så er deres TV væsentligt bedre indrettet til det end fx film og serier er.

Når alt kommer til alt, så er vi danskere ikke så heldige med TV. DR hænger noget med skuffen og laver mere og mere hjernelam underholdning i stedet for substans, TV2 er også ved at ryge af sporet og TV2 News er fx den kanal alle elsker at hade, TV3 (og underkanaler) er een lang reklame, Kanal 5+6 (jeg mener det er dem) er henholdsvis kvinde- og mandekanal... Med programflader, der er direkte pinlige, hvis de skulle repræsentere kønnene... Og det er uden at nævne alle de forholdsvis nye kanaler som VH1, Mtv, Disney Channel og så har vi rent faktisk en kanal, der hedder Viasat Golf... I rest my case. Eller det gør jeg sådan set ikke, for jeg er slet ikke nået til licensen endnu :-)

Vi er ude i den sidste fase af den her slags TV. Lige om lidt, så ændrer hele markedet sig og digitaliseringen gør, at vi får nye vaner, nye udbud og nye valgmuligheder. Fx vil vores programpakker blive overflødige. Hvorfor betale for mere end de kanaler, du rent faktisk ønsker?

Dansk fjernsyn er i en selvskabt krise, fordi de nægter at følge med tiden. Good riddance to bad rubbish.
"One gay beer for me gay friend and one normal beer fer me, because I'm normal." - In Bruges
Gravatar

#9 filmz-Utyske 11 år siden

#8 -

Reklame for produkter, reklame for deres egne programmer - ingen forskel i min verden. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#10 filmz-jonasgr 11 år siden

#7 Ja det er jeg enig i. Det er desværre også sporten som især gør kanalerne dyre og det eneste valg man har er om man vil have alle kanalerne eller ingen. TV3+, TV2 Sport, Eurosport er nok dem jeg ser mest pga. sporten. Men vil jeg have dem skal jeg have alt det andet skrammel med, som i sidste ende gør at jeg betaler langt mere end jeg burde.

Det eneste andet alternativ der findes er, at droppe kanalerne og så se det nettet. Men det bliver også hurtigt irriterende.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: