Sam Mendes skal instruere fire film baseret på hvert af The Beatles’ medlemmer.

Den kommende filmverden vil snart få et unikt indblik i historien bag et af de største bands nogensinde, ‘The Beatles’. Instruktøren Sam Mendes planlægger at lave fire separate film, hver med udgangspunkt i et medlem af ‘The Beatles’: John, Paul, George og Ringo.

Disse film vil krydse hinanden for at “fortælle den forbløffende historie om det største band i historien”, der fører op til deres opløsning i 1970, ifølge en pressemeddelelse. Paul McCartney, Ringo Starr og familierne til de afdøde John Lennon og George Harrison har givet fulde livshistorie- og musikrettigheder til de manuskriptbaserede film.

“Jeg er beæret over at skulle fortælle historien om verdens største rockband, og jeg glæder mig til at udfordre opfattelsen af, hvad der udgør en tur i biografen,” sagde Mendes, den Oscar-nominerede filmskaber bag ‘American Beauty’, krigsdramaet ‘1917’ og James Bond-filmene ‘Skyfall’ og ‘Spectre’, i en erklæring.

Sony Pictures Entertainment vil finansiere og distribuere alle fire film med planlagt biografpremiere i 2027. Detaljer om udgivelsesplanerne vil blive delt senere, men studiet lover, at strategien vil være “innovativ og banebrydende”.

Musikfilm har oplevet stor popularitet i biografen, og flere projekter om musiklegender er under udvikling. Mendes vil ud over at instruere producere sammen med sin ‘Neal Street Productions’-partner Pippa Harris og Julie Pastor. Jeff Jones vil være executive producer for Apple Corps Limited, multimedieorganisationen grundlagt af The Beatles i 1968.

”Vi har til hensigt at skabe en unikt spændende og episk filmoplevelse: fire film, fortalt fra fire forskellige perspektiver, der fortæller en enkelt historie om det mest fejrede band gennem tiden,” sagde Harris i en erklæring. ”At have The Beatles og Apple Corps velsignelse til at gøre dette er en enorm ære.”

Dette er første gang, at The Beatles har givet deres fulde støtte til en manuskriptbaseret film. Bandet har tidligere været emne for flere dokumentarer, men ikke tidligere en fiktionsfilm. I 2021 udkom Peter Jacksons dokumentar ‘Get Back’ som handlede om The Beatles’ sidste albumudgivelse og deres brud.

Der er lavet en film om John Lennons unge dage, ‘Nowhere Boy’, fra 2009 med Aaron Taylor-Johnson i hovedrollen som den legendariske musiker.

Men det er første gang, vi ser en decideret The Beatles-film på trapperne, så vi kan godt se frem til 2027.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: