Kathryn Bigelows Irakdrama “The Hurt Locker” vandt noget overraskende årets Producers Guild Awards (PGA).

PGA, som uddeles af producernes forbund, kan give et fingerpeg om, hvem der muligvis bliver årets Oscar-vinder. De sidste 20 år har PGA og Oscar-akademiet således givet prisen for bedste film 13 gange til den samme film.

Mange havde forventet, at James Camerons “Avatar” ville have vundet PGA-prisen, dels pga. de gode reaktioner filmen har fået rundt omkring, og dels fordi den for nylig vandt Golden Globe for bedste drama.

Pixars “Op” vandt for bedste animationsfilm, mens prisen for bedste dokumentar gik til “The Cove”. Den kritikerroste serie “Mad Men” vandt for bedste tv-serie.

De resterende vindere kan ses hos awardsdaily.com.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 filmz-gofferoffer 12 år siden

Fortjent. Nu har jeg ikke set Avatar, men Bigelow har skabt en genistreg med The Hurt Locker.

Håber, den er i stand til at hive bedste film og bedste instruktør hjem.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#2 McPeter 12 år siden

Glæder mig nu bare endnu mere til at se den.
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#3 deathlikesilence 12 år siden

Så den i lørdags... fuldt fortjent. Rigtig fed film.
No, I'm not a pessimist. At some point the world shits on everybody. Pretending it ain't shit makes you an idiot, not an optimist.
Gravatar

#4 filmz-Is 12 år siden

Er der nogen der har en anelse om hvornår Oscarnomineringerne bliver offentliggjort?
Gravatar

#5 filmz-Bruce 12 år siden

Hurt Locker og Mad Men. Sgu rart nogle priser har set lyset!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#6 cansi 12 år siden

# 4

Lige præcis om en uge ;) 2 februar kl 14.30.


Det skal lige siges, at Filmz har ændret noget i det jeg skrev. Grunden til at "Avatar" var store favorit, og man regnede med at ingen af de andre havde en chance var pga. at filmen er jo et kæmpe produktion, har indtjent en HEL masse penge også var den jo i manges øjne "revolutionerende" = alt hvad en producer tænker på ;)... Ikke pga af den vandt Golden Globe. I skal huske at Golden Globe bliver udddelt af cirka 100 udenlandske journalister i Hollywood, de har intet med Hollywood og det såkaldte "in the business" at gøre. De tænker mange gange mere på stjernenavne end kvalitet. Bedste eksempel, Tobey Maquire (Brothers) blev nomineret i stedet for Jeremy Renner i "The Hurt Locker" :)

Men dette åbnede lige hele Oscar løbet igen, og derfor bliver det helt vild spændende at se på lørdag hvem der vinder DGA (instruktørene) :)
Gravatar

#7 Eat this 12 år siden

The Hurt Locker syntes jeg er en kedelig/dårlig film.
Gravatar

#8 keen 12 år siden

Jeg forstår virkelig ikke den store ros og hype om Hurt Locker. Den har helt sikkert nogle gode momenter og fede scener, med det ellers store potentiale bliver tabt fuldstændig på gulvet..
af især en del af hovedpersonens handlinger, scenerne med den lille dreng, som virker helt igennem forcerede og utroværdige samt afslutningen der får hvad der kunne ligne et forsøg på kunstnerisk frihed til at minde om et folkeskoleprojekt.


Det er selvfølgelig min helt personlige mening, men jeg syntes filmen i bedste fald er middelmådig. Med en anden instruktør kunne det dog have været en rigtig god film.
Gravatar

#9 Rasputinoch 12 år siden

#8

Jeg er ganske uenig. Den del af plottet som du gemmer med spoiler-referencen er netop en integreret del af historien om mandens udvikling under de trøstesløse omstændigheder.

Hurt Locker er en fremragende film, men absolut ikke en behagelig en af slagsen. Den skaber til fulde en følelse af ubehagelig usikkerhed og trøstesløshed, som netop er hvad Bigelow ønsker at videreformidle.

Jeg elsker Avatar for dens medrivende feel good elementer, og jeg elsker Hurt Locker for at den på lige så effektiv vis videreformidler "feel bad" elementer som så igen kommenterer på en tragisk krig.

Glæder mig til at se de tidligere ægtefolks (Cameron og Bigelow) showdown til the Oscars :)
Gravatar

#10 keen 12 år siden

#9 Helt enig, det har en stor betydning for personens udvikling, men jeg syntes bare det hele virker så iscenesat og utroværdigt. Idéen er god nok, syntes bare ikke det er særlig veludført. :)

Skriv ny kommentar: