Tolkiens søn spænder ben for flere fortællinger fra Midgård


I næste uge får “Hobbitten: Femhæreslaget” premiere i de danske biografer. Men selvom det markerer slutningen på dette eventyr, kunne mange nok håbe, at andre af Tolkiens historier blev filmatiseret. Spørger man Peter Jackson selv, kommer det dog nok ikke til at ske foreløbigt.

Se også: Se den første fuldlængde trailer til “Hobbitten: Femhæreslaget”.

”Tolkien-boet ejer rettighederne til professor Tolkiens værker. Filmrettighederne til ‘Hobbitten’ og ‘Ringenes herre’ blev solgt af professor Tolkien selv tilbage i 60’erne, men disse er de eneste, der nogensinde er blevet solgt. Så længe Tolkien-boet ikke vil samarbejde, kommer der ikke flere film,” sagde Peter Jackson på et pressemøde i London for nyligt.

Tolkiens søn, Christopher, står i dag for varetagelsen af boet og har ved flere lejligheder udtrykt sig negativt omkring nyere tids fortolkninger på det store lærred og de medfølgende merchandise-udvidelser af Tolkien-navnet.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Joeyvind 5 år siden

Gør sgu ikke noget for mig.. Game of Thrones Movie FTW :D
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#2 Jack Slater 5 år siden

Jeg var/er helt vild med de 3 første LOTR film, (Fellowship står som min største biograf-oplevelse), men jeg synes at det er SÅ tydeligt at de tre Hobbit-film skulle have haft en anden instruktør for at holde dampen oppe og holde konceptet spændende.

Jeg vil altid mene at den første idé med at lade Guillermo del Toro instruere og lade PJ være producer var perfekt.

Så, hvis flere film ville have ment flere film med PJ, som instruktør, så har jeg det fint med at rettighederne er låst. Ellers går der for meget Episode I, II og III / George Lucas i det :)
Gravatar

#3 Ménner 5 år siden

Christopher Tolkiens tegnebog klager nok ikke over film og merchandise salg :P
Does he look like a bitch, mr. Frodo!? - Samwise L. Jackson
Gravatar

#4 Mikkel Abel 5 år siden

Ja ja, money talks..
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#5 Metallan 5 år siden

Sønnen er 90, så det er ikke sikkert vi skal vente vildt længe :-D
Gravatar

#6 Nagash 5 år siden

Er der ikke noget med, at arvingerne kun har rettighederne i 75 år efter skaberens død? Men det frigør selvfølgelig også først bøgerne i 2048, da Tolkien døde i 73. Så hvis ellers de ikke frivilligt frigiver hans værker inden, så er der alligevel 32 år endnu :S

Med det sagt, så er jeg rørende enig med #2. del Toro som instruktør var også meget mere tiltalende for mig. Synes også at meget af magien i LOTR mangler i The Hobbit. Det er stadig fine film, og jeg regner da også med, at se den sidste i biografen, ligesom jeg har gjort med de to første. Men de når ikke op på samme niveau, som den første trilogi.

Men det kunne nu være sjovt, at se Tolkiens andre værker som film eller serie. Bare ikke med Jacson som instruktør. Synes han skal finde sig nogle nye projekter nu.
Gravatar

#7 nwinther 5 år siden

Joeyvind (1) skrev:
Game of Thrones Movie FTW :D


NEJNEJNEJNEJNEJ!!!
Den fungerer rigtig fint som TV-serie. Ingen grund til at ødelægge den ved at skrive en "silver-screen"-udgave.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#8 HighFlyer15 5 år siden

Passer helt fint. Vi har ikke brug for flere Elver + Dwarf love stories, som ingen steder høre hjemme.
Gravatar

#9 DaleCooper 5 år siden

Jeg er mere end tilfreds med at, der ikke kommer flere film.
For mig er det ok at man i et værk på +1100 sider, skære ting fra.
Men man laver en bog på 310 sider om til 3 film på næsten 9 timer. Og så lige ligger en helt masse til, der ikke er med i bøgerne, er efter min mening "helligbrøde" mod Tolkiens værker.
Jeg kunne godt have være Hobbitten filmene foruden!
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Gravatar

#10 skywave 5 år siden

Lord of the Rings trilogien var en helt fantastisk film-fortælling, ikke kun på baggrund af den fascierende historie fra Tolkien, men også på baggrund af den tekniske formåen.

The Hobbit...nå ja, den er da udemærket, men den mangler magien fra den første trilogi, og der bliver "leget" lidt for meget med historien og der bliver digtet lidt for meget til...Den lugter lidt for meget af en penge-maskine....Har dog booket mine billetter til den sidste :D

Personligt har jeg ikke noget imod, at man slukker ned for Tolkien her. Der er så mange andre fantastiske historier "derude", man kan kaste sig over i stedet :)Skriv ny kommentar: