Sangeren og skuespilleren Eartha Kitt er død. Hun befandt sig i New York for at blive behandlet for kræft i tyktarmen. hendes datter, Kitt Shapiro, var ved hendes side.

Kitt blev som 8-årig sendt fra bomuldsmarkerne i South Carolina til Harlem i New York for at bo hos sin tante. Som teenager blev hun hyret som danser og sanger for den berømte Katherine Dunham Dance Troupe, som hun turnerede med rundt om i verden. I 1950’erne fik hun stor succes som cabaret-sanger i Europa.

Kitt fik ligeledes succes i rollen som Catwoman i tv-serien “Batman”, hvor hun med spindende sensualitet portrætterede forbrydersken i tre afsnit mellem 1967 – 1968.

Hun gæsteoptrådte desuden i en række andre tv-serier og film og lagde bl.a. stemme til Yzma i animationsfilmen “The Emperor’s New Groove” (“Kejserens nye flip”), som hun vandt en Annie-pris for, og i den efterfølgende tv-serie “The Emperor’s New School”, hvor hun modtog yderligere to Annie-priser.

Eartha Kitt blev 81 år.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Riqon 14 år siden

Oh okay. RIP then.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 evermind 14 år siden

Jeg tror aldrig, jeg oplevede Eartha Kitt i rollen som Catwoman, men RIP alligevel. Så var Halle Berry åbenbart ikke den første "sorte kat" i Batmans verden ...
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#3 Chrisenry 14 år siden

Det var også hende der sang "Santa Baby"
"Hello there, smooth skin. The Name's Harold. I help keep this town running."

Skriv ny kommentar: