I mandags gik instruktøren Guillermo del Toro på ganske kort tid fra at arbejde på “At the Mountains of Madness” – en film, han har haft planlagt i flere år – til en helt anden film.

Del Toro skal i stedet instruere “Pacific Rim”, der starter optagelser til september i år og vil være en PG-13-film om en monsterinvasion. Del Toro siger, at han glæder sig til endelig at stå bag et kamera igen, også selvom han er trist over aflysningen af “At the Mountains of Madness”. Del Toros seneste film som instruktør er “Hellboy II: The Golden Army” fra 2008.

Den James Cameron-producerede “At the Mountains of Madness” havde ellers været Del Toros fokus, siden han i sin tid droppede ud af “Hobbitten: Del 1”. Alting havde gået som smurt med filmens udvikling, lige indtil studiet bag, Universal, skulle til at give grønt lys – så blev den udskudt på ubestemt tid.

Der spekuleres i, at grunden til at Universal droppede filmen var pga. dens R-rating og høje budget. Del Toro har også tidligere udtalt, at filmen var svær at sælge, fordi den hverken indeholder nogen kærlighedsinteresse eller lykkelig slutning.

“At the Mountains of Madness” er baseret på H.P Lovecrafts bog af samme navn om en videnskabsekspedition til Antarktis i 1930’erne, der går grueligt galt, da ekspeditionen støder på noget umenneskeligt.

Se også: Første kig på Guillermo Del Toros “Pinocchio”.Vis kommentarer (28)
Gravatar

#11 NP 13 år siden

#8

Som resten af filmbranchen opererer Universal som en forretning, der skal skabe overskud. Deres hidtidige forretningsmodel har ikke virket, og derfor trækker de stikket på At the Mountains of Madness, der på nuværende tidspunkt ikke lader til at kunne generere et overskud. Markedet er simpelthen ikke til den slags film i øjeblikket. Om noget må det da være os som forbrugeres skyld, fordi vi ikke viser den slags film interesse. Så publikum bærer en lige så stor skyld i dette, hvis ikke større, end Universal gør det.
Gravatar

#12 Kiksmann 13 år siden

Det er da ellers et remake, så hvad er problemet ???
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#13 filmzkim 13 år siden

#11
Men som sagt, er det Universal, der har droppet projektet... ikke publikum.
Gravatar

#14 NP 13 år siden

#13

Ja, selvfølgelig er det Universal, der sidder med den afgørende beslutning. Men beslutningen er jo taget efter moden overvejelse. Universal vil jo rigtig gerne arbejde sammen med del Toro, så beslutningen har de jo nok ikke bare taget for deres fornøjelses skyld.

Jeg synes bare, at det giver et forfejlet billede af situationen, at se bort fra den udbud og efterpørgsels-situation, som den moderne filmproduktion opererer under. At skyde skylden på Universal belyser kun én side af den samlede situation.
Det er jo det samme som udelukkende at skyde skylden på regeringen, og så samtidig se bort fra, at vi lever i et demokrati, hvor over halvdelen af befolkningen har stemt på dem (flere gange).

I bedste fald kan man vel håbe, at Megan Ellison har et par Oracle-millioner i overskud, som hun kan bruge til støtte endnu en visionær filmskaber, ligesom hun har gjort det med Paul Thomas Anderson, Coen-brødrene og Wong Kar-wai. :)

Gravatar

#15 Ghump 13 år siden

#12
et remake?
Gravatar

#16 Bates 13 år siden

Nooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!
Gravatar

#17 Bates 13 år siden

Der spekuleres i, at grunden til at Universal droppede filmen var pga. dens R-rating og høje budget. Del Toro har også tidligere udtalt, at filmen var svær at sælge, fordi den hverken indeholder nogen kærlighedsinteresse eller lykkelig slutning.


Pft! Give me a fuckin' break! Det er en lovecraft historie...spader.
Gravatar

#18 Bruce 13 år siden

Fuck :( Et af de fedeste projekter fucked up :(
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#19 10-bit 13 år siden

#8 + 13
Er sikker på at hvis i kan garantere, at 25 mio. mennesker betaler for at komme ind og se filmen, så skal Universal nok overveje at producere filmen. Da filmen ikke ligefrem er Avatar er dette nok svært, og derfor ville det ikke være økonomisk ansvarligt af Universal at producere filmen.
Gravatar

#20 nitinkadk 13 år siden

Nu har jeg følt udviklingen på filmen længe. Det er et projekt Del Toro har arbejdet på meget længe. Mere end 10 år. Hans livsværk om du vil, bortset fra at det så endnu ikke er et værk. Det bliver det forhåbentlig en dag.

Intet studio har været interesseret i dette projekt. Det skiftede dog da James Cameron pludselig en dag gik ind som producer på projektet. Lige pludselig så filmselskaberne en chance for at få en film med Cameron's navn tilknyttet ud. En sikker vinder set i lyset af Titanic og Avatars succes.

Det der fik Universal til at skifte endelig mening var nok ikke R-ratingen (den har de jo hele tiden været klar over), men derimod den manglende succes fra filmen "Sanctum", som også havde James Camerons navn på plakaten. Lige pluselig gik det op for dem at James Cameron's navn alene ikke automatisk sælger billetter.

Med det i mente, er det nok svært at være optimistisk omkring en film, der slet ikke følger tiden trend. Monsterne er formløse skabning frem for vampyrer. Der er ingen romance i historien. Det er ikke et kendt brand (Lovecraft er altså bare ikke mainstream i samme grad som f.eks. Stephen King). Tom Cruise var tilknyttet, og han har heller ikke været en sikker kasse succes længe.

Så jo, jeg kan faktisk godt forstå Universal. Dengang det blev annonceret at de startede optagelserne snart og casting så småt var begyndt, gik jeg med en fornemmelse: det er for godt til at være sandt... og det var det også!

Vi må bare håbe at Universal giver Del Toro og Cameron tilladelse til at gå videre med projektet hos et andet selskab.

Skriv ny kommentar: