Var James Franco den værste Oscar-vært nogensinde?


Reaktionerne på nattens Oscar-uddeling har været ret lunkne, og nogle kommentatorer – deriblandt den førende amerikanske filmkritiker Roger Ebert – mener ligefrem, at det var det værste Oscar-show nogensinde.

Ud over en høj grad af forudsigelighed er det især værtsparret James Franco og Anne Hathaway, der får på puklen – og af de to er det primært Francos optræden, som mange kritikere og seere har undret sig over. Hvad skyldtes hans apatiske, fraværende opførsel, og var der overhovedet nogen kemi imellem de to værter?

Roger Ebert betegner showet som kedeligt, langsomt og uden humor. Han mener, at Anne Hathaway muligvis kunne have klaret sig bedre med en anden partner, men at James Franco agerede konsekvent stift og læste sine replikker op som en robot.

Ebert tilføjer, at publikum først for alvor løste op og morede sig, da den forhenværende Oscar-vært Billy Crystal for en kort bemærkning gjorde entré.

Ligeledes skriver tv-kritikeren Matt Zoller Seitz på Salon.com, at Francos underligt distraheret optræden – der muligvis var et (forfejlet) forsøg på underspillet ironi – var en katastrofe.

Seitz mener, at det allerede for alvor gik galt, da Franco iklædte sig Marilyn Monroe-kostume, men ikke fik mange smil med på vejen hos publikum, der til at starte med ikke engang kunne genkende, at det var Franco.

Seitz mener desuden, at Franco muligvis vil blive husket som en værre Oscar-vært end David Letterman og Whoopi Goldberg.

Hvis man ikke så Francos zombieagtige optræden under Oscar-showet i nat, sender DR2 et sammendrag i aften kl. 21.00.

Synes du også, at James Franco var en elendig Oscar-vært – og hvem ser du gerne i stedet til næste år? Klik i Kommentarer herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (81)
Gravatar

#1 Skeloboy 10 år siden

Ud over en høj grad af forudsigelighed
Er ret træt af den efterhånden. Hvis der menes showets indhold, kan jeg godt forstå det, men hvis man taler om vinderne, så er det jo noget rigtig pjat. Selvfølgelig er det forudsigeligt, hvem der vinder. Det er jo logik for perlehøns!

Synes Franco var et meget stort minus, men at showet generelt var fint. Dog skal de droppe de taler til skuespillerne, det tog fandeme for lang tid.
Gravatar

#2 Silver666 10 år siden

Jeg kan kun være enig James Franco fungerede overhovdet ikke
.Han kikkede til alle mulig andre sider end ud mod publikum og virkede underlig som om han troede det bare var nok at han var til stede.
Anne Hathaway prøvede men det holdt bare ikke, værste værts par til dato.
Gravatar

#3 Frederik Uhrbrand 10 år siden

han var totalt skæv... hun var bare irriterende
Gravatar

#4 frahm-2 10 år siden

synes heller ikke at det var et fantastisk værtspar. De fungerede godt i åbningsmontagen, men åbningsmonologen var nærmest ikke eksisterende og der var ikke de vittige kommentare til showet under vejs, som både Crystal og Stewart har været rigtig gode til.

Jeg synes dog stadig at der har været værre værter og ikke mindst værre shows. Der var noget ret flot i scenografien, men det virkede som om, at man skyndte sig lidt for hurtigt igennem priserne.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#5 Betelgeuse 10 år siden

Det lader til, at jeg er en af de få som faktisk synes James Franco gjorde det ganske fint som vært. Han var da herlig! Jovist var hans opførsel noget usædvanlig, men jeg var op til flere gange flad af grin over manden.

Jeg vil derfor ikke kalde ham for den værste Oscar-vært nogensinde, men den mest bizarre? Helt sikkert! ;-)
Gravatar

#6 Bruce 10 år siden

I år ville man "tækkes de unge" og grunden var åbenbart at tiltrække flere unge seere ... sjovt nok. Men karisma, sikkerhed, timing og ikke mindst naturlighed hænger ofte meget sammen, når der er tale om live programmer og det at være host.

Det vil altid fænge mere med Crystal, Martin eller lignende, som nærmest er født til jobbet. Ja, de genopfinder ikke just sig selv og derfor er det også rart med nytænkning, men desværre søger man de forkerte steder. Næste år er det måske Justin Bieber og en sød lille pige, som er makkerpar og så får man et helt nyt publikum igen. Det kan være det bliver det store år for animationsfilm?

Jeg vil vædde på, at Ricky Gervais' navn dukker op indenfor et par år som brandvarmt emne til nye host jobs, fordi han er et hot brand nu!
Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#7 Knuden 10 år siden

Franco var godt nok en spøjs vært, og havde i den grad håbet på lidt mere fra ham. Til gengæld synes jeg Anne Hathaway var super til at træde ind når han virkede allermest skæv, og hun havde en ret god aften. Jeg vil også stadig mene det var langt bedre end sidste års håbløst kedelige makkerpar Alec Baldwin og Steve Martin.
Gravatar

#8 Billy Blaze 10 år siden

Jeg kan godt lide Franco, men jeg må også indrømme at det var en dårlig præstation fra hans side. Hathaway var dog endnu værre at høre på og det passede slet ikke til hende at være så overgearet. Jeg blev seriøst nød til at mute til sidst, især hendes "Woooh" var malplaceret. Jeg havde forventet mere af de to.

I bund og grund er det dog dem som skriver lortet som bærer skylden. Hvordan kan det være at man ikke kan finde nogle bedre til det job? Man skulle tro at linie 3 havde skrevet de jokes som Franco og Hathaway skulle levere.

Det er mig en gåde hvordan det ikke kan være muligt at lave et bedre Oscar show end det vi hvert år bliver spist af med. Jeg troede ikke at det kunne blive værre end sidste år, men showet i år formåede det.

Var det ikke også som om at stort set alle indslag bare var dårlige? Værterne, sangene, videoerne, præsentationerne, ALT!

Der var nok noget godt, som jeg sikkert fanger når jeg ser showet igen, men lige sådan umiddelbart kan jeg ikke pege på noget...
Gravatar

#9 Twister 10 år siden

Knuden (7) skrev:
Jeg vil også stadig mene det var langt bedre end sidste års håbløst kedelige makkerpar Alec Baldwin og Steve Martin.

Enig

Og showet fandt jeg nu også ganske fint i år :)
“I should say that I was a visual person. I experience with my eyes and never, or rarely, with my ears...to my constant regret.” - Fritz Lang
Gravatar

#10 christian034 10 år siden

Få fat i Jude Law og Robert Downey jr. næste gang! (Det er jo tydeligvis det folket vil have!)

Skriv ny kommentar: