Jurassic World” er på manges læber disse dage. Den største åbningsweekend i biografhistorien er imponerende. Næsten lige så imponerende som arbejdet med at skabe de livagtige dinosaurer på film. Ny video går bag om processen.

Se også: Successen fortsætter: “Jurassic World” slår verdensrekord

Til dem, der troede, at alt laves med CGI på computer i disse tider, så kan de tro om igen. En del af dinoerne er derimod lavet med animatronics, som er en teknologi, hvor man laver robotter, der virker, som om de er virkelige.

“Jurassic World” kan opleves i biograferne nu.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 HighFlyer15 8 år siden

"En stor del af dinoerne"
Forkert. Næsten ALLE dinoerne i Jurassic World er CGI.
Jurassic Park derimod var MEGET lidt CGI og masser af dukker til closeups. Også derfor den stadigvæk er så fed, fordi vi kan se at folk spiller op til personen, som styrer dukken, og ikke en tennisbold på en pind, som i nyere film.
Gravatar

#2 silegnaV 8 år siden

HighFlyer15 (1) skrev:
"En stor del af dinoerne"
Jurassic Park derimod var MEGET lidt CGI

Det var måske lidt en overdrivelse, men er ellers enig i dit indlæg.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#1 og 2: Vi fjerner "stor". Skal ikke tage fokus fra den fede video med den del, der er delvis animatronics :)
Gravatar

#4 Business Monkey 8 år siden

Problemet med de her nye animatronics er, at de er instrueret forkert.

Alt det arbejde virker lidt spildt, når dinoen bevæger ALLE sine led på en gang, og at dens skinnende teksturer ikke er blevet gjort lidt beskidte, så den ser mere levet ud, som de eksempelvist gjorde i 'Jurassic Park' med triceratopsen ved bl.a. at smide jord på den.

Alle apatosaurerne er blevet angrebet på en yderst ublodig måde, og alle farver og teksturer for og omkring dem bliver ikke blandet sammen i scenerne.
Det får dem i mine øjne til at se "kliniske" og "sterile" ud, og det ødelægger oplevelsen yderligere.

So much for animatronics, når de ikke implementeres ordentligt.
Gravatar

#5 cookiedude91 8 år siden

fuldstændig enig med business monkey, så filmen igår og havde glædet mig til denne scene da jeg vidste den ville være med animatronic, og blev så forfærdelig skuffet, den glans den her får den til at se photoshoppet ud!, var lige ved at tro at jeg måske se på den første film med lidt for nostalgiske øjne, men har netop genset den og triceratopsen ser stadig fantastisk ud, især fordi den hud eller skind minder mere om en elefants, det skinner ikke og den ser virkelig ud
Gravatar

#6 Business Monkey 8 år siden

^^This :D Spielberg fik som sagt den fantastiske idé på settet at smide jord på triceratopsen, for at modarbejde latex'ens naturlige glans.

Jeg er sikker på at den animatroniske apatosaurus sagtens kunne have været brugt godt i filmen, men ingen gjorde noget ved detaljerne under scenen. Dårlig instruktion og sans for detaljer.

Ærgeligt at et af de få store animatronic øjeblikke i nye film bliver ødelagt pga. manglende intuition/sans for detaljer.

Skriv ny kommentar: