På trods af at filmen “Towelhead” har skabt vrede blandt amerikanske muslimske organisationer, afviser filmselskabet Warner Bros. at ændre titlen.

Rådet for amerikansk-islamistiske forhold havde ellers i et brev bedt selskabet om i stedet at bruge den britiske titel “Nothing is Private”, da man mener, at “Towelhead” ofte bruges ”nedladende over for muslimer og folk med arabisk baggrund… Rådet mente desuden, at: ”Det er uheldigt, at et stort filmstudie vælger at udnytte et etnisk nedladende udtryk til at promovere en film. At gøre et racistisk udtryk til mainstream på denne måde legitimerer og normaliser blot anti-muslimske fordomme i vores samfund.”

Warner Bros. har beklaget, hvis nogen føler sig stødt over filmtitlen, men har valgt at bakke filmskaberne op, der siger, at udtrykket ‘towelhead’ bruges til at belyse filmens tema om racemæssige stereotyper.

“Towelhead” er baseret på en roman af Alice Erin og omhandler en ung arabisk-amerikansk pige, som kæmper med livets udfordringer og seksuel besættelse. Erian, som selv er arabisk-amerikansk, beskriver rådets arbejde som beundringsværdigt, men siger, at det ikke er den korrekte løsning at ”tvinge kunstneren til at ændre hendes værk, men i stedet bruge værket som en indgangsvinkel til at skabe en meningsfuld debat og diskussion.”

“Towelhead”, der har dansk premiere 21. november, har manuskript og instruktion af Alan Ball (“Six Feet Under”). I filmen medvirker bl.a. Summer Bishil, Aaron Eckhart, Maria Bello og Toni Collette.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 Dragon_Claw 13 år siden

Rart at læse at der stadig er nogen med nosser i disse moderne klynke tider.
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#2 filmz-Bruce 13 år siden

Fornuft til morgenmad. Herligt!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 Æsop9000 13 år siden

Fint. Hvis disse personer havde fået succes med få denne titel ændret så ville de sikkert også have krævet at man ikke måtte kalde islamisk terrorisme for islamisk terrorisme, men for "u-islamisk virksomhed" - som det kommer til at være i [url=

Godt at se at filmselskaberne ikke vil lade sig kanøfle af folk der gør så meget ud af at føle sig krænket.
I teorien er der ingen forskel på teori og praksis. I praksis er der
Gravatar

#4 Buzz 13 år siden

Godt Godt
Gravatar

#5 keitel 13 år siden

Thumbs up! Warner Bros.
Gravatar

#6 filmz-Bruce 13 år siden

#3 Ja England er nærmest tabt bag dansen med det kastrerede parlament der regerer derovre. Churchill ville vende sig, eller har sikkert allerede gjort det, i sin grav.

Sidste gang det blinde øje blev vendt til i samme grad som man ser i dette klip, var ikke da Lord Nelson satte kikkerten for øjet, men da nazisternes paramilitære organisation SA, Ernst Röhms brunskjorter, uhindret kunne fornøje sig i det daværende tyske samfund uden at nogen turde begrænse deres bevægelsesfrihed. Så mange lighedstegn af katastrofal historisk karakter og så få, som evner at gøre noget ved det, endsige erkende problemet eksisterer.

DF får aldrig min stemme, men hold kæft hvor er jeg glad for, at de eksisterer som katalysator for at få brudt tabuer ned, så de åbent kan diskuteres, fremfor at den ene part kan spille forurettet, ramt på sin selvudnævnte civiliserede overlegenhed og dermed blokere for debat.

Frygt og ønske om koncensus mellem to parter, som aldrig vil kunne enes på baggrund af de spilleregler, som eksisterer. Det KAN kun gå en vej, hvis man negligerer at se problemerne i øjnene og det er civilisationernes sammenstød. Historien vil for evigt blive gentaget i al sin grumhed, hvis man vedbliver med at begå de samme fejltagelser.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 BN 13 år siden

Mon den kommer til at hedde 'Hættemåge' på dansk?

Nå, men der er da værre ting her i livet end muslimske tørklæder. Se blot her:
http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonis...

http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonis...
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#8 filmz-Bruce 13 år siden

Og jeg regner med, at Jesus havde god humor
I'll raise you
Thou shall not cartoon
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#9 filmz-Cerebrum 13 år siden

#8/9 Hehehe.... (intelligent) humor er dejligt at nyde...mere af dét tak...
Gravatar

#10 BN 13 år siden

#8 - bruce:

Det må han have haft! Hvordan finder man ellers på en illustration med en mand der kommer gående med en bjælke i øjet?

I øvrigt fint ordspil i det første link. ;-)

Joken i det andet link ligner et fraklip fra den geniale 'Life of Brian'.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: