Village Roadshow har sagsøgt Warner Bros. som følge af distributionsselskabets valg om at give Lana Wachowskis “The Matrix Resurrections” simultanpremiere.

Warner Bros.’ beslutning om at udgive samtlige af deres 2021-film samtidigt i både biografer og på streamingtjenester har medført et hav af kontroverser, og selvom vi nu er trådt ind i det nye år, er de langt fra overstået.

“The Matrix Resurrections”-co-producerne, Village Roadshow, har valgt at sagsøge Warner Bros. under påstanden, at “Resurrections” blev rykket fra 2022 til 2021 – simultanpremiereåret – for at booste antallet af HBO Max-abonnenter. Det rapporterer The Wall Street Journal.

“WB’s eneste formål med at rykke udgivelsesdatoen for ‘The Matrix Resurrections’ frem var at skabe en voldsomt tiltrængt bølge af HBO Max premium-abonnementer til årsskiftet fra, hvad man vidste ville blive en blockbuster-film, vel vidende at dette ville decimere filmens box office-indtægt og fratage Village Roadshow enhver økonomisk fordel, som WB og deres associerede selskaber ville nyde godt af.”

Oven i hatten anklager Village Roadshow også distributionsgiganten for at afskære produktionsselskabet fra fremtidige film og serier baseret på karakterer og IP, som de ellers ejer andele af. Ét projekt, som WB ifølge søgsmålet forsøger at presse Village Roadshow ud af, er en tv-serie baseret på Doug Limans “Edge of Tomorrow”.

“Da Village Roadshow afslog, sagde WB den stille del højt: de vil ikke tillade Village Roadshow at få gavn af nogen som helst af deres rettigheder til tv-serier og sequels i fremtiden, på trods af de over 4.5 mia. dollars som man har betalt WB for at lave og distribuere 91 film. Med andre ord; hvis Village Roadshow ikke opgiver deres rettigheder, vil WB sørge for, at de intet er værd.”

Village Roadshow er ikke de eneste, der har startet et søgsmål som følge af en films simultanpremiere. Marvel-superstjernen Scarlett Johansson sagsøgte i sommers Disney over et brud på hendes kontrakt, efter “Black Widow” fik premiere på Disney+ og i biograferne samtidigt. De to parter indgik dog forlig i efteråret.

Læs også: “Scarlett Johansson arbejder på hemmeligt Marvel-projekt — denne gang som producer”

Ligesom det var tilfældet med “Black Widow”, har beslutningen om at give “The Matrix Resurrections” simultanpremiere påvirket filmens indtjening. Filmen har indtil videre ikke genindtjent produktions- og pr-omkostningerne, og dens hidtidige box office-indtjening udgør kun en brøkdel af, hvad de andre film i franchisen har indtjent.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 HighFlyer15 2 år siden

"hvad man vidste ville blive en blockbuster-film"
Haha.. HAHAHAHAHAH!
Matrix 4 var den dårligeste i franchisen og ingen jeg kender havde talt om den, som om at de skulle ind og se den i biffen. Og ja, den var mindre værd end 3'eren. I det mindste kunne folk stadigvæk lave kamp koreografi dengang.
Når Neo slås kan man tydeligvis se at han ikke har samme gejst og hurtighed som dengang(og det er fint nok, manden er jo ældre) men det gjorde det hele så meget værre. Istedet fik han "force push" powers :P
Der var et par gode øjeblikke i filmen men ellers var den til at glemme med det samme.

Skriv ny kommentar: