91 lande er blevet inviteret til at indsende et bidrag til at blive nomineret til årets udenlandske film til Oscar-uddelingen 2006. Ifølge pressemeddelelsen spreder landene sig over udviklingslande og industrialiserede lande.

For at komme i betragtning skal filmen have premiere inden for perioden 1. oktober 2004 – 30. september 2005. Filmens primære sprog skal være det officielle sprog fra det pågældende land og forsynet med korrekte engelske undertekster. Der kan alene indsendes én film pr. land.

Sidste år havde 50 lande indsendt et bidrag, her iblandt Iran og Afghanistan. Det var den spanske “Mar ardentro” (“Mit indre hav”) der løb med prisen, bl.a. foran “Der Untergang”, og den svenske “Så som i himmelen”.

Oscar for bedste udenlandske film blev uddelt første gang i 1956.



Vis kommentarer (25)
Gravatar

#21 tiny 19 år siden

#21: Der Untergang var altså nomineret i år. Det er biografpremieren i produktionslandet, altså Tyskland (8. september 2004), der bestemmer, om en film kan blive nomineret.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.
Gravatar

#22 The Insider 19 år siden

#21, ikke hvis det gælder kategorien "Bedste Film" (eller alle andre kategorier udover "Bedste Udenlandske Film"), som Vestas rigtigt nok siger. Derfor var "City of God" også nomineret til Oscars to år i træk.
War. War never changes.
Gravatar

#23 tiny 19 år siden

Mærkeligt. Når der nu tales om arrogance. Er det så egentlig ikke mere arrogant at have reglerne sådan? At det er premieredatoen i USA, der er afgørende for om man kan blive nomineret i andre kategorier.

#22. Nu er det ikke for at være pertentlig. Men så vidt jeg kan se, var "City of God" kun nomineret i 2004.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.
Gravatar

#24 JannikAnd 19 år siden

#23

Det var den vist også. Men The Insider er vist inde på noget, for jeg kan også huske virvaret. På den danske dvd er der endda en kort tegnefilm, hvor Oscaren hænges ud...
Gravatar

#25 The Insider 19 år siden

#23, ved nu ikke om det er arrogant. Filmene kan jo nomineres til bedste 'undelandske film' hvornår det end skal være, også selvom filmen ikke nødvendigvis overhovedet bliver udgivet i USA. Det er da ganske venligt, da det skaber mere opmærksomhed om filmene, selvom det måske ikke tjener akademiet. Det er måske også mere gavnligt for selve filmen, hvis den får en masse nominering efter at filmen er blevet tilgængelig i USA og dermed for et større publikum - så kan timingen for Oscar-nomineringerne resultere i flere solgte billetter og mere omtale.

"City of God" blev ikke nomineret til bedste udenlandske film, nej. En lille glipper :-) Men den var dog det års officielle Oscar-bidrag fra Brasillien, og når en film bliver sendt ind som Oscar-bidrag, kan den ikke Oscar-nomineres til Bedste Udenlandske Film på noget som helst senere tidspunkt. Det var grunden til, at City of God blev nomineret til bl.a. Bedste Instruktør og Bedste Manuskript efter at have være udgivet over hele landet uden at blive nomineret til Bedste Udenlandske Film året efter den blev sendt ind som bidrag.
War. War never changes.

Skriv ny kommentar: