Årets Robert-nomineringer 2009

Danmarks Film Akademi har netop offentliggjort hvilke film, der skal dyste om de eftertragtede Robert-statuetter, når den 25. Robert-uddeling løber af stabelen 1. februar næste år.

Ole Christian Madsens “Flammen og Citronen” og Henrik Ruben Genz’ “Frygtelig lykkelig” er favoritter med 14 nomineringer ud af 16 mulige. Tæt op ad ligger Niels Arden Oplevs “To verdener” med 12 nomineringer og Kristian Levrings “Den du frygter”, som får premiere på fredag, med 10 nomineringer. Alle fire film konkurrerer mod hinanden i kategorien Bedste film, hvor også Annette K Olesens “Lille soldat” er nomineret.

Ved årets nominerede til bedste mandlige hovedrolle er Carsten Bjønlund (“En enkelt til Korsør”) og Jakob Cedergren (” Frygtelig lykkelig”) oppe imod de mere etablerede Anders W. Berthelsen (“Det som ingen ved”), Thure Lindhardt (“Flammen og Citronen”) og Ulrich Thomsen. Det er dog kun Ulrich Thomsen (“Den du frygter”), der før har vundet en Robert-pris for bedste hovedrolle.

Blandt de nominerede i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle skal debutanten Rosalinde Mynster (“To verdener”) konkurrere mod Lene Maria Christensen (“Frygtelig lykkelig”), Paprika Steen (“Den du frygter”), Julie R. Ølgaard (“Dig og mig”) og Trine Dyrholm (“Lille soldat”). Også blandt de kvindelige birolle-nominerede er der flere filmdebutanter: Emma Sehested Høeg (“Den du frygter”) og Lorna Brown (“Lille soldat”), ligesom Mick Øgendahl (“Blå mænd”) er ny blandt de birolle-nominerede herrer.

De nominerede til Årets instruktør er Kristian Levring (“Den du frygter”), Ole Christian Madsen (“Flammen og Citronen”), Henrik Ruben Genz (“Frygtelig lykkelig”), Annette K. Olesen (“Lille soldat”) og Niels Arden Oplev (“To verdener”).Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Corgan 14 år siden

Det kunne være rart med et link til kilden (i stedet for et link til Filmz.dk). Jeg kunne godt tænke mig at se de nominerede i de 16 kategorier.
Gravatar

#2 filmz-Kadann 14 år siden

Mon ikke det er fordi kilden er en pressemeddelelse eller lign.? Det plejer det at være, når kilden er filmz.dk.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Corgan 14 år siden

#3:

Muligvis... men så kunne det være rart med et link til en side med pressemeddelelsen.
Gravatar

#4 Highland Park 14 år siden

#3: Vil du da se, om du er nomineret for bedste effekter? ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#5 filmz-Kadann 14 år siden

#3 -

Det er jo muligt at den er kommet på mail eller godt gammeldags papir. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#6 Corgan 14 år siden

#4:
Nej, jeg er bare interesseret i at følge lidt med i de forskellige film.

#5:
Ja, så kan jeg godt se det er helt umuligt at offentliggøre resten af nomineringerne. :-)
Gravatar

#7 mr gaijin 14 år siden

Jeg har endnu ikke set "Frygtelig Lykkelig". Det må jeg få gjort.

Og jeg glæder mig til at se nogle anmeldelser på "Den du frygter". Jeg har dog en del forbehold den. En mand æder piller og bliver psykopat. Så er hele det psykologiske spil ligesom ude, når vi bare kan give pillerne skylden. Med mindre vi selvfølgelig twister slutningen og siger, at det er placebo-effekt.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#8 Highland Park 14 år siden

#6: Alle de nominerede kan ses her: To film støvsuger Robert-nomineringer

#7: Helt enig, jeg har også mine forbehold, hvad plottet angår. Det lyder unægteligt som om, at det spiller på alle fordommene, hvad lykkepiller angår. Og så har Anders Thomas Jensen endnu en gang været med til at skrive manuskriptet...
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#9 chandler75 14 år siden

Det er rigtig nok fra en pressemeddelelse (mail). Hvis alle de nominerede i samtlige 16 kategorier skulle listes, ville det blive en ret lang nyhed. Jeg tjekkede Danmarks Film Akademis hjemmeside, men der var de desværre ikke blevet opdateret. Derfor intet link.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#10 chandler75 14 år siden

# 8 Tak, det er fint - og rigtig nok en ret lang nyhed :)
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert

Skriv ny kommentar: