68 % af amerikanerne vil ifølge en ny måling undlade at se Ridley Scotts Moses-film, “Exodus”, hvis den afviger afgørende fra biblen.

Se også: Christian Bale: Moses var skizofren og barbarisk

Det er særligt udsigten til, at Gud taler igennem en 11-årig dreng i “Exodus”, der har frembragt en massiv skepsis blandt et stort antal amerikanere.

Talsperson for den religiøse forening ‘Faith Driven Consumer’, Chris Stone, langede tidligere på året ud efter Darren Aronofskys “Noa”, som han anklagede for ikke at række ud efter en mere troende målgruppe.

Nu er det så “Exodus”, der angribes af den religiøse Stone:

”Portrættet af Gud som et vredt barn i ‘Exodus’ vil afskrække de fleste troende rundt om i verden,” siger Chris Stone.

Formålet for ‘Faith Driven Consumer’ er at få folk til at træffe flere beslutninger på baggrund af tro. Og altså også om man skal se en bestemt film eller ej.

“Exodus” kan opleves i de danske biografer fra den 25. december.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 benom 9 år siden

Det kunne da godt være man skulle se de film alligevel så
Gravatar

#2 Den fede 9 år siden

Så I vælger altså at drage konklusionen: En flok psykopater fra en sekt = amerikanerne. Prøv nu at være lidt kildekritiske.
Gravatar

#3 Den fede 9 år siden

Jeg har nu forgæves forsøgt at finde den måling. Gider I fortælle mig, hvor på WND's hjemmeside (som I angiver som kilde) man kan finde den?
Gravatar

#4 MystiskeMox 9 år siden

Religiøse klager nærmest hver gang, der er noget der ikke passer i deres egen tolkning af sandheden. Prøv lige at lave en filmatisering med de meget grimme ting fra Bibelen - og der er mange - der ville lyde et ramaskrig fra de kristne selvom det er direkte fra Bibelen.

Det er mærkeligt at de endnu ikke har indset at det var mennesket der opfandt gud, og ikke omvendt.

De 10 Bud og nu Exodus skal ikke tages for andet end en eventyrfilm.
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#3 Målingen refereres kort i interviewartiklen med Stone hos Wnd. Men jeg har fundet dig mere konkret info om mållingen hos det institut, der har udført den: http://americaninsights.org/new-aifdc-survey-resea...
Gravatar

#6 steadi07 9 år siden

Man kunne argumentere for, at det var en spoiler hvordan, at Gud talte til Moses i filmen...
Gravatar

#7 Den fede 9 år siden

1) Det vil altså sige, I angav en falsk kilde

2) I jeres nye kildeangivelse står der "The Faith Driven Consumer Survey by American Insights was conducted on a national sample of 2,400 self-identified Christians". Så jeg konkluderer fortsat, at I bringer en falsk overskrift.
Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#7

1) Nej, du spurgte om uddybende info om meningsmålingen, hvilket jeg så fandt til dig. Velbekomme.

2) Meningsmålingen er todelt: "U.S. Adult and U.S. Christian Market on EXODUS:

73% of all Adults would be likely (36% very likely) to see EXODUS if it accurately portrays the biblical account of Moses leading the Jewish people out of captivity. However, 67% of all adults would be unlikely (46% very unlikely) to see EXODUS if it does not accurately portray the Bible.

80% of Christians would be likely (41% very likely) to see EXODUS if it accurately portrays the biblical account. However, 69% of Christians overall would be unlikely (47% very unlikely) to see EXODUS if it does not accurately portray the Bible."
Gravatar

#9 Den fede 9 år siden

1) Nej, jeg spurgte, hvor på hjemmesiden kilden var. Kilden viste sig så at komme fra et andet sted. Ergo er det falsk kildeangivelse.

2) Fair nok, den er todelt. Men derfor er det stadig en dybt problematisk meningsmåling. Alene det, at der er en kategori der hedder "very unlikely" og en anden der bare hedder "unlikely" holder jo ikke. I har jo belejligt valgt at fokusere på sidstnævnte. Oversat betyder det usandsynligt, hvilket betyder at jeres formuleringer i artiklen ikke alene er misvisende men forkerte. Klokkeklart.

Skriv ny kommentar: