”Amatøragtigt.” Sådan betegner Politikens anmelder og bestyrelsesmedlem i Filmmedarbejderforeningen, Kim Skotte, anmelderen Lars Bukdahls beslutning om halvanden uge inden filmens premiere at afsløre morderen i sin anmeldelse af den nye danske thriller “Kandidaten”.
Bukdahl, som i 20 år har anmeldt bøger, bl.a. for Weekendavisen, kommer med afsløringen i sin anmeldelse for Filmmagasinet Ekko, hvor han samtidig afslører en række essentielle ting fra handlingen. Han bryder dermed den uskrevne regel om, at anmeldere ikke må afsløre vigtige dele af plottet, og da slet ikke morderen. Det skriver Politiken.
Kim Skotte mener, at det er irriterende for læserne og pointerer, at man godt kan skrive, at noget er dårligt, uden at afsløre plottet.
Bukdahl kalder det plothysteri og forsvarer sig: ”Det, der sker i filmanmeldelsen, er, at jeg eksploderer over at blive udsat for en thriller, hvor overraskelsesangrebet er så afgørende, og så bliver jeg udsat for en kliche. Det er en åndssvag handling, og overraskelsen er yderligere åndssvag.” Bukdahl mener, at han med afsløringen advarer læseren mod filmen.
Distributøren af “Kandidaten”, SF Film, ser dog anderledes på sagen og har forlangt en forklaring af Filmmagasinet Ekkos chefredaktør. Film- og distributionschef for SF Film, Sune Lind Thomsen, siger til Politiken: ”Det er ikke, fordi det er en dårlig anmeldelse, men fordi det er respektløst at afsløre plottet. Det er rigtig svært at vide, hvem skurken er, og så gå ind og se filmen.”
Filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, tager dog Lars Bukdahl til forsvar og siger, at anmeldelsen i sin form illustrerer, hvorfor plottet i filmen ikke fungerer. Han understreger dog, at det ikke er ny politik fra Filmmagasinet Ekkos side at afsløre plottet, men at dette er et undtagelsestilfælde.
#31 Bony 16 år siden
:)