Gyseren “It Follows” var årets publikumsensation på CPH PIX. Derfor har den nu fået en rigtig biografpremiere. Om det var en god idé, er anmelderne dybt splittede omkring.

Se også: ”Mulholland Drive” er kåret til det 21. århundredes bedste horrorfilm

”Den mest elendige strimmel, der har forurenet et filmlærred i indeværende år. Eneste trøst: De kan ikke blive værre!” skriver Johs. H. Christensen fra Jyllands-Posten, der giver én enkelt stjerne.

Joakim Grundahl fra Politiken er i den helt anden ende af skalaen med sine fem stjerner: ”Ligesom Jay og hendes venner får man ikke et afslappet øjeblik i denne på en gang opiumsomtågede, empatiske og præcise skildring af dødens indtog i teenagerens bevidsthed.”

Filmz’ egen Lasse Martin Jørgensen er også blandt de positive med sine fire stjerner. Han hæfter sig særligt ved den originale tilgang til genren: ”At unge mænd ofte slipper mere nådigt fra deres seksuelle eskapader, er lige så forudsigeligt, som det er kvindefjendsk. ‘It Follows’ bryder med den velkendte logik,” skriver Jørgensen.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Kaversmed 5 år siden

Jeg havde også høje forventninger, men den er bare ikke særligt god eller uhyggelig desværre. Lækker cinematografi og endnu mere lækkert soundtrack, men historien og karaktererne falder virkelig til jorden jo længere ind i filmen man kommer.

Det er en meget flad oplevelse, der blot er pakket lidt lækkert ind.

5/10
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#2 Flipout 5 år siden

#1
Helt enig med dig.
Jeg syntes enlig at den har potentiale til at kunne blive til en god gyser, Men uhyggeligt bliver det stort set ikke. Slutningen i den halter som i mange andre gyser.
Gravatar

#3 batman291 5 år siden

Kunne da ikke være mere uenighed. Denne gyser er original og har et filmisk helt suveræn udtryk.
Gravatar

#4 Kaversmed 5 år siden

batman291 (3) skrev:
Kunne da ikke være mere uenighed. Denne gyser er original og har et filmisk helt suveræn udtryk.


Der er jeg helt enig! Men ser man bort fra dette, er der virkelig ikke meget andet interessant at komme efter. Jeg synes dog alligevel, at folk bør give den en chance, da den i den grad ser ud til at dele vandene. :)
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#5 Ruger 5 år siden

Kaversmed (4) skrev:
er der virkelig ikke meget andet interessant at komme efter.


Er du sikker på det? Lidt grotesk statement i mine ører. Jeg synes nemlig, at filmen har mere under overfladen. Historien handler om tabet af uskyld og overgangen til det voksne liv. Det er et værk der får mig til at sætte pris på antydningens subtile kunst og det er efterhånden en sjældenhed i amerikansk film - særligt i horror/genren. Der var et par rædselsvækkende momenter og vi slipper for de "billige" af slagsen. Tak for den, David Michell.
Gravatar

#6 stokkeprygl 5 år siden

Tror denne film splitter vandene.

Personligt elskede jeg den lidt "sløve" form for uhygge samt følelsen af 80'er vibe. Hvor imod min kæreste synes den var dårlig.

Tilmed var det skønt at se en gyser hvor man faktisk havde sympati for persongalleriet.
Gravatar

#7 Kaversmed 5 år siden

#5 Filmens budskab eller morale bliver praktisk talt proppet ned i halsen på en - det er da langt fra subtilt. Jeg kan gå med til at filmen er forfriskende i sit udtryk, og at den gør et ihærdigt forsøg på at distancere sig fra de typiske samlebåndsgysere, vi så ofte ser i dag, men udover dét er det er faktisk utroligt lidt, filmen gør godt efter min mening.

Den første halvdel af filmen fungerede rigtig fint, men efter scenen
på stranden hvor dæmonen hiver Jay i håret,
mister filmen sit momentum og bliver den samme gyser, som vi har set så mange gange før.

Scenen
i poolen er decideret elendig med CGI ting, der bliver kastet efter Jay
- det var overhoved ikke uhyggeligt og så tåbeligt ud.

Anyway, tror jeg havde for høje forventninger, da jeg var inde og se den, hvilket nok gør mig en smule ekstra bitter :D
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#8 Ruger 5 år siden

Kaversmed (7) skrev:
Filmens budskab eller morale bliver praktisk talt proppet ned i halsen på en - det er da langt fra subtilt


Det må du uddybe.

Kaversmed (7) skrev:
det var overhoved ikke uhyggeligt


Uhygge er meget individuelt og en psykologisk ting. Grundideen finder jeg personligt ret uhyggelig og filmen baserer bare ikke sin uhygge på en direkte facon men "holder igen" med virkemidlerne. Åbningsscenen var helt forrygende i den anledning!
Gravatar

#9 filmkorn.dk 5 år siden

Jeg hælder til at filmen er overhypet og meget lidt uhyggelig.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#10 Kimh87 5 år siden

Filmen er for mig direkte kedelig. Ja, der er lyspunkter her og der, men den formår på ingen måder at være uhyggelig bortset fra den fine start som antydede håb for filmen. Men allerede inden vi er halvvejs igennem filmen taber den pusten og falder drastisk i niveau som så mange andre middelmådige/dårlige forsøg på gyserfilm.

Så kan folk komme med deres analyse om hvad filmen prøver at vise og fortælle publikum, men jeg føler at det er et forsøg på at give filmen dybde idet den netop ikke formår at leve op til den hype der har været omkring den. Det er blot min personlige mening ofc (:

Filmen er et fint forsøg, men stadig en ommer - 4.5/10

Skriv ny kommentar: