Arthouse-instruktør skal lave Afdeling Q-filmen “Journal 64”


Det begyndte med “Klovn”-instruktør Mikkel Nørgaard, der siden blev afløst af den populære nordmand Hans Petter Moland. Nu går filmatiseringerne af Jussi Adler-Olsens “Afdeling Q”-bøger så i en ny, smallere retning – Christoffer Boe skal instruere “Journal 64”.

Se også: Efter Jussi-kritik: Nikolaj Lie Kaas gider ikke mere Carl Mørck

Det er Filmmagasinet Ekko, der skriver, at arthouse-instruktør Christoffer Boe skal instruere noget så bredt og folkeligt som den fjerde “Afdeling Q”-film.

De tre første film i serien om Nikolaj Lie Kaas i rollen som Carl Mørck har alle solgt over 700.000 biograf-billetter i Danmark.

Og selv om Christoffer Boe står bag mainstream-filmen “Spies & Glistrup”, så er han altså primært kendt for smalle produktioner som “Allegro”, “Offscreen” og ikke mindst debut-filmen “Reconstruction”, som vandt Camera d’Or i Cannes.

Men bestillings-arbejdet med “Journal 64” skal ikke ses som mangel på ambitioner hos den kunstneriske instruktør:

”Den avantgardistiske arthousefilm har måske ikke spillet fallit, men den er ikke så interessant i øjeblikket. Jeg tror, at revolutionen skal ske inden for systemet, ikke i arthousefilm, der bliver set af 25 mennesker en tidlig søndag morgen,” siger Boe.

Med et ja til opgaven som instruktør i den største blockbuster-franchiser i Danmark så ved Boe dog også godt, at der bliver tale om en anden type film end tidligere:

”Nu træder jeg så helt endegyldigt ind på den spilleplade, der hedder konventionel mainstream-film.”

“Journal 64” får premiere d. 4. oktober i 2018.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: