Instruktøren Danny Boyle er en alsidig herre, som ufortrødent bevæger sig rundt i et sandt virvar af genrer, og som har prøvet kræfter med det meste.

Fra hans hånd har vi set så forskellige størrelser som thrillere, science fiction, eventyr i børnehøjde og sågar zombiefilm.

I anledning premieren på karrierens højdepunkt – Oscar-vinderen “Slumdog Millionaire” – har Filmz kigget tilbage på Boyles filmkatalog, der tæller titler som “Trainspotting”, “The Beach”, “28 dage senere” og “Sunshine”.

Læs mere i artiklen Danny Boyle – Jagten på guldet.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 jona 15 år siden

Danny Boyle er virkelig min favorit instruktør!!
Den første film jeg så, lavet af ham, var 28 dage senere, som mig og min familie lånte i Blockbuster mange år tilbage. Straks forelskede jeg mig i den film og måtte selvfølgelig købe dvd'en dagen efter. I dag er 28 dage senere én af mine yndlingsfilm.

En lørdag aften, hjemme på værelset besluttede jeg mig så at tjekke The Beach ud, som blev sendt på tv3. Den er dog ikke Boyles bedste film, men jeg har intet imod den, og kan sagtens se den igen.

Jeg begyndte rigtig at interessere mig for Boyles film, og købte så Sunshine på dvd. Samme aften, efter at have set filmen, fortrød jeg, at jeg ike tog i biografen og så den; dét havde været en storslået oplevelse! Den er virkelig smuk, og John Murphy's musik score er virkelig noget helt for sig! Sunshine er en undervurderet film, som fortjener mere opmærksomhed! I dag er Sunshine én af mine yndlingsfilm!

Jeg læste om filmen Trainspotting på nettet og havde set dvd'en billigt i en dvd-butik. Det var jo en Danny Boyle film, så hvorfor ikke købe den og tjekke den ud? ..... I dag er Trainspotting én af mine yndlingsfilm!

Og nu har jeg så også fået set Slumdog Millionaire... Vurdering: 6/6

Så Danny Boyle er virkelig en person jeg ser op til, og glæder mig til at se hvilke film han kommer med i fremtiden!

Dette er ikke kun en liste over mine yndlings Danny Boyle film - det er en liste over mine yndlingsfilm nogensinde!

28 Dage Senere - Sunshine - Trainspotting - Slumdog Millionaire.
Gravatar

#2 Graversen 15 år siden

Han har lavet nogle fantastiske film, og han fortjener klart guldet ;)

Han har lavet den mest skræmmende zombie film (28 days later) og en af de bedste film, som er virkelig nem at gå til (Slumdog Millionair).

Men jeg syntes det er lidt unfair at nævne Sunshine det er jo virkelig en forfærdelig film, specielt slutningen.
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#3 Wookien 15 år siden

Det fedeste ved sunshine er næsten hvordan den deler vandene... Enten elsker man den eller også hader man den. Det er en af de bedste film jeg nogensinde har set! Jeg var blæst væk! Musikken, det visuelle, historien der skider på konventionerne! Så den første gang lidt for tæt på lærredet i biografen, og det var helt rigtigt. Det var helt vildt! Ville ønske jeg ku se den igen første gang! Det var dog først da jeg så filmen anden gang, jeg blev vild med 3. akt (slasher delen), men sådan er det vel med mange rigtig gode film :)

Udover at de fleste andre af hans film er rigtig gode, vil jeg lige nævne Slumdog Millionaire og trainspotting som begge er fantastiske. Er vild med den mands stil! :)
Gravatar

#4 Kruse 15 år siden

#3: Ja, jeg var også blæst væk af filmen. Jeg synes at det er en fremragende film.

Jeg glæder mig til at se Slumdog Millionaire, da Danny Boyle har imponeret mig flere gange.

Trainspotting, Sunshine og 28 Days Later er alle rigtig gode.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#5 filmz-ab 15 år siden

Jeg er enig med artiklen her, især under 28 dage senere og Sunshine, som begge har samme styrker, men også de samme mangler. Sunchine var da ualmindelig flot, men derudover er der ikke mere. The Beach var ikke værd at huske på. Boyle? En habil instruktør, som kender faget, men heller ikke meget mere. Trainspotting var til gengæld fed.
You wanna know what happens to an eyeball when it gets punctured?
Gravatar

#6 method 15 år siden

28 Weeks Later?
Edit: Nevermind, fandt lige ud af, at Danny Boyle ikke var instruktør.
Gravatar

#7 thomasegebaek 15 år siden

Jeg så Sunshine i biografen og blev helt blæst omkuld!
i retrospekt kunne slutningen godt have været lidt anderledes. Jeg har ikke noget imod tempoet til sidst, men udfra de fraklippede scener på dvden lod det til at de prøvede på at lave noget som var meget stærkere med en scene hvor pinbacker siger et par ord til cappa inden han dør (meget lig roy batty i blade runner)... men scenen virkede vist ikke rigtig desværre.....


[spoilertags indsat af red.]
Gravatar

#8 Karl Hungus 15 år siden

#7
De fleste herinde har nok set Sunshine og dem der ikke har, går nok ikke ind på dette forum men det er en pænt stor spoiler du har i dit inlæg...
Gravatar

#9 Highland Park 15 år siden

#8: Jeg har ikke set filmen, og jeg har, gudskelov, ikke læst #7's indlæg, men det er sgu trist, at visse personer ikke kan finde ud af at bruge spoilertags. Er der monstro en venlig administrator, der er så venlig at indsætte dem? :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#10 Benway 15 år siden

#9 Det var der. ;)
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."

Skriv ny kommentar: