CPH:DOX-filmfestivalen præger i øjeblikket hovedstadens biografer, hvor man netop nu kan se et væld af interessante dokumentarer fra både ind- og udland. Traditionen tro byder festivalen også på flere såkaldte filmserier, og den ene af disse er NEW:VISION, som rummer flere dybt forskellige film, der alle rumsterer et sted i grænselandet mellem film og billedkunst.

Sammen med de andre online filmmedier i SOF (Sammenslutningen af Online Filmjournalister) har Filmz bedømt alle filmene i kategorien, som konkurrerer om at vinde festivalens NEW:VISION Award.

Ved at give filmene stjerner vurderer SOF i hvor høj grad, det lykkes de nominerede film i NEW:VISION-konkurrencen at mestre balancen mellem kunst og film. Der har dog ikke just været bred enighed om bedømmelserne, og således er uddelingen endt i en mindre stjernekrig, hvor flere stjerner lander som spredehagl over NEW:VISION-filmene. For hvornår og hvordan kan det egentlig bedømmes, om hybriden mellem kunst og film lykkes?

Klik her for at læse, hvilke film Filmz synes ligger lunt i konkurrence-svinget og hvorfor i artiklen “Filmkunst eller kunstig film?”Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Outbound Sith 11 år siden

Rigtig gode anmeldelser. Især af Leviathan!
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#2 Highland Park 11 år siden

Pragtfuld glasdørmetafor. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#3 KatjaBrandt 11 år siden

Tusind tak. Hvor er det pænt af jer at fremhæve :)

Skriv ny kommentar: