James Cameron er ikke en mand, der laver billige film. Bugettet på hans længe ventede sci-fi-epos, “Avatar”, nærmer sig inklusive lønninger og marketingsomkostninger 500 millioner dollars – svarende til næsten 2,5 milliarder kroner, og mange i Hollywood spørger sig selv, om filmen nogensinde vil kunne tjene pengene hjem igen – eller endda give overskud.

Filmselskabet 20th Century Fox sætter dog deres lid til Cameron – ikke mindst pga., at “Titanic” også overskred budgettet, men alligevel formåede at omsætte for 1,8 milliarder dollars på verdensplan.

Samtidig har 20th Century Fox fået andre selskaber til at investere i “Avatar”, så hvis den skulle blive en fiasko omsætningsmæssigt, er Fox ikke de eneste, der skal bære tabet.

Også Cameron vil i så tilfælde miste de penge, han skulle have haft for filmen. Men instruktøren vil under alle omstændigheder kunne skrabe nogle af pengene sammen igen, idet han har planer om at sælge den teknologi, han har udviklet til filmen, til andre filmselskaber.

“Avatar” kan ses i biograferne 18. december.

Se også: Filmz til “Avatar”-3D-præsentation.Vis kommentarer (83)
Gravatar

#1 Kram 12 år siden

Det bliver stort!

Mesteren er tilbage med noget ordentligt.
...
If winning isn't everything, why do they keep score?
Gravatar

#2 Clint 12 år siden

Jeg fejler stadig i at se det store i den film. Og kan man se at det er noget der har kostet en halv milliard, ik rigtig.
Gravatar

#3 Highland Park 12 år siden

#2: Det er vel også svært, når du ikke har set den. ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 Clint 12 år siden

Men har set en trailer, og er ikke imponeret ;)
Gravatar

#5 Baby Strong 12 år siden

Jeg skal nok støtte dig Cameron, med mindst 2 gange ! Og self også på bludisk.
Gravatar

#6 Bardoboy 12 år siden

Jeg deler mening med Clint.

Kan simpelthen ikke se ud fra traileren, hvorfor den skulle være SÅ dyr. Traileren gav mig egentlig ikke rigtig lyst til at se filmen.
Gravatar

#7 The Insider 12 år siden

500 millioner dollars?! Jeg har på ingen måde afskrevet filmen, men jeg tør godt være et pænt stort beløb på, at den ikke kommer til at indtjene den ene milliard dollars, som er nødvendig, for at filmen kan generere profit.
War. War never changes.
Gravatar

#8 PredatorX 12 år siden

Nu må folk også lige tænke på at marketing som regel ikke indgår, når man omtaler en films budget. Jeg tænker specielt på Pirates 3. Den løb også op i noget lignende. Og den tjente da sine penge ind igen (desværre). Hvis den film kan indtjene flere penge end Avatar er der ingen... INGEN.. retfærdiged til i verden.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#9 gi-jones 12 år siden

Det virker også pænt sindsygt at den skal tjene næsten dobbelt så meget som Titanic for at være en succes overhovedet. I så fald er det i hvert fald lidt af et mirakel.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#10 talicadk 12 år siden

glæder mig så meget til jeg skal ind og se den :) ! hehe

gad nu gerne og have alle de penge ^^

Skriv ny kommentar: