“Avatar: The Way of Water” har rundet milliarden hurtigere end sin forgænger, historiens mest indtjenende film.

Tirsdag krydsede James Camerons “Avatar”-fortsættelse milliard-dollar-milepælen på globalt plan. Og med en samlet indtjening på omkring 1,03 mia. amerikanske dollars (7,2 mia. danske kroner) har filmen tilmed også overhalet “Jurassic World: Dominion” som årets næstmest indtjenende film og har nu kun Tom Cruises fantastiske blast from the past “Top Gun: Maverick” at se op til med knap 1,5 mia. dollars.

Du kan læse vores anmeldelse af “Avatar: The Way of Water” lige her.

Blot 14 dage skulle sci-fi-filmen bruge for at opnå den imponerende bedrift, hvilket ikke er set siden “Spider-Man: No Way Home”, der blot skulle bruge 12 dage. I filmhistorien har kun seks film opnået milliarden inden for 14 dage – og ingen af dem er den første “Avatar”.

Selvom det bestemt er noget af et mål at have ramt, er der stadigvæk lang vej tilbage for Cameron-filmen, der ifølge instruktøren selv skal ende i filmhistoriens Top 4, hvis den bare skal gå i 0. Det ville altså kræve en indtjening på mindst 2,07 mia. dollars. Eksperter estimerer dog ifølge Variety, at den egentlige grænse ligger nærmere 1,5 mia. dollars, hvilket er noget mere inden for rækkevidde.

“The Way of Water” er den første af fire planlagte “Avatar”-fortsættelser, og hvor vi med garanti får en 3’er i 2024, så afhænger 4’eren og 5’eren altså stadigvæk af, hvordan de to foregående film klarer den i biograferne.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: