Nu har vi det første afgørende signal om, hvem der vinder Oscar for bedste film. Nattens PGA Award for bedste film gik til finanskrisekomedien “The Big Short”, hvilket lige nu og her gør den til favorit til at snuppe prisen for bedste film til Oscar-showet.

Se også: Award-sæson: Disse film er nomineret til en Oscar!

Ikke siden 2007, hvor PGA – producenternes forening – gav deres pris til “Little Miss Sunshine”, har der været forskel på PGA og Oscar. Dengang gik Oscar til Martin Scorseses “The Departed”.

Hele 19 ud af 26 gange har PGA-vinderen dog videreført sin sejr ved Oscar-showet. Med god grund. Flere af de PGA-producenter, der uddeler PGA Award, stemmer selv igen til Oscar.

At det blev “The Big Short”, der vandt årets PGA Award, er lidt af en overraskelse. Den lille film om finanskrisen i 2008 er instrueret af “Anchorman”-instruktør Adam McKay, som endnu ikke er et stort Hollywood-navn. Til gengæld opvejes det til fulde og mere til af skuespillerne, der tæller navne som Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling og Steve Carell.

Du kan se filmvinderne af årets PGA Awards her:

Bedste film

Vinder: The Big Short
Brooklyn
Ex Machina
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Sicario
Spionernes bro
Spotlight
Straight Outta Compton

Bedste animation

Vinder: Inderst inde
Anomalisa
Den gode dinosaur
Minions
Radiserne

Bedste dokumentar

Vinder: Amy
The Hunting Ground
The Look of Silence
Meru
Something Better to Come

Oscar uddeles d. 28. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Foxxander 8 år siden

Damn! Denne sejr må næsten være et resultat af den mangel på konsensus der har hersket i dette års Oscar sæson. Hvis den også tager SAG og/eller DGA er det allerede afgjort. Men tænk hvis George Miller vinder DGA og Spotlight vinder SAG ensemble? Fuldstændig åbent.
Gravatar

#2 SublimeKen 8 år siden

Personligt synes jeg bedst om The Revenant og Mad Max Fury Road af de bedste film nominerede. Men The Big Short er helt klart også en favorit! Synes helt klart Brooklyn er den værste, eller i hvert fald, kedeligste.
Gravatar

#3 nclka1990 8 år siden

Befinder mig for tiden i Holland, hvor jeg i går så The Big Short. Mangler stadig at se mange af de nominerede, men jeg var virkeligt postivt overrasket!

Hvem havde troet, at manden bag Anchorman og Step Brothers skulle lave en samfundsrelevant og -essentiel film? I hvert fald ikke mig, selvom jeg er stor fan af Anchorman! Det er dog i dén grad tilfældet - han er den helt rette mand til at fortælle historien om finanskrisen!

Filmen oser af den rablende galskab og ustyrlige fortælleglæde, der også kendetegner Anchorman, og i den setting har finanskrisen aldrig stået skarpere, sjovere eller mere skræmmende! Humor er et godt redskab til at forstå ting, som er langt udover vores fatteevne - det har McKay forstået, og med det in mente har han lavet en af de bedste film, jeg har set i flere år!
Gravatar

#4 Driver 8 år siden

#3

Lyder sgu lækkert. Og spændende, at The Big Short nu også tages seriøs som aspirant til Oscar-statuetten. I sandhed splittelse vi ser i år mellem flere film og ikke bare et løb mellem to, som sidst med Birdman og Boyhood.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#5 Therewillbeblod 8 år siden

The Big Short, har den haft premiere i DK?
Fuck Jurassic World!!
Gravatar

#6 nclka1990 8 år siden

#4
Ja, og The Big Short vil bestemt ikke være en "typisk" Oscar-vinder.

Ved ikke om det hele hører hjemme i spoiler men hellere være sikker. Klipningen i filmen mindede mig meget om 127 Hours' scene, hvor Aron er tørstig og der vises en rikke hurtige klip fra reklamer og popkultur. Sådanne scener er der mange af - blandt andet for at vise skift i tid. Det fungerede supergodt og skabte et tempo, der hele tiden holdte filmen oppe, selvom den økonomiske snak i bund og grund er meget svær at følge med i til tider.

Hér er så en af McKay's andre fede detaljer. Den fjerde mur brydes utallige gange - bl.a. når svære, men centrale økonomiske begreber skal forklares. Selv ikke i spoilers vil jeg dele det hele men hold øje med en verdenskendt kok, Margot Robbie og såmænd Selena Gomez og en PHD professor.


#5 Nej, den får premiere på torsdag den 28/1.

Skriv ny kommentar: