I den Oscar-nominerede “The Imitation Game” spiller Benedict Cumberbatch matematiknørden Alan Turing, der brød nazisternes Enigma-kode under 2. verdenskrig. Han var også homoseksuel, hvilket han i 1952 blev retsforfulgt for. I 1954 begik han selvmord, men fik en forsinket undskyldning af dronningen i 2009. Cumberbatch kræver nu flere undskyldninger.

Se også: Benedict Cumberbatch undskylder for racistisk kommentar

For over 49.000 mænd blev dømt efter den samme lov som Alan Turing, hvor de kunne vælge imellem fængsel eller hormonbehandling, fordi de var homoseksuelle. Disse mænd skal nu have samme undskyldning som Turing fik, mener Benedict Cumberbatch, der også er Oscar-nomineret for rollen som Alan Turing.

Derfor har han sammen med instruktøren af “The Imitation Game”, norske Morten Tyldum, sat en underskriftindsamling i gang for at få den britiske dronning til at sige undskyld 49.000 gange.

Du kan selv skrive under på www.Pardon49k.org.

Det estimeres, at ca. 15.000 af de dømte stadig lever den dag i dag.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (30)
Gravatar

#11 NJH 5 år siden

Og "matematiknørden"... var Einstein også bare en "matematiknørd"?
Gravatar

#12 Lawman 5 år siden

De elsker jo spoilere her på Filmz, så det er ingen overraskelse at de spoiler noget af en film i en nyhed ;)
Gravatar

#13 Mikkel Abel 5 år siden

Åh hold dog op, der er sgu da ikke nogen spoilers i den artikel. Ja, Turing begik selvmord, men nu er han altså en person der har stået i historiebøgerne længerne. Der står ikke "Når ja, filmen slutter faktisk med at Turing laver selvmord, ligesom i virkeligheden", så vi ved overhovedet ikke om det er noget filmen berører. Følte i også at Der Untergang var spoilet fordi i viste Hitler lavede selvmord til sidst? Folk går så meget op i spoilers og vil fluekneppe alle steder de kan, det er til at brække sig over. SPOILER, Alan Turing var britisk!!
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#14 Lawman 5 år siden

Jeez, touchy feely much? Hvis man ikke kender specielt meget til Alan Turing, så er det da ikke almen viden. Jeg ved heller ikke om det bliver berørt i filmen, men er det nødvendigt at skrive det? Nej det er det ikke. Så tag det lige roligt makker:)
Gravatar

#15 Mikkel Abel 5 år siden

14# Ja man, blev mega såret, men skal nok lige køle ned, wauw..
Er det nødvendigt at skrive? Måske, nu handler historien altså ikke om selve filmen, men det virkelige liv. En pointe i historien er netop, at Turing fik sin undskyldning, men altså først efter sin død, hvor Cumberbatch nu mener andre også skal have den. Så det er fuldstændig hul i hovedet at sige der er spoilet noget, da der intet afsløres om filmen.
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#16 Geekalot 5 år siden

Du der i særdeles hed en pade 1. Anede ikke hvem Turing var .... ja tror vi alle ved hvem hitler var og han er død. men at gå ud fra at alle kender ham turing er fame naivt.
Gravatar

#17 Geekalot 5 år siden

og det blev kun til 1. :)
Gravatar

#18 Mikkel Abel 5 år siden

Er jeg en pade, padde eller spade? Men jeg er da fuldstændig ligeglad med om du ved hvem Alan Turing er eller ej. Faktum er, at MANGE ved godt hvem han er. Og at fortælle, at manden døde i virkeligheden spoiler INTET for oplevelsen af filmen.
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#19 Geekalot 5 år siden

du høre til i kina.....
Gravatar

#20 Mikkel Abel 5 år siden

#19 Bravo, tak for dit givende indlæg. :)
I saved Latin. What did you ever do?

Skriv ny kommentar: