I den Oscar-nominerede “The Imitation Game” spiller Benedict Cumberbatch matematiknørden Alan Turing, der brød nazisternes Enigma-kode under 2. verdenskrig. Han var også homoseksuel, hvilket han i 1952 blev retsforfulgt for. I 1954 begik han selvmord, men fik en forsinket undskyldning af dronningen i 2009. Cumberbatch kræver nu flere undskyldninger.

Se også: Benedict Cumberbatch undskylder for racistisk kommentar

For over 49.000 mænd blev dømt efter den samme lov som Alan Turing, hvor de kunne vælge imellem fængsel eller hormonbehandling, fordi de var homoseksuelle. Disse mænd skal nu have samme undskyldning som Turing fik, mener Benedict Cumberbatch, der også er Oscar-nomineret for rollen som Alan Turing.

Derfor har han sammen med instruktøren af “The Imitation Game”, norske Morten Tyldum, sat en underskriftindsamling i gang for at få den britiske dronning til at sige undskyld 49.000 gange.

Du kan selv skrive under på www.Pardon49k.org.

Det estimeres, at ca. 15.000 af de dømte stadig lever den dag i dag.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (30)
Gravatar

#21 Geekalot 5 år sidenMikkel Abel (18) skrev:
Faktum er, at MANGE
så det jo fuldstændig lige meget med os der ikke gør. fuck us
Gravatar

#22 Mikkel Abel 5 år siden

21# Det er jo ikke det det handler om. De fleste kender sgu også twistet i Fight Club, Star Wars osv, men må vi ikke snakke om det, af hensyn til dem der nu eksisterer, som ikke kender det?
Og jeg siger det igen: Denne nyhed spolerer stadigvæk ikke noget om filmen, da vi ikke aner om det er en del af filmens historie. Det er altså bare sådan, at når man laver film om historiske karakterer så vil visse oplysninger være givet på forhånd. Det kan på ingen måde kaldes en spoiler, når intet om selve filmens indhold nødvendigvis er spoleret.
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#23 NadiaRegitze 5 år siden

Helt enig med Mikkel. Hvis noget er baseret på en historisk begivenhed, må man gå ud fra, at folk kender baggrunden.
Gravatar

#24 Lawman 5 år siden

#23 Det er muligt at filmen er baseret på en historisk begivenhed, men det betyder ikke at man kender til alle detaljer om hovedpersonens liv. Jeg ved ikke om det har betydning for filmen.

Faktum er at det kunne være undladt i nyheden. Og Mikkel Abel behøver ikke spille den store forumbetjent, og anlægge en vildt barnlig tilgang til diskussionen.
Gravatar

#25 Geekalot 5 år siden

#24 true
Gravatar

#26 Mikkel Abel 5 år siden

Lawman (24) skrev:
Jeg ved ikke om det har betydning for filmen.


Netop, men alligevel siger du at filmen er spoilet?


Lawman (24) skrev:
Faktum er at det kunne være undladt i nyheden. Og Mikkel Abel behøver ikke spille den store forumbetjent, og anlægge en vildt barnlig tilgang til diskussionen.


Du er jo helt væk. Hvad går dette på?
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#27 Lawman 5 år siden

Mikkel Abel (26) skrev:
Netop, men alligevel siger du at filmen er spoilet?


Det finder jeg jo ud af når jeg ser filmen:)


skrev:
Du er jo helt væk. Hvad går dette på?


Seriøst? Se dine svar i #13 og #15. Hånden på hjertet - synes du ikke selv du formulerer dig mindre voksent der?
Gravatar

#28 Mikkel Abel 5 år siden

27# For faen' man.. du kan du jo stadigvæk ikke klandre artiklen for at spoile. Faktum er, at det er en historisk kendsgerning at manden gjorde selvmord (om du så ved det eller ej), og endnu vigtigere så har denne artikel INTET med selve filmen at gøre. Jeg begriber simpelthen ikke at man kan se det som en spoiler.

Og nej, det synes jeg oprigtigt ikke. I skrev at det var en spoiler og jeg skrev, at det var det absolut ikke. Til dette skriver du "Jeez, touchy feely much?" og "Så tag det lige roligt makker", hvortil jeg sarkastisk skriver "Ja man, blev mega såret, men skal nok lige køle ned, wauw." Så oprørt var jeg altså heller ikke.

Og bliver man forumsbetjent fordi man er uenig? Sejt.


- Og endnu federe du anklager mig for værende barnlig, når vi så har fx Geekalot der kalder mig en "pade" og bruger det fremragende argument "du høre til i kina.....". :D :D :D
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#29 Geekalot 5 år siden

#28 det er jo lige meget hvad det er, så kan man bare ikke diskutere med dig, da du bare VIL ha ret. Har vi jo set i op til flere tråde nu. Prøv da lige at se lidt på dig selv. Fint nok at ha sin mening, men der er ingen der altid har ret, medmindre du er Putin eller Kim Jong-un, vilket jeg tvivler på :)
Gravatar

#30 Mikkel Abel 5 år siden

29# VIL have ret? Overhovedet ikke, men jeg er vel ligeså forbeholdt til at have min mening, som i er til jeres. Og jeg synes jeg har redegjort fint for hvorfor, at jeg mener som jeg gør. Modsat dig, hvad har egentlig været dit input i debatten? Udover noget med Kina og en pade.
I saved Latin. What did you ever do?

Skriv ny kommentar: